SiteDeBucate » maghiran

Retete cu maghiran

 Piftele din dovlecel si ton. Piftele din dovlecel si ton.
Curatam dovleceii de coaja ,taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute).Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu ajutorul unui pisalog ii zdrobim pana se face un pireu. Ii punem intr-un castronel si adaugam:--tonul scurs de ...
 Chiftele din morcovi si cartofi Chiftele din morcovi si cartofi
Cartofii si morcovii se rad pe razatoarea mica, se spala sub un jet de apa si se scurg bine. Apoi se pun intr-un bol, se adauga sare, piper, usturoiul zdrobit (daca nu doriti nu puneti), ouale si faina. Se amesteca bine si se adauga maghiranul sau ...
 Piftele din frunze de cardon. Piftele din frunze de cardon.
*Luam frunzele de cardon si le fierbem in 2 litri de apa cu sare , 15-20 de minute.*Le scoatem ,le taiem marunt si le punem intr-un castron mai inalt(apa unde a fiert nu o aruncam)*Adaugam:-ceapa taiata maruntusturoiul dat pe razuitoaremaghiranul ...
 Supa de cartofi cu ciuperci Supa de cartofi cu ciuperci
Se maruntesc cartofi, ceapa si usturoiul.Amestecul de mai sus se caleste in untul incins, se toarna 1 l apa si se acopera ca sa fiarba.Ardeii se maruntesc si se pun cu ciupercile si cubul de supa ca sa fiarba inca un pic.Se presara patrunjel si se ...
 Ghiveci de legume la borcan Ghiveci de legume la borcan
Cand nu mai ai loc in congelator, si nu numai atunci, merge de minune un ghiveci la borcan. Se poate servi ca atare, ca garnitura langa orez, fripturi sau pentru diferite preparate: orez cu legume, ciorbe, tocanite si chiar la fripturi cu legume la ...
 Zacusca traditionala Zacusca traditionala
M-am hotarat sa fac si eu zacusca. Am fost cu o vecina in piata si am cumparat aceleasi produse, de la acelasi producator, apoi ne-am luat la intrecere. Nu stiu cum a iesit zacusca ei, dar eu am avut o mare bucurie. Chiar dupa ce am terminat-o, au ...
 Zacusca de fasole Zacusca de fasole
Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna. Am dat in “zacuscareala” pentru ca ne place foarte mult si am aflat ca vine o iarna grea care se suprapune, colac peste pupaza, peste o “criza ...
 Zacusca de gogosari/ardei kapia Zacusca de gogosari/ardei kapia
Zacusca se poate face si fara vinete, doar din gogosari/ardei, ceapa si rosii. Este tot atat de buna si poate fi folosita chiar si la gatit, in loc de ketchup.Gogosarii se curata de cotoare si seminte si se taie bucati. Ardeii kapia se coc la foc ...
 Friptura de cotlet la tava Friptura de cotlet la tava
Puneti cuptorul la preincalzit, la foc mediu iar tava puneti-o pe aragaz, adaugati uleiul iar cand acesta s-a incins, puneti feliile de cotlet sa se prajeasca 1-2 minute pe fiecare parte pana devin albicioase. Adaugati condimente, putin ketchup pe ...
 Friptura de porc in saramura de bere Friptura de porc in saramura de bere
Ceapa si usturoiul se curata.Ceapa se taie inele,usturoiul se taie/zdrobeste si se pun intr-un recipient incapator in care sa incapa carnea.Se adauga frunzele de dafin,nucsoara(eventual mirodeniile dorite),otetul,coniacul si berea.In aceasta saramura ...
 friptura de miel traditionala. friptura de miel traditionala.
Se portioneaza carnea si se pune intr-un vas si se freaca bine cu lamiie, tarhon, se impaneaza cu usturoi. Peste carnea astfel pregatita se pune slanina afumata, taiata in fisii subtiri. In vas se adauga ulei, boabe de piper. Se da tava la cuptor . ...
 friptura de miel friptura de miel
Carnea se spala si se impaneaza cu usturoiul curatat. Daca avem usturoi verde, il taiem marunt si il amestecam cu celelalte plante aromatice. Saram si piparam carnea si o punem intr-o tava de friptura iar pe deasupra punem rozmarinul, maghiranul si ...
 Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen Chiftelute de curcan la cuptorul cu halogen
Multi se feresc de chiftelute: prajeli, colesterol, fum, miros, etc. Daca le preparati din carne de curcan, care nu are colesterol si le coaceti la cuptorul cu halogen (fara a fi prajite) pot fi considerate sanatoase. Si in plus sunt cele mai ...
 Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin Boeuf Bourguignon/Carne de vita in sos de vin
O noua reteta din Turul Frantei care mi-a placut in mod deosebit, din Burgundia, pe care am incercat-o, si nu imi pare rau. Te imbata gustul si mirosul.Se taie carnea si slanina cubulete, carnea mai mare si slanina mai marunt. Se condimenteaza si se ...
 Musaca de cartofi cu carne macinata Musaca de cartofi cu carne macinata
Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare 20 de minute.Ceapa se taie marunt si se pune la calit intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline pana devine aurie.Se adauga carnea de vita macinata , sarea si condimentele; se acopera cu un ...
 Rosii la tigaie cu carne de vita "a Galaieht bandoraa -specific tarilor arabe Rosii la tigaie cu carne de vita "a Galaieht bandoraa -specific tarilor arabe
Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi.Se incige uleiul de masline si se prajesc semitele de pin pana iau o culoare aurie; se scot intr-un bol.Se caleste ceapa taiata marunt in ulei si se prajeste 2-3 minute apoi se adauga carne ...
 Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata Tocanita de cartofi cu ceafa de porc afumata
Se taie felii ardeii si ceapa, iar usturoiul se toaca nu foarte marunt. Acestea se pun la prajit intr-o tigaie in care am pus 3 linguri de ulei. Se feliaza sunca, si se adauga peste legume. Se continua prajirea inca cca 30 min., iar cind incepe sa se ...
 Sufleu de varza Sufleu de varza
1. Marul se descojeste, se rade prin razatoarea mare, la fel si morcovii. Se amesteca.Varza se scurge bine si se toaca marunt. Kaizerul (sau carnaciorii) se taie in cubuleţe mici (sau rondele).2. Tava se unge cu ulei sau margarina, dupa care se ...
 Pui pe sare Pui pe sare
Se spala puiul, se curata, se imparte in 2 pentru a incapea mai bine pe tava, dar nu este obligatoriu.Se lasa sa se usuce, apoi se condimenteaza pe ambele parti cu condimentele enumerate mai sus. Se pot pune orice condimente doreste fiecare.Se aseaza ...
 Tocanita de ficat Tocanita de ficat
Se taie ficatul felii, se trece prin faina si se prajeste. In uleiul ramas se caleste ceapa taiata felii si usturoiul taiat marunt, se adauga supa si vinul si se fierbe cateva minute. Se curata rosiile de coaja si se adauga taiate cubulete. Se taie ...
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu maghiran - Pagina 5
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z