SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa » Prajitura Katy

Prajitura Katy

Ingrediente - Prajitura Katy

PT 3 FOI: 
750 g faina alba
225 g zahar
225g untura porc
5 galbenusuri
1 1 /2 praf de copt
175 ml lapte CREMA:
1 foaie dintre cele 3 care sau copt se sfarama
250 g biscutiti simpli
3 linguri de cacao
200 ml lapte
4 vanilii
4 linguri de gem de caise
225 g zahar
150 g unt
1 sticluta esenta rom GLAZURA:
5 albusuri 
200 zahar
1 lingura suc de lamaie
decor bombonele,cicololata,,,,,,,,,,,,,,,,

Mod de preparare - Prajitura Katy
Pentru 3 foi:
Se amesteca faina cu untura,5 galbenusuri,zaharul ,praful de copt apoi se pune laptele se se framanta bine.
Se coc 3 foi pe dosul tavii.
Pentru a lua foile jos de pe tava mai usor,se trece pe sub foaia coapta un fir de ata si astfel se ia foaia foarte usor jos si nu se rupe.
Foile sant putin mai sensibile,se rup foarte usor
Una dintre cele 3 foi se zdrobeste marunt si se pune in crema
CREMA:
Se amesteca bine foaia zdrobita cu biscutii si acestia zdrobiti bine apoi se pune laptele si vaniliile,
va rezulta o pasta omogena,dupa care se pune gemul de caise ,zaharul,untul si esenta de rom si la final cacao.
Se amesteca bine toate  si va rezulta o crema (ca o pasta groasa)
se tine la rece pana termina cu restul de foi pt copt
Glazura:
Se bat bine albusurile ,zaharul si sucul de lamaie pe aburi pana se intareste.
Asamblarea:
Se i- o foaie , se pune crema ,se niveleaza uniform apoi se pune foaia a doua ,iar peste foaie se pun glazura din albus batut
Se decoreaza dupa bunul plac al fiecaruia.
 
Timp de preparare: sub 60 minute minute


Comentarii
Fii primul care adauga un comentariu

Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Retete similare
Review
Voteaza reteta:
Rating: 0 / 5
0 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Prajitura Katy
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z