Zargan in sos marinat
Asezam pestele intr-un vas termorezistent, il stropim cu ulei de masline, il condimentam, apoi turnam peste peste sucul de rosii. Deasupra punem cateva felii de lamaie, fara coaja, pentru a nu da un gust amar sosului. Usturoiul se zdrobeste si se ...
Broccoli, conopida, curcan :)
Carnea de curcan se taie cubulete si se inabuse usor intr-o tigaie de teflon cu o ceapa si usturoi tocat, apoi se pune intr-un vas termorezistent. Conopida si broccoli desfacute in buchetele se aseaza in vas, se presara cimbru si maghiran, se ...
Rata pe varza
Rata gata curatata am asezat-o in vasul de lut (tinut in prealabil in apa), am condimentat-o, am adaugat sucul de la o portocala, vinul si am stropit-o cu sos de soia. Am acoperit-o si am pus-o in cuptorul incalzit in prealabil la 230 grade vreme de ...
Aripioare de pui crocante facute in bere
Preparare : lasam aripioarele spalate bine si sterse in prealabil la macerat in amestecul de condimente si ulei de masline pentru macar o ora. Le aranjam apoi frumos in vasul roman si turnam berea peste ele. Lasam vasul acoperit cu capac timp ...
Chifle cu usturoi
Se curata usturoul, se piseaza si se amesteca cu laptele. Se pune laptele cu usturoi pe foc si se fierbe 15 minute. Se lasa apoi sa se racoreasca. Se amesteca faina cu sarea, drojdia uscata si condimentele. Se adauga laptele caldut, uleiul si oul ...
Friptura de porc in sos de vin rosu
Feliile de carne le batem usor, apoi le punem la prajit intr-o tigaie cu putin ulei, fara a le suprapune. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti condimentam dupa gust cu sare, piper, salvie si maghiran. Eu am folosit uscate. Adaugam usturoiul taiat ...
Ficatei de pui cu mere
Curatati si spalati ficateii, dati-i prin faina, apoi prajiti-i in ulei, la foc mic, pana se rumenesc
bine pe toate partile.
Separat, prajiti slanina taiata in feliute si dupa 5-6 minute adaugati ceapa taiata julienne. Dupa 3-4 minute adaugati ...
File de salau in crusta de ierburi aromata
Din unt, faina, 100g zahar si 2 galbenusuri framantati un aluat ti impartiti-l in doua parti egale. Ungeti o tava cu unt, puneti o foaie de aluat, apoi deasupra acesteia intindeti uniform umplutura care se face astfel: galbenusurile ramase ...
Salata cu branza fripta
Desfaci salata in frunze, pe care le speli si le lasi sa se scurga.Cureti morcovii si ceapa, apoi le speli, impreuna cu rosiile si castravetele.Razi mare morcovii sau ii tai in bastonase subtiri. Tai ceapa si castravetele in rondele, rosiile in ...
Aperitiv cu rosii la cuptor
Topesti untul in 100 ml apa calduta, apoi il torni peste faina pui si drojdia faramitata, putina sare si framanti aluatul pana se omogenizeaza. Il acoperi apoi cu un prosop curat si-l lasi 30 de minute intr-un loc mai cald ca sa creasca.In ...
Supa gulas
Carnea de vitel se spala , se sterge, apoi se trece printr-un amestec de maghiran, boia, chimen, sare si piper si se lasa deoparte.In ulei se calesc cepele tocate mai mare,ardeii taiati cubulete si usturoiul zdrobit.Dupa ce s-au calit se adauga si ...
Frigarui la cuptor
Tai pieptul de pui felii, apoi le bati cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Cureti ardeii si ceapa de foi si speli bine vanata, dovlecelul, rosiile si felii sau rondele, dupa cum iti place. Ungi feliile de pui locare o ciuperca, fasii de ardei ...
Curcan la cuptor
Asezi curcanul curatat si bine zvantat intr-o tava.Indeparteaza putin pielea de pe piept ( fara sa o tai ) si introduci sub piele rozmarin, maghiran si salvie.In interiorul curcanului introduci mararul, ceapa si tulpina de telina, pudrezi cu sare, ...
Mancarica de mazare uscata
Pui la inmuiat de seara mazarea uscata.A doua zi, cureti ceapa si usturoiul. Toci marunt ceapa, iar usturoiul il zdrobesti. Calesti ceapa si usturoiul in uleiul incins, amestecand mereu si picurand cate putina apa.Decojesti rosiile si dovlecelul si ...
Pastrama de miel
Speli carnea de miel si o portionezi. Cureti usturoiul, il pisezi si il amesteci cu vinul, foile de dafin, boabele de piper, pasta de tomate, sare, piper, busuioc si maghiran dupa gust. Pui carnea de miel in baitul pregatit si o lasi la rece pentru 3 ...
Plachie din salau
Tavaliti prin faina pestele spalat si portionat, presarat cu sare, apoi prajiti-l in ulei incins. Puneti-l intr-un vas termorezistent. Caliti ceapa taiata solzisori, apoi adaugati usturoiul zdrobit, sucul de rosii si condimentele. Fierbeti 4 minute, ...
Pulpa de miel la cuptor cu salata si oua de prepelita
Impanati pulpa de miel cu usturoi, ungeti-o cu ulei, presarati-o cu piper proaspat macinat, maghiran si cimbru si puneti-o intr-o tava intinsa, pe hartie de copt.Puneti tava in cuptorul incins si coaceti pulpa la foc potrivit pana cand se patrunde ...
Pui toscan
Dezosezi pulpele, le cureti de piele, le speli si le usuci bine. Tai pulpele de-a lungul, formand felii mai subtiri, pe care le poti bate mai usor. Intr-un bol, prepari pasta de rosii cu ceapa tocata fin, usturoiul pisat, sare si piper macinat. Ungi ...
Rulouri de peste cu branza feta
Curatati fileurile de hering de eventualele oscioare ramase de la filetare, clatiti-le in cateva randuri de apa, scurgeti-le de apa si presarati-le cu sare si piper.Taiati branza in 10 bastonase si puneti fiecare bucata de branza pe cate un fileu de ...