SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Paine de casa

Paine de casa

Ingrediente - Paine de casa

   
1 kg. faina
2 plicuri cu drojdie uscata
O lingurita cu zahar
O ceasca cu lapte
1 ou
O ceasca ulei
sare
Mod de preparare - Paine de casa
         Intr-o cana se dizolva  drojdia, frecand-o cu o lingurita de zahar si o ceasca de lapte cald, apoi punem si 2 lingurite cu faina.
      Faina  ( un kg.) se pune toata intr-un vas mai mare ( un lighenas de framantat coca). Facem o scobitura in mijloc, unde  turnam cca. 100ml. apa fiarta, apoi drojdia dizolvata in lapte. Acoperim vasul si-l dam la loc cald, cca. 30 min., pana creste maiaua.
Cand vedem ca a crescut, incepem framantatul, adaugand  oul, apa calda, un varf de cutit de sare si putin ulei , pentru a se putea desprinde coca de pe mana mai usor. Cand e gata framantatul, mai tinem vasul acoperit la cald, inca cca. o ora, lasand sa creasca aluatul.
       Se imparte coca in doua si se fac painici, modelandu-le dupa preferinte. ( De data asta, eu  le-am impletit  ). Se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt ( daca nu ai, poti pune putin ulei si tapetezi cu faina).
       Se mai lasa 20 min. in tavi, apoi se dau la cuptor pentru inca 40-45 minute.
       Cand sunt gata, le scoti din tavi , le stropesti cu putina apa si le acoperi repede cu un prosop . In felul asta coaja nu ramane tare, ci se fragezeste .
 P.S.   Ca painea sa fie de post, poti renunta la ou, iar laptele il inlocuiesti cu apa calda.  ;)

 
Timp de preparare: peste 120 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine de casa
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z