SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa

Retete Dulciuri si prajituri de casa cu lapte

 Poale-n brau moldovenesti Poale-n brau moldovenesti
Aluatul: faina se rastoarna intr-un lighenas, se face o gaura in mijloc,  se pune drojdia si se amesteca cu putina apa calda pana se dizolva, impreuna cu un pic de faina pana se formeaza maiaua.Se lasa la crescut pana isi dubleaza ...
 Dulce de leche Dulce de leche
Laptele se pune intr-o oala cu peretii grosi sau ceaun si se da in clocot,apoi se adauga zaharul si se tine pe foc 2 ore pana isi schiba culoarea si se ingroase.In tot acest timp se amesteca destul de des,mai ales in cea de-a doua ora.La final se ...
 Choux a la creme Choux a la creme
Gogosele: Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe ...
 Gheare de urs Gheare de urs
Aluatul se lasa la dezghetat si intre timp se prepara umplutura. Albusul de ou se bate cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand devine lucios, dupa care se pun si esenta si migdalele macinate (daca pare prea lunga ...
 Muffins cu prune Muffins cu prune
Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau cu hartii speciale pentru muffins. Ingredientele pentru topping se amesteca bine. Faina, sarea, scortisoara, nucsoara si praful de copt se amesteca. Intr-un alt vas, ...
 Cremes Cremes
  Preparare :  cele 5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si esenta de vanilie se mixeaza bine apoi  se  adauga 10 linguri de faina pline si apoi treptat se subtiaza cu  laptele cate putin. Se pune ...
 Prajitura cu crema de lamaie si cocos Prajitura cu crema de lamaie si cocos
Blat: Ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema. Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt, se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana ...
 Budinca de orez cu mere Budinca de orez cu mere
Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert in apa 2-3 minute. Se scurge si se pune mai departe la fiert in laptele fierbinte, in care am adaugat zaharul, vanilia si un praf de sare. Se lasa sa fiarba pana se inmoiaie bine. Se lasa sa se racoreasca ...
 Floricele pufoase cu ciocolata Floricele pufoase cu ciocolata
Aluatul foietaj se dezgheta apoi se intinde pe o suprafata pudrata cu faina. Se taie din acesta patrate cu latura de 5cm. Jumatate din cantitatea de patrate se ung cu putin ou batut iar pe cealalta jumatate se pune cate un cubulet de ciocolata. Pe ...
 Bomboloni Bomboloni
Se incalzeste laptele putin dupa care se dizolva drojdia in lapte.Se pun toate ingrediantele in masina de paine .Untul se topeste si se pune peste ingrediente. Va rezulta un aluat mai moale, dar se lucreaza foarte bine cu el Se lasa la programul de ...
 Stelute cu rom Stelute cu rom
Batem ouale cu praful de sare si zaharul pana se albesc. Topim untul si il amestecam cu laptele in compozitia de oua. Incorporam faina amestecata cu praful de copt si varsam compozitia rezultata in forme unse cu unt sau de silicon. Coacem la ...
 Budinca de paine Budinca de paine
50 ml lapte se incalzeste putin si se indulceste cu zahar vaniliat.Se pune cate un strat de felii de paine inmuiate in lapte si stoarse,si peste cateva stafide,care trebuie tinute cca 5 minute in apa sau lasate 1 minut in lapte fierbinte.Se ...
 Rulada cu ciocolata si zmeura Rulada cu ciocolata si zmeura
Cuptorul se preincalzeste la 180C. (acum imi dau seama... "preincalzeste"..? :))) sa mai adaugam niste cuvinte fondului lexical ca oricum sunt putine :)) ) Tapetam o tava de cca 40cm x 30cm cu ulei si faina/hartie de copt. Albusurile se bat ...
 Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos Prajitura cu ciocolata si bombite cu branza si cocos
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma lucioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si esenta de rom  si se toarna peste albusuri, amestecand usor. Faina se amesteca cu ...
 Cozonac pufos Cozonac pufos
 Aluatul: intr-un castronel se pune 1 ou intreg si 3 galbenusuri si se amesteca bine cu sarea. Zaharul se amesteca cu laptele. Faina se pune intr-un lighean. Din toata cantitatea de faina luam 4 linguri pe care le oparim cu 150ml de apa ...
 Cozonac cu nuca si cocos Cozonac cu nuca si cocos
  ALUATUL: drojdie se freaca cu o lingura de zahar pana se inmoaie, apoi se lasa sa se umfle putin am incalzit putin laptele, in care am topit margarina RAMA si zaharul l-am turnat caldut peste faina am adaugat drojdia si m-am apucat de ...
 Budinca de ciocolata fructata Budinca de ciocolata fructata
mai intai se prepara budinca dupa reteta...eu nu pun niciodata 500 ml lapte fiindca nu se intareste suficient. in timpul fierberii budincii se adauga si fulgii de cocos. se lasa sa stea vreo 5 min macar, s ase domoleasca putin. se toarna apoi in ...
 Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie
Pregatim foile astfel: Intr-o cratita se pun oul, untul, laptele, mierea, zaharul si se amesteca putin cu , dupa care se pune pe foc mic amestecand continuu, pana se topeste zaharul. Amestecul rezultat il turnam peste faina amestecata cu bicarbonatul ...
 Tiramisu cu piersici Tiramisu cu piersici
Amestecam praful de crema cu laptele si cu smantana si dam la rece cel putin 10 min. Intre timp pregatim piscoturile astfel: Fiecare piscot il dam prin sucul de visine si formam un strat peste care vom pune crema, apoi un strat de piersici taiate ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-145
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Dulciuri si prajituri de casa cu lapte - Pagina 72
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z