SiteDeBucate » ulei de masline

Retete cu ulei de masline

 Sandvis gustos Sandvis gustos
Se pune putin ulei la incins intr-o tigaie mica. Ceapa se taie marunt si sa caleste. Oul se bate intr-un castron cu un praf de sare apoi se adauga in tigaie peste ceapa.Atentie ! Omleta nu se amesteca ci se lasa la rumenit si se intoarce pe partea ...
 Sos de smantana cu ciuperci Sos de smantana cu ciuperci
Intr-o tigaie pui cam 2 linguri ulei de masline si adaugi ciupercile spalate si stoarse de apa le calesti cam 5 secunde ,dupa care adaugi smantana lichida condimentezi cu sare, piper si putin cimbru si lasi sa fiarba la foc mic cam 10 minute pana ...
 Sos de sfecla rosie Sos de sfecla rosie
Sfecla se spala, se curata de coaja si se fierbe in apa rece cu putina sare sau la aburi.Dupa ce a fiert, se scurge, se raceste si se paseaza bine cu blenderul. Pasta obtinuta se amesteca cu smantana, se adauga mustarul, sare, piper dupa gust si ...
 Sos de usturoi cu morcovi Sos de usturoi cu morcovi
Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit.Daca nu folositi morcovul ras si calit ca sa ingalbeniti supa, il curatati, radeti si caliti in putin ulei special pentru acest sos.Puneti intr-o craticioara 4 ...
 Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita
Se incinge uleiul de masline intr-o oala de fiert subpresiune si se caleste 3-4 minute carne de vita pana isi schimba culoarea in roz.Se adauga ceapa si se mai lasa la calit inca 3-4 minute.Se adauga morcovii, condimentele,foile de dafin,otetul: se ...
 Sos de stafide brune Sos de stafide brune
Sosul de stafide brune este deosebit, festiv, aromat, picant, diferit de cel de stafide aurii, care este mai “bland”. Acesta este mai focos.Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, foile de dafin si boiaua si lasati la foc ...
 Carnita de taur in sosulet. Carnita de taur in sosulet.
Carnea o spalam si o taiem in bucatele mici si punem sare si piper peste ea.restul ingredientelor ceapa,ardeiul,usturoiul,si rosiile le curatam,le spalam si taiem in juliana si facem o prajela in uleiul de masline(punem prima data ceapa taiata si ...
 Creveti, in sos picant-gampa al pil pil Creveti, in sos picant-gampa al pil pil
Descongelam creveti.In cratita de lut punem uleiul ,usturoiul curatat ,taiat in feliute , ciusca taiata in 3 sau 4 daca este mare si daca ciusca este mica in 2-ua.Lasam sa se rumeneasca putin.Apoi adaugam creveti si invirtim.Intr-un pahar ...
 Sos Gribiche Sos Gribiche
Se fierbe in apa cu sare, oul , de jumatate ca sa-i ramana galbenusul moale( 2-3 minute)Cand este gata se rastoarna apa de pe el si il lasam 2 minute sa se raceasca in apa rece. Il curatam si il zdrobim cu furculita ca sa se faramiteze albusul ...
 Sos de stafide aurii Sos de stafide aurii
Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, concentratul, condimentele apoi asezati craticioara pe flacara mica a aragazului. Dupa ce se topeste untul, adaugati branza topita/cascavalul, laptele si amestecati cu un tel pana incepe ...
 Sos de rosii cu busuioc Sos de rosii cu busuioc
Rosiile se spala si se taie in cubulete micute.Peste rosii se pune usturoiul tocat marunt,se potriveste de sare,condimente,ulei de masline dupa gust.Se serveste ca si garnitura la preparate din carne, peste,branza sau pe diferite tartine ...
 SOS    VINAIGRETTE   SAU    VINEGRETA SOS VINAIGRETTE SAU VINEGRETA
Se pun intr-un vas uleiul,zaharul sau mierea de albine , otetul de mere,otetul balsamic,otetul din vin,sucul de grapefruit sau zeama de lamaie ,putina apa fiarta si racita sau apa plata .Dupa ce se amesteca bine continutul(baza sosului) ramane la ...
 Sos Ragu Sos Ragu
Se calesc legumele(tocate marunt) in ulei de masline, apoi se adauga usturoiul si baconul. Se incorporeaza carnea tocata, se stinge cu vin, se adauga putina apa si se fierbe 30 de minute. Se adauga sosul de rosii (rosiile in sos tomat se proceseaza ...
 Salsa verde Salsa verde
Intr-un recipient inalt punem toate ingredientele si cu ajutorul unui mixer, mixam totul pana cand devine o crema destul de densa. Acest sos se foloseste pentru carnea si legumele fierte. ...
 Sos dupa reteta tzatziki Sos dupa reteta tzatziki
Se zdrobeste usturoiul, se pune piperul, o lingura de helas, zaharul si se freaca cu 1-2 linguri de ulei. Se adauga smantana, se amesteca bine puna ce se face o spuma. Se pune mararul tocat si se lasa cca 15 min sa se patrunda aromele.Se poate servi ...
 salsa iute salsa iute
- se curata ardeii de seminte si se taie foarte marunt (eu ii toc cu usturoiul)- se marunteste usturoiul si se toaca.- se amesteca toate ingredientele si se lasa la marinat cam vreo 2 zile. ...
 Hribi cu tagliatelle Hribi cu tagliatelle
Se incinge o tigaie si se adauga ulei de masline. Aruncati in el si o bucatica de usturoi taiat in doua, caliti si inlaturati usturoiul pentru ca deja aroma cautata este in ulei. Aruncati hribii in tigaie si cand prinde culoare stingeti cu vin. ...
 Sos de iaurt cu usturoi Sos de iaurt cu usturoi
Se amesteca toat ingredientele in ordinea mentionata. Acest sos va scoate in evidenta aroma frigaruilor. Primavara, usturoiul folosit la sos poate fi inlocuit cu leurda. ...
 Supa crema de dovlecei Supa crema de dovlecei
Se caleste prazul taiat in felii( e mai bun decat ceapa pt. ca nu e asa de puternic la gust ) la foc mic(fara sa se prajeasca) dupa care se aduga dovlecii curatati in prealabil si taiati in felii nu foarte groase, se aduga apa sa acopere dovleceii.Se ...
 Supa crema de ciuperci cu perisoare Supa crema de ciuperci cu perisoare
Perisoarele din aceasta supa sunt facute din carne de pui sau curcan, morcov, ou si gris. O combinatie care mi s-a parut interesanta si ca se potriveste acestei supe.Curatati radacinoasele, cartofii si cepele, spalati bine ciupercile si taiati-le ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-123
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu ulei de masline - Pagina 116
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z