SiteDeBucate » ou

Retete cu ou

 Prajitura cu mere Prajitura cu mere
Se framanta tot la un loc si se imparte in 2 parti egale, dupa care se intinde o foaie, se pune in tava unsa si tapetata cu faina, se presara o lingura de gris, dupa cre se pun merele rase in prealalbil si lasate cu zaharul si scortisoara, dupa care ...
 taitei de casa taitei de casa
faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa se face o coca tarese face o foaie subtire,sa se vada prin ease lasa la uscat 30 minse ruleaza si se taie cu un cutit ascutit taiteiacestia se rasfira,se lasa la uscatse folosesc la supe,taitei cu ...
 Cornulete cu sunca si cascaval Cornulete cu sunca si cascaval
Intr-un vas se amesteca 100g smantana cu 200g faina si sare pana se face un aluat bine facut (daca smantana e foarte groasa se mai adauga putina apa). Se lasa aluatul 10-15 minute la frigider. 100g de sunca de Praga (se poate pune jumate sunca, ...
 painisoare (chifle) painisoare (chifle)
Se cerne faina si sarea intr-un vas mare, apoi se adauga drojdia si zaharul. De regula, nu este bine ca drojdia sa intre in contact cu sarea, deoarece aceasta opreste cresterea. Drojdia este bine sa fie amestecata cu zaharul care mareste puterea de ...
 Taietei de casa Taietei de casa
Se bate oul cu un praf de sare si apoi se adauga usor faina. Se framanta bine aluatul , se intinde o foaie foarte subtire , se ruleaza si se taie fasii subtiri , cu un cutit bine ascutit , in functie de cat de lati vrem sa fie taieteii. Trebuie de ...
 Paine impletita Paine impletita
Incalzim putin laptele cu apa,punem untul topit,zaharul si drojdia.Lasam 15 minute si turnam peste faina amestecata cu ou si sare.Lasam o ora la crescut,impartim aluatul in 2 si fiecare bucata in 3 fasii pe care le impletim(eu am facut una impletita ...
 Aluat de tarta Aluat de tarta
Intr-un bol amestecam faina cu untul ca faramituri se adauga oul ,zaharul si la urma apa ca aluatul sa se impreuneze.Se pune la frigider ptr 2ore dupa care se poate folosi.Este bun ptr diferite tarte cu fructe.(se poate pregati si la robotul de ...
 Paine impletita - colac - cu lapte Paine impletita - colac - cu lapte
Incalziti cuptorul la treapta mare (nu am cuptor performant pentru a va putea temperatura exacta). Lucrati aluatul numai daca in bucatarie este cald.Se cerne faina, se amesteca cu sarea si garantul de la Dr.Oetker. Se adauga untul topit pentru 10 ...
 SARATELE SARATELE
Se face un aluat mai moale,se intind foile(potrivite).Se ung cu compozitia obtinuta dintr-un ou batut cu putin suc de rosii,se presara cascaval ras si se taie betisoare.Tava se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina. ...
 Covrigi evreiesti Covrigi evreiesti
Fierbeti laptele, luati vasul de pe foc, adaugati uleiul si zaharul pudra. Amestecati pana nu se mai ridica uleiul. Lasati sa se racoreasca pana devine cald. Adaugati drojdia si lasati 10 minute sa creasca.Se adauga albusul batut cu sarea, apoi ...
 tarta de zmeura tarta de zmeura
aluatultaiati 150 gr de unt cubulete si puneti-l in un bol cu faina si amestecati.puneti apoi 150 gr de zahar si 4 galbenusuri 20 ml de alpte si un praf de sare.mestecati aluatul pana devine omogen . acoperitil cu o pelicula si lasatil la rece 30 ...
 Gogosele pentru aperitive Gogosele pentru aperitive
Se fierbe apa cu uleiul, când începe să fiarbă se pune făina în ploaie şi sarea amestecând neîncetat până când se observă că aluatul se desprinde de pe cratiţă. Se dă la o parte. Când compoziţia este caldă, se adaugă cele 5 ouă, ...
 Cornulete sarate Cornulete sarate
Se face o maia din drojdie,putin lapte,un pic de faina si zahar si se lasa sa creasca Se adauga restul ingredientelor,se framinta bine si se imparte in 8 bile care se lasa sa mai creasca Din fiecare bila se face foaie care se taie in triunghiuri,se ...
 Minciunele Minciunele
Se amesteca toate si se prajesc in ulei incins. Se pudreaza cu zahar. ...
 Cozonac Cozonac
Se cerne faina intr-un vas mare si se adauga praful de sare amestecand. Separat laptele se fierbe cu putina sare, iar dupa ce este dat la o parte de pe foc se adauga zaharul amestecand pana ce se dizolva in lapte. Ouale se separa albus de galbenus; ...
 Aluat pentru uscatele (minciunele) Aluat pentru uscatele (minciunele)
Se obtine un aluat ca de taietei, putin mai moale, care se poate intinde in foaie, cu usurinta. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si, apoi, aluatul se framinta pe masa, ca si foaia de taitei, indoindu-l mereu sub podul palmei, de la ...
 Cascaval pane surpriza Cascaval pane surpriza
Incorporez: oul,cartoful,faina sare, piper dupa gust.Trec feliile de cascaval prin aceasta compozitie,apoi le prajesc in ulei incins. Scot pe servet de hartie. Servim caldute,cu masline sau legume proaspete. ...
 Cocorada si pita de pe valea Salautei Cocorada si pita de pe valea Salautei
Aluatul:Se face o maia din drojdie,apa,zahar si putina faina si se toarna peste faina in care a fost adaugata sare.Cand maiaua a crescut se framanta cu apa minerala adaugata treptat(se framanta cam 45-50 min)si o lasam la dospit.Umplutura:Branza ...
 Rulouri de vinete Rulouri de vinete
Se taie colturile vinetelor si se curata de coaja.Taiem vinetele in lungime de marimea de 2 mm cca.Le presaram cu sare si le lasam cam 1 ora sa lase apa si le uscam cu un servetel absorbant.Se aseaza faina intr-o farfurie intinsa,oul se bate intr-un ...
 Quiche cu spanac Quiche cu spanac
Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt.Se condimenteaza cu sare si piper.Intr-un bol se adauga branzeturile,smantana ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-110111-120121-130131-131
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu ou - Pagina 81
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z