SiteDeBucate » Pizza & Fast-Food » Lipie arabeasca

Lipie arabeasca

Ingrediente - Lipie arabeasca


500 gr faina 
250-300 ml apa calduta
2 linguri de ulei
10 grame drojdie uscata
1 lingurita de sare 
jumatate lingurita de zahar,
ou+lapte pentru uns
susan, mac
Mod de preparare - Lipie arabeasca
1. Se incinge cuptorul la 260 de grade

2. Se amesteca faina cu apa, drojdia, uleiul,sarea si zaharul si se framanta o coca care se lasa la crescut cam in 45 de minute
3.  Se formeaza din coca 4-5 bile mici, care se intind cu sucitorul pe o suprafata data cu faina. Trebuie sa se obtina discuri de aluat cu grosimea de jumatate de centimetru

4. Se ung cu lapte+galbenus si se presara susan

5. Intr-o tava presarata cu faina se aseaza discurile, cate incap, si se dau in cuptorul incins, pe nivelul cel mai de sus

6. Trebuie monitorizate bine de tot, se coc foarte repede, cand sunt umflate si coapte pe deasupra se scot, si se pun intre servete curate. Asa nu se vor usca.

Timp de preparare: sub 90 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
Trimite comentariul
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 1 / 5
1 vot

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Lipie arabeasca
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z