SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Albinita

Albinita

Ingrediente - Albinita


Ptr foi:
900 g faina
300 g miere
300 g zahar
100 ml lapte
100 g unt
2 oua
1 lingura bicarbonat
Ptr crema:
350 ml lapte
3 linguri gris
200 g unt
150 g zahar praf
200 g gem
Mod de preparare - Albinita
Mierea, zaharul, ouale, laptele si untul se pun intr-un castron la foc potrivit amestecand mereu cu un tel, pana capata o culoare caramel, apoi se ia de pe foc si se adauga bicarbonatul si faina in ploaie amestecand bine cu telul.
Se imparte aluatul in patru, se intind foile si se coc pe fundul tavii (unsa si tapata cu faina) aprox 5 minute fiecare. Inainte de a le baga in cuptor se inteapa foile cu furculita din loc in loc.
Se pune la fiert intr-o cratita laptele, se adauga grisul si se fierbe pana se inroasa, apoi se lasa putin la racit. Untul moale se freaca bine cu zaharul, apoi se amesteca cu grisul.
Se asambleaza prajitura astfel: o foaie, jumatate crema de gris, a doua foaie, gemul, a treia foaie, cealalta jumatate de crema si a patra foaie. Se pudreaza cu zahar praf sau se poate face o glazura deasupra.
Ideal este sa o lasam pana a doua zi sa se inmoaie foile, apoi sa o servim.
Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
adelina (20/04/2013 09:10:14)
este foarte buna iti multumesc pentru reteta


Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 5 / 5
5 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Albinita
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z