SiteDeBucate » drojdie uscata

Retete cu drojdie uscata

 Gogosi Gogosi
Intr-o craticioara se pune iaurtul,laptele si uleiul sa se incalzeste putin,se adauga si zaharul. Intr-un castron mare se pune faina,sarea, drojdia uscata,vanilia si coaja de lamaie.Se face loc in mijloc,se adauga oul intreg plus 1 galbenus si se ...
 Prajitura cu mere si bezea Prajitura cu mere si bezea
Merele se curat si se razuiesc prin razuitoarea cea mare,apoi se calesc cu vanilia si zaharul,iar la final se pune scortisoara Se rade coaja de la 1 lamaie ,apoi se storce  ,dupa care se amesteca cu praful de copt. Intr-un castron se amesteca ...
 Ficatei de pui in bol de aluat Ficatei de pui in bol de aluat
Punem o tigaie la incins ,punem uleiul ,apoi ficateii scursi de apa.Lasam pe foc pina scade toata apa ce a lasat-o i si cind au inceut sa sfirie adaugam ceapa. Amestecam si cind s-a inmuiat ,punem ardeiul gras,cind s-a inmuiat si ardeiul punem ...
 Minitarte sarate Minitarte sarate
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pina se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )si apoi adaugam si zaharul. Intr-o craticioara punem ...
 Rolls Cinnabon Rolls Cinnabon
Aluat: Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga apoi zaharul, ouale, untul moale, sarea si faina. Se framanta aluatul pana devine elastic, dar usor lipicios. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Aluatul se rastoarna pe ...
 Paine impletita elvetiana Paine impletita elvetiana
In cuva masinii de paine punem faina, drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar, untul topit, oul batut si restul de lapte caldut. Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine punem si sarea si lasam la dospit. Rasturnam aluatul pe blatul de lucru ( eu ...
 Paine de casa Paine de casa
Punem faina intr-un vas mai marisor, facem o gaura la mijloc si adaugam cele 2 cani de apa calduta ( atentie sa nu fie fiarta pentru ca se opareste faina si nu va mai creste ), in care am dizolvat si drojdiuta. Adaugam apoi uleiul si sarea si ...
 Placinta cu varza acra Placinta cu varza acra
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus, si-l lasam la dospit pana i se dubleaza volumul. Aluatul il impartim in gramajoare pe care le umplem cu cate una lingura varza calita. Cu ajutorul sucitorului, le intindem si le dam forma de placinta. ...
 Gogosele fitoase Gogosele fitoase
Laptele si iaurtul se incalzesc putin, se amesteca bine impreuna cu oul, sarea, zaharul, se adauga faina si drojdia si se framanta cam 20’, dupa care se lasa coca la dospit aprox. 30’. Se intinde coca pe masa de lucru si se decupeaza ...
 Paine umpluta Paine umpluta
Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’. Turnam peste, faina cernuta si framantam coca, cam 20’, dupa care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 1h). Intre timp spalam ...
 Paine de casa Paine de casa
         Intr-o cana se dizolva  drojdia, frecand-o cu o lingurita de zahar si o ceasca de lapte cald, apoi punem si 2 lingurite cu faina.       Faina  ( un kg.) se pune toata ...
 Gogosi "Bomboloni" Gogosi "Bomboloni"
Toate ingredientele le-am pus la masina de paine si am selectat programul de framantare si dospire. Cand a fost gata l-am scos pe masa pudrata cu faina si l+am intins cu sucitorul in foaie mai groasa. Am decupat cu paharul rondele pe care le-am mai ...
 Paine cu iaurt Paine cu iaurt
Iaurtul se amesteca cu apa calduta. Se pune in cuva masinii de paine, apoi se adauga si restul ingredientelor. Se alege programul de framantare + dospire. Se scoate aluatul pe masa usor infainata si se imparte in 6 bile. Fiecare bila se aplatizeaza, ...
 Ciabatta Ciabatta
Faza 1: Se dizolva  drojdia in putina apa (din cei 150 ml) si lasa sa stea 5 minute. Se adauga restul pana la 150 ml de apa, faina si se amesteca cu o lingura pana ce toate se omogenizeaza. Se acopera castronul cu folie alimentara si se lasa la ...
 Paine fara framantare Paine fara framantare
M-am plictisit de ciabatta, asa ca am inceput sa caut o paine la fel de usor de facut. Am gasit aici si aici o reteta oarecum faimoasa in USA unde e cunoscuta drept No-Knead Bread (adica paine neframantata). Ca si la ciabatta, timpul de asteptare e ...
 Paine in vasul roman Paine in vasul roman
Toate ingredientele se pun in cuva masinii de paine, mai intai lichidele, apoi faina amestecata cu sare, zahar si drojdie. Se selecteaza programul de framantare+dospire. Scoatem aluatul si il intindem pe masa infainata, intr-o foaie groasa de 1-2 cm, ...
 Tarta cu fructe Tarta cu fructe
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara punem ...
 Pizza Pizza
Se prepara aluatul : se pun intr-un castron faina cernuta, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider). Se amesteca toate si se framanta un aluat in care ,daca se mai lipeste de degete,  se mai poate adauga inca un pic de faina fata ...
 Chifle pentru hamburgher Chifle pentru hamburgher
1. se toarna intr-un castron laptele caldut si se dizolva cu drojdia si zaharul pana se descompune drojdia 2. adaugati untul si faina cernuta treptat cate o portie ~ de jumatate din pahar si o mixati cu mixerul( cu telul pentru aluat tare ) la ...
 Lipie arabeasca Lipie arabeasca
1. Se incinge cuptorul la 260 de grade 2. Se amesteca faina cu apa, drojdia, uleiul,sarea si zaharul si se framanta o coca care se lasa la crescut cam in 45 de minute 3.  Se formeaza din coca 4-5 bile mici, care se intind cu sucitorul pe o ...
1-1011-14
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu drojdie uscata - Pagina 6
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z