SiteDeBucate » gris

Retete cu gris

 Budinca de gris Budinca de gris
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se pun 6 linguri de zahar si se mai bate dupa care se pun galbenusurile ,grisul si 1 esenta vanilie. Se amesteca usor cu o paleta. Se unge o tava cu unt se tapeteaza cu faina si se pune compozitia ...
 Supa cu galuste de gris Supa cu galuste de gris
se curata de coaja morcovul, telina si ceapa, se spala. Ceapa se taie in doua, morcovul in trei, telina in doua. Se cresteaza morcovul si telina. Se pun intr-o oala la fiert si se adauga un praf de sare. Dupa ce legumele sunt fierte se scot din zeama ...
 Albinita Albinita
Mierea, zaharul, ouale, laptele si untul se pun intr-un castron la foc potrivit amestecand mereu cu un tel, pana capata o culoare caramel, apoi se ia de pe foc si se adauga bicarbonatul si faina in ploaie amestecand bine cu telul. Se imparte aluatul ...
 Patratele cu lapte (Milch Schnitte) Patratele cu lapte (Milch Schnitte)
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se dechid la culoare .Se adauga faina amestecata cu praful de copt, grisul, cacao,uleiul,laptele, mierea apoi, albusurile batute spuma. Se pune la cuptor ptr 15-20 minute . Pregatesti crema : laptele se pune la ...
 Budinca Budinca
Simplu ca buna ziua: Am pus branza intr-un castron mai maricel impreuna cu smantana, sarea  si am blenduit bine. Am adaugat zaharul, coaja de lamaie, grisul, faina, laptele  si ouale  batute putin si zaharul vanilat. Am amestecat bine ...
 Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici Tarta cu branza aromata cu vanilie si piersici
Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru. Pentru aluat, amesteca ingredientele uscate intr-un vas.Adauga untul si amesteca pana cand obti un aluat sfaramicios.Adauga oul si amesteca pana cand obti un aluat ...
 Supa cu galuste de gris Supa cu galuste de gris
Fierbem carnea impreuna cu legumele, apoi strecuram zeama. Intr-un castronel batem ouale impreuna cu o lingurita de ulei si un varf de sare, apoi adaugam treptat grisul.Amestecam bine si lasam 3-4 min. Cand supa clocoteste, cu lingurita formam ...
 Salata de icre Salata de icre
Eu am folosit icre pe care le-am tinut in frigider o saptamana cu sare si acoperite cu ulei (nu le-am cumparat, le-am strans de la peste) Le-am scos din pielita aceea subtire cu un cutit si le-am pus intr-un vas. Am preparat grisul (Am pus apa pe foc ...
 Supa imperiala Supa imperiala
-Amestecam ouale cu parmezanul ras, apoi adaugam untul. -Se inglobeaza si faina, grisul, nucsoara, sarea si piperul. -Omogenizam compozitia cu ajutorul mixerului. -Compozitia rezultata se intinde in tava tapetata cu hartie de copt. -Lasam timp de 12 ...
 Placinta cu urda si marar Placinta cu urda si marar
-Topim untul, adaugam coaja de lamaie, zeama de la o jumatate de lamaie si amestecam cu celelalte ingrediente pentru foi. -Amestecam bine, apoi lasam deoparte pana preparam umplutura. Aluatul nu este unul legat, asa ca o sa va dea ceva bataie de ...
 Supa de gaina cu galuste imperiale Supa de gaina cu galuste imperiale
Gaina curatata, spalata si portionata se pune la fiert in 4 litri de apa impreuna cu zarzavatul curatat si legatura de verdeata, sare si cateva boabe de piper. Se fierbe cca o ora la foc potrivit.  Ouale se bat bine impreuna cu cascavalul, sare ...
 Albinita Albinita
Se amesteca  pt foi  zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa  ce s-a racit se pune faina ,sa iasa un aluat mai moale(sa nu ...
 Budinca de gris Budinca de gris
Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si vanilia. Cand da un clocot se adauga grisul in ploaie, amestecand bine sa nu faca cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa. Se lasa grisul sa se racoreasca. Apoi se adauga galbenusele si albusele batute ...
 Prajitura cu mere Prajitura cu mere
Merele se curata de coaja,se scoate casuta cu samburi(cu aparatul) si se taie rondele.Intr-o tava se pune 12 margarina RAMA,se introduce in cuptorul cald pana se topeste putin,se pun merele rondele,se presara peste 1 cana zahar,stafide,scortisoara si ...
 Supa de curcan cu rosii si galusti de branza Supa de curcan cu rosii si galusti de branza
Bucatile de carne (coaste, aripi) se portioneaza, se spala si se dau in clocot. Se arunca apa cu spuma, se spala carnea si se pune la fiert in apa rece. Se lasa sa fiarba acoperit jumatate de ora. Intre timp se curata legumele si se taie cubulete, ...
 Tort inima Tort inima
Blat: Albusurile se mixeaza bine. 6 linguri de zahar se pun la foc mic, intr-un ibric, impreuna cu 3 linguri apa. Se fierb  pana ce capata o culoare caramel si se toarna in fir subtire peste albusurile batute , mixand mereu. Galbenusurile se ...
 Supa de pui cu galuste Supa de pui cu galuste
Carnea se spala , se portioneaza ,se pune in oala, se acopera cu apa ,se sareaza si se lasa sa dea in cateva clocote.Se arunca prima apa ,se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza.Se lasa circa 30 min la fiert timp in ...
 Placinta saseasca Placinta saseasca
Se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie cand fierbe amestecand bine si se fierbe pana se incheaga (in reteta nu scrie dar eu pun in gris un praf de sare si 2 linguri de zahar).  Se unge cu unt o tava termorezistenta si se tapeteaza ...
 Supa de legume cu galuste Supa de legume cu galuste
Dupa ce am curatat si spalat legumele, le pregatim astfel: ceapata taiata cubulete, ardeii taiati cubulete, morcovul taiat cubulete, telina lasata intreaga. Intr-o oala punem apa la fiert, cand a inceput sa clocoteasca punem toate legumele in apa ...
 Savarine Savarine
varianta 1. Drojdia se dilueaza cu putin lapte caldut. Se adauga apoi faina, oul, restul de lapte, sarea si uleiul. Se amesteca bine pana ce se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani . Se acopera cu un servet si se lasa la dospit pana-si ...
1-1011-2021-25
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu gris - Pagina 11
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z