SiteDeBucate » untura

Retete cu untura

 Friptura de mistret Friptura de mistret
Carnea curatata de pielite,daca stii ca este de la un exemplar mai batran este bine sa o fierbi in prealabil,in bucati mari.Daca este mai tanara se poate pune direct in tava.Se unge bine cu untura sau ulei,se condimenteaza bine fiecare bucata mai ...
 Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci Placinta cu crema de branza,dulceata si nuci
Preparam intai crema de branza:Dam pe razatoare branza apoi o mixam impreuna cu ouale ,zaharul si coaja de lamiae pana obtinem o crema fina.O sa devina putin moale deaceea adaugam 2 linguri de gris  si o dam deoparte pentru cel putin 1 ora. ...
 Piept de porc cu ciuperci si cascaval Piept de porc cu ciuperci si cascaval
Pieptul de porc se taie felii de un deget grosime si se pun la prajit intr-o cratita in care am topit untura de porc.Prajim bine pe ambele parti apoi asezonam pieptul de porc. Ceapa si usturoiul le curatam si apoi le dam prin presa de usturoi, apoi ...
 Prajitura Katy Prajitura Katy
Pentru 3 foi: Se amesteca faina cu untura,5 galbenusuri,zaharul ,praful de copt apoi se pune laptele se se framanta bine. Se coc 3 foi pe dosul tavii. Pentru a lua foile jos de pe tava mai usor,se trece pe sub foaia coapta un fir de ata si astfel se ...
 Covrigei Covrigei
Se framanta bine faina cu untura, se adauga sarea, ouale si drojdia si se face o maia. Se intinde o foaie de aprox. jumatate de cm si se taie cu forma covrigeii. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se pune intr-o tava hartie de copt, se aseaza ...
 Tocan a la Gorj Tocan a la Gorj
Pentru a face Tocan iti trebuie o dispozitie buna, aer curat sa-l tragi in plamani si iarba verde sa-ti limpezesti ochii, apoi un ceaun din mosi strabuni si ingredientele delicioase, mielul sa fie proaspat taiat si vinul rece scos in ulcea de pamant. ...
 Cornulete fragede cu gem Cornulete fragede cu gem
Se freaca cu o lingura untura cu praful de copt stins cu otet si apa pana compozitia e omogena, va arata ca o maioneza.Se aduga faina si se framanta cu mana pana aluatul e omogen. Framantati apoi 5-10 minute aluatul, acesta nu trebuie sa se lipeasca ...
 Tarta cu prune Tarta cu prune
Se face un aluat din faina,zahar,praf de copt ,ou si untura. Se intinde 3 sfert din aluat si se pune intr-o tava.Se pun prune taiate in 4 si se presara scortisoara.Restul aluatului se intinde si se taie fasii,se pun fasiile peste tarta si se da la ...
 Pulpa de miel impanata, la cuptor Pulpa de miel impanata, la cuptor
Se spala pulpa ,se cresteaza cu varful cutitului din loc in loc si se pun bucatele de usturoi si slanina taiate in feliute, se condimenteaza cu sare si piper, se unge bine cu untura, se pune intr-un vas pulpa, se pune 1 pahar de vin alb si se da tava ...
 Cornulete sarate Cornulete sarate
Se pune drojdia cu putin lapte la dospit,dupa ce a dospit se pune peste faina si se amesteca cu restul de ingrediente: untura,sare,laptele caldut cate putin pana devine un aluat elastic. La sfarsit punem o mana de ulei ca sa-l modelam mai bine. ...
 Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare Cosulete cu nuca si dulceata de merisoare
Pentru cosulete: 150 gr untura 100 gr unt 4 galbenusuri 4 linguri smantana 5 linguri zahar 2 plicuri zahar vanilat 700 gr faina 1 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat care se lasa la rece ...
 Cornulete cu iaurt Cornulete cu iaurt
Se formeaza un aluat din ingredientele de mai sus care se va da la rece pentru 30min-1 ora,se formeaza cornuletele ,dupa care se coc in cuptorul incins dinainte pana se rumenesc frumos.Se pudreaza cu zahar numaiin momentul in care s-au racit. ...
 Tarta cu prune Tarta cu prune
Din untura,iaurt,ou,drojdie si sare se face un aluat potrivit de tare -se intinde o foaie subtire ,cam 0,5 cm,dupa care cu ajutorul sucitorului se asaza frumos in tava, se inteapa cu furculita si se incepe asezarea prunelor,spalate i taiate in ...
 Prajitura cu gem de caise Prajitura cu gem de caise
Am facut  un aluat din cele enumerate mai sus  pe care l- am impartit in 3 -am intins 2 foi in tava cu hartie de copt,inte ele turnand si uniformizand gemul de caise. -am uns si ce-a de-a 2-a foaie cu gem iar cea-a de-a 3-a foaie am ...
 Saratele cu cascaval Saratele cu cascaval
Se dizolva drojdia cu putina apa calduta. Faina se amesteca cu untura  ,untul (margarina RAMA unirea) si sarea pana se incorporeaza toata faina in grasime,dupa care se pune drojdia cu apa, ouale,smantana,cascavalul ras(branza ...
 Varza cu carnati la ceaun Varza cu carnati la ceaun
Am pus in ceaun o lingura de untura si ulei,slanina taiata marunt pe care am lasat-o sa se prajeasca putin,dupa care am pus carnati taiati mai mic,i-am prajit si i-am scos.Am adaugat ceapa si ardeiul si le-am calit,am pus varza taiata mai ...
 Albinita Albinita
Se amesteca  pt foi  zaharul ,laptele,ouale,mierea,untura,bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie pe baia de abur pana isi schimba culoarea,dupa care se lasa la racit.Dupa  ce s-a racit se pune faina ,sa iasa un aluat mai moale(sa nu ...
 Broscute Broscute
Smantana se amesteca cu untura,apoi se pun cele 4 galbenusuri,esenta de vanilie si faina. Amestecam bine toate ingredientele pana obtinem un aluat tare. Acesta il impartim in 6 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face o foaie,care se unge cu ...
 Varza calita cu carnita de la borcan Varza calita cu carnita de la borcan
  - se foloseste o oala ceva mai mare - se curata si toaca ceapa marunt - morcovul se curata si se da pe razatoarea mare - se pun la calit in putin untura  - varza se spala si se taie marunt pe un tocator de lemn - se pune in oala s se ...
 Clatite brasovene Clatite brasovene
Se bat bine ouale cu un praf de sare, se adauga faina si laptele si se amesteca pana se omogenizeaza. Se da aluatul la frigider ptr aprox. o ora.  Ciupercile (sau carnea) se spala si se curata (daca este cazul) si se toaca marunt. Se curata si ...
1-1011-13
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu untura - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z