Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie
MOD DE PREPARARE: Foile:oul,untul,laptele,mierea,zaharul se pun intr-o cratita si se amesteca putin cu telul,apoi se pune pe foc mic amestecand continuu. Se lasa pe foc pana se incalzeste putin si zaharul se topeste.Amestecul se toarna peste ...
Chec cu bucatele de ciocolata
Cantitatile sant pt o tava mica cu diametru de 20 cm, rotunda Se mixeaza albusurile cu zaharul pana se face spuma tare apoi se pun uleiul,laptele ,zeama de lamaie,vanilia si se amesteca bine apoi se pune si paraful de copt cu ...
Covrigei
Drojdia o dizolvam in lapte caldut.Frecam margarina RAMA ,untura si smantana pana devin o pasta omogena apoi incorporam faina,galbenusul de ou,sare drojdia dizolvata si framantam bine. Eu nu am avut forma de covrigei si i-am modelat ,merg si taiati ...
Savarine a la MARY
Se amesteca faina ,ouale,sarea,zaharul,uleiul,untul si laptele cu drojdia se pun toate in masina de paine se framanta bine aluatul,este un aluat moale care curge. Se lasa putin la dospit dar nu mult ca eu am uitat si mi-a curs si in ...
Tort cu ciocolata
Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina forme dorite de tort. Pentru blat bate ouale cu zaharul. Topeste la bain-marie ciocolata alba cu untul si laptele, apoi lasa-le putin sa se raceasca.Incoropreaza in amestecul cu ...
Tort de ciocolata amaruie
Incalzeste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita. Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata ...
Tort de ciocolata alba cu banana
Inainte cu o zi de preparare, pune bananele la congelator, iar urmatoarea zi scoate-le cu cateva ore inainte de a face umplutura pentru a se decongela si a se inmuia. Pentru blat incinge cuptorul la 180°C apoi unge cu grasime si tapeteaza cu ...
Tort cu mere si crema de zahar ars
intr-o tava teflonata topim o cana de zahar pana incepe sa se caramelizeze , am pus si 2 linguri de apa . merele se scobesc si se umplu cu dulceata + miez de nuca +esenta de rom si se aseaza in tava in care zaharul ars s-a racit deja , se presara cu ...
Tort cu 2 creme de ciocolata
Albusele se bat bine cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bat in continuare pina se topeste zaharul,iar dupa aceea adaugam galbenusurile.Faina,budinca,cacaoa si praful de copt se amesteca toate la un loc, se adauga peste albusele batute spuma ...
Torta simfonica
Blatul: Se incinge cuptorul la 180 gC.Se freaca bine untul cu zaharul pudra,vanilia si coaja de portocala,se adauga mai intai 1 lingura de faina si apoi galbenusurile pe rand,urmate de ciocolata topita.Se bat bine albusurile cu zaharul si sarea.Se ...
Guguluf cu banane
Ungem tava de guguluf cu putin unt si o presaram cu faina. Curatam si zdrobim bananele cu o furculita. Taiem nuca, in bucati maricele. Batem putin oule. Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si nucile. Frecam untul cu zaharul, cam ...
Chec in masina de paine
Am introdus in masina de facut paine, ingredientele in urmatoarea ordine: sare, lapte, unt, oua,faina, drojdie, zahar, esenta de rom si coaja de lamaie si am lasat sa-si faca programul dupa cum am planificat masina pe programul Cake. Cand a ...
Craciunul
Stafidele+fructele confiate+nucile+scortisoara+coaja de la lamaie si portocala+untul moale +zaharul se bat pana devine o crema spumoasa . Se adauga ouale pe rand unul cate unul ,faina si coniacul. Se pune compozitia intr-o forma si se coace 45-60 min ...
Prajitura cu mac si lamaie
Blat: Ouale le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam pana devin ca o crema. Adaugam apoi pe rand untul topit, laptele, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit macul. Compozitia o ...
Tort cu capsuni si frisca
blatul: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat cu un praf de sare si cand se intaresc se pune praful de copt si se bate bine. Separat galbenusurile se freaca cu indulcitorul,apa,uleiul si faina. Apoi se amesteca cu albusurile avand grija sa ...
Mini tarte cu ciocolata
Blat: Oul se amesteca impreuna cu untul moale, zaharul, esenta de vanilie si un praf de sare. Se adauga faina si se framanta un aluat omogen si nelipicios. Se da la rece pentru jumatate de ora. Crema: Frisca o turnam peste ciocolata rupta bucatele. ...
Rulada cu crema de ciocolata
Blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca bine dupa fiecare. Se adauga faina cernuta si se amesteca usor cu o spatula, apoi esenta de vanilie. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie ...
Clatite mov
1. ouale se amesteca intr-un bol [ cu ajutorul telului ] cu un praf de sare , scortisoara , ulei , coaja de lamiie si putin lapte , apoi alternativ se pune faina alba , lapte si apa minerala , pana ajunge de consistenta smantanii . 2. se prajesc ...
Prajitura "Duet de fructe"
Se separa ouale. Se bat albusurile f bine, se adauga zaharul peste ele si se bat pana se topeste zaharul (eu pun pudra ca sa fiu sigura ca se topeste repede) . Se bat separat galbenusurile cu uleiul, apa minerala, zaharul vanilat, aromele si lamaia ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-140141-150151-160161-170171-180181-190191-200201-207