SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Paine impletita elvetiana

Paine impletita elvetiana

Ingrediente - Paine impletita elvetiana


500 g faina
2 lingurite drojdie uscata
250 ml lapte
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
1 ou
80 g unt
Pentru uns:
1 galbenus + 2 lingurite lapte  
Mod de preparare - Paine impletita elvetiana
In cuva masinii de paine punem faina, drojdia dizolvata in putin lapte cu zahar, untul topit, oul batut si restul de lapte caldut. Dupa ce ingredientele s-au amestecat bine punem si sarea si lasam la dospit.
Rasturnam aluatul pe blatul de lucru ( eu am pus putina faina, dar merge si fara) si-l impartim in 2 parti, pe care le vom intinde sub forma de rulou, de cca 60 cm lungime.
Asezam rulourile unul peste altul, sub forma de cruce. Cel de dedesupt il incrucisam peste cel de deasupra, apoi la fel cu celalalt. Sper ca schita si pozele sa fie mai explicite. Eu am exersat cu niste plastilina de la copii inainte. :)) Bine...asta nu m-a impedicat sa o desfac de vreo 2 ori pana sa-mi iasa cum trebuie. :))
Punem aluatul impletit in tava unsa cu ulei si lasam la crescut pentru jumatate de ora. Ungem cu galbenusul desfacut cu lapte si dam la cuptorul incins la foc mediu pana se rumeneste.
O paine tare buna si pufoasa tocmai din Elvetia de la cuscra Danelutza. :))
Timp de preparare: sub 15 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine impletita elvetiana
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z