Chiftelute de pui cu surpize
Se inmoaie feliile de paine in lapte . Cartofi se curata si se toaca sau se rad prin razuitoare. Se amesteca carnea cu painea inmuitata in lapte , cartofii, usturoiul, 2 oua intregi , faina(2-3 linguri) si patrunjelul verde tocat, sare si piper. Se ...
Ciorba de varza de Bihor
Varza se taie taitei lati si scurti, ceapa se toaca, morcovii se taie feliute. Se pun ciolanele la fiert in apa, nu prea multa. Carnea se dumica, cat un dumicat desigur, si se pune la ciorba cu ceapa, morcovii si varza odata, cand mai ca a fiert ...
Tochitura
Intr-o cratita incapatoare se pun la incins cele 2 linguri de ulei, apoi se adauga pulpa de porc taiata si bucatele , carnaciorii si se presara condimentele dupa gust; se intoarce carnea de pe o parte pe alta, ca sa nu se arda, apoi , cand este ...
Ardei si dovlecei umpluti
Se dau prin masina de tocat, carnea,pieptul si kaizerul ,se rastoarna intr-un lighenas ,apoi ceapa tocata marunt se caleste impreuna cu uleiul. Cand este calita adaugam bulionul si o rasturnam peste carne. Punem orezul ,sarea, ...
Supa de ardei umpluti
morcovii si telina se spala se curata si se razuiesc , ceapa se toaca marunt . ardeii se spala, se curata de seminte , taindu-se un capacel in partea superioara . Pe partea interioara se sareaza si se presara cu faiana alba [ sa faca ,,priza' cu ...
Salata de ficat de porc
Se spala ficatul bine se taie in bucatele mici cam 6 x 6 , si groase de un cm , se prajesc in ulei cate 3 min pe fiecare parte . Se scot intr-un castron, se presara cu sare, piper, delicat. Se storc cele doua lamai si se presara cu marar din ...
Cotlet de porc cu sos de praz
se spala carnea si prazul si se usuca.prazul se taie rondele fine.carnea se presara cu condimente si se pune sa se rumeneasca usor in uleiul de masline. cand incepe sa prinda o culoare aurie se adauga prazul si se caleste putinapoi se stinge cu ...
Ragu alla Bolognese con tagliatelle
se toaca marunt ceapa, morcovul si telina. intr-un vas se pune untul la topit cu uleiul si se adauga legumele, se calesc pana s einmoaie, dar sa n u s eprajeasca, apoi se adauga pancetta si carnea tocata. se amesteca bine sa se omogenizeze , se ...
Placinta taraneasca
Am pus intr-o tigaie ulei de masline (4-5 linguri) Carnea si costitza le-am tocat marunt si le-am amestecat. Cand s-a incins uleiul am adaugat carnea si am calit-o aproximativ 5 minute. Am adaugat o cescuta de apa(100 ml). Apoi am tocat ceapa ...
Frigarui din carne de porc
-carnea taiata cubulete se unge cu ulei si usturoi pisat,sare si piper si se da la rece -ardeiul si ceapa se taie cubulete -se incepe insirarea lor pe bete de frigarui -se coc pe gratarul bine incins ...
Fasole pastai cu muschi de porc
carnea se spala, se usuca in prosop, se taie bucati mai mici si se prajeste intr-o tigaie cu putin ulei, sare si piper. separat se caleste ceapa si ardeiul in putin ulei pana se inmoaie apoi se adauga conserva de rosii si se subtiaza cu ...
Gulas in paine
1. Carnea se taie bucati,se condimenteaza si se prajeste bine in ulei.Cand carnea este bine rumenita se adauga ceapa tocata solzisori(mai mare)si se lasa pana se inmoaie putin. 2. Se adauga si ardeiul tocat si morcovul dat pe razatoare sau tocat si ...
Cotlete de porc cu pui la cuptor
Spalam carne bine si o curatam de eventuale impuritati. Amestecam intr-un bol: sare, chilli, cimbru si busuoic. Cu amestecul de ingrediente, ungem bine bucatile de carne. Ungi un vas de yena cu ulei si asezi mai intai cotletele. Peste cotlete asezam ...
Piure cremos cu pulpa de porc si sos dulce de rosii
pulpele le-am presarat cu codimente pt friptura de porc si le-am pus in cratita sub capac, pe aragaz. le-am lasat la prajit tot adaugand cate putina supa de carne. cand s-a facut pe trei sferturi aprox, am taiat usturoul feliute subtiri si le-am pus ...
Parjoale "by Anisoara"
Se amesteca bine carnea tocata cu sare,piper ,usturoiul pisat marut,ceapa tocata fin ,ouale si feliile de paine inmuiate in lapte caldut si patrunjel verde tocat. Se formeaza in mana parjolute se dau prin oul batut apoi prin faina, din nou prin ...
Sarmalute in dovleac
Se prepara compozitia pentru sarmalute : se amesteca foarte bine carnea cu ceapa toacat marunt, cu orezul spalat si scurs, cu cimbru si marar uscat, sare si piper. Se omogenizeaza foarte bine amestecul si se lasa la odihnit pana se pregatesc foile de ...
Micul dejun pentru campioni
Se papa tot..la final se bea ceasca de ceai verde caldut cu un strop de lamaie, ca japonezii si chinezii (care beau ceai verde caldut dupa fiecare masa.. si de aceea au una din cele mai mari sperante de viata din lume); ...si ziua poate incepe ...
Tocanita de porc cu cartofi
Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim la foc mic pana devine sticloasa, adaugam boiaua, amestecam, apoi imediat adaugam carnea taiata bucatele mici, calim usor si adaugam apa sa acopere carnea, fierbem la foc ...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura
legumele se curata si se spala . afumatura se portioneaza , se spala si se opareste cu apa clocotita [ nu va mai fi asa sarata si nu va avea gustul prea pregnant de afumat ] ceapa si ardeiul se taie cubulete si se calesc usor 1-2 min in ulei + ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-74