SiteDeBucate » orez

Retete cu orez

 Paine speciala Paine speciala
Orezul il fierbem apoi il amestecam cu celalalte ingrediente si framantam pana obtinem un aluat nelipicios.Il lasam la dospit o ora dupa care il impartim in 10 si fiecare bucata separata o asezam in tava,pana ce se umple(mie mi-o ramas o bucata din ...
 Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut
Cocosul taiat bucati l-am pus la fiert cam 45 minute, fiind pasare de la tara e ceva mai tare si se fierbe mai mult. Legumele tocate marunt, se calesc usor in 2 linguri ulei masline, intr-o tigaie teflonata, adaugandu-se cimbrul. Dupa cateva minute, ...
 Mancare chinezeasca cu taitei de orez Mancare chinezeasca cu taitei de orez
Se pun taiteii de orez in apa rece la inmuiat. Se taie fasii pieptul de pui si se prajeste in ulei de masline. Ceapa, ardeii si morcovii se taie betigase, ciupercile felii si se pun in tigaie. Se adauga sosul de soia si se prajesc la foc iute. Se ...
 Pui cu sos de portocala Pui cu sos de portocala
Carnea de pui se lasa in apa 30 min . Intr-o tigaie se pune uleiul de masline carnea si apa apoi se pune capacul si se lasa sa fiarba pana ce scade apa (eu am avut carne de tara si am pus mai mult de 1/2 apa ci 1 cana ) si se lasa pana ce incepe sa ...
 Ardei de post Ardei de post
se spala ardeii si se curata de seminte si se lasa la scurs  ceapa  morcovul si telina se toaca cubilete si se calesc usor in putin ulei e adauga si orezul(spalat) si se lasa pana se se leaga putin , se adauga si marar tocat in aceasta ...
 Pilaf cu ghebe Pilaf cu ghebe
Ceapa,morcovul se curata.Ceapa se toaca si se pune impreuna cu o jumate de cana de apa la calit,se razuieste si morcovi pe razatoarea mica si se adauga peste ceapa impreuna cu bulionul de ardei.Ghebe se toaca dupa preferinta si se adauga peste ...
 Ciorba de perisoare Ciorba de perisoare
Se pune o oala cu 5 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Pregatesc carnea pt perisoare amestec carnea cu patrunjelul , oul , ceapa , sare . Se uda mainile si se ...
 Somon si legume in stil chinezesc Somon si legume in stil chinezesc
Legumele se spala, apoi se taie patratele/romburi de 2 cm. Se incinge uleiul intr-un wok si se adauga legumele. Se condimenteaza. Din cand in cand se mai adauga putina apa sa se inabuseasca si sa se inmoaie. Se amesteca legumele cam 5 minute. Somonul ...
 Risotto cremos cu piept de pui aromat Risotto cremos cu piept de pui aromat
Se toarna uleiul aromat in tigaie si se prajeste pieptul de pui taiat felii, pe ambele parti pana se rumeneste. Se aseaza apoi pe fiecare felie cate 2 cubulete de cascaval si cate o felie de rosie si se baga la cuptor pana se topeste cascavalul.In ...
 Orez cu lapte Orez cu lapte
Orezul se pune la fiert in apa ,cand acesta este aproape fiert,scurgeti-l de apa si adaugati-l in lapte,puneti la foc, adaugati si zaharul.Cand fierbe adaugti si coaja de lamaie. Ornati cu coaja de portocala sau scortisoara. Se consuma rece sau ...
 Ciorba de loboda Ciorba de loboda
Am spalat toate legumele, am tocat marunt morcovul,pastranacul si le-am pus la fiert  in apa calda ,am adaugat sarea si uleiul si dupa 10 minute ceapa tocata marunt si gogosarul, am lasat sa fiarba la foc mediu inca 10 minute si am adaugat ...
 Caltabosi moldovenesti Caltabosi moldovenesti
Carnea si slanina se dau prin masina de tocat si se amesteca cu orezul care a fost umflat in prealabil in apa, ceapa usor calita, sare, piper, cimbru si putina zeama de carne sau apa. Matul se spala bine, se curata cu malai, se curata de grasime, se ...
 Supa a la grec Supa a la grec
Spala puiul si indeparteza pielea si grasimea Pune puiul intr-o oala, adauga legumele, dafinul, apa si fierbe acoperit, ca sa nu se evapore apa, pana ce carnea si legumele sunt facute. Scoate spuma cand e necesar. Scoate puiul pe o farfurie. ...
 Ciorba de cartofi cu perisoare. Ciorba de cartofi cu perisoare.
Cum preparam •    Curatam legumele si le tocam marunt. Cartofii ii taiem cuburi. Preparam perisoarele. •    Amestecam carnea tocata cu orezul, pe care l-am fiert separat in apa cu sare, ceapa tocata marunt, patrunjelul ...
 Caltabos Caltabos
Carnea tocata se amesteca cu ceapa taiata cubulete fine, cu orezul spalat, sare si piper. Se umple matul cu aceasta compozitie (cu mana!). Matul se umple mai lejer pentru ca orezul se va umfla la fiert, altfel se va sparge matul!  Se leaga la ...
 Sarmalute in foi de vita Sarmalute in foi de vita
Se oparesc frunzele de vitza de vie cu borsul care a dat in foc cu putin cimbru si o ceapa mica. Eu pastrez cate 10 frunze de vita rulate  in sticlute de jumatate de litru, cu dopul bine inchis. Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se ...
 Sarmale cu varza acra Sarmale cu varza acra
Carnea o tocam impreuna cu mararul,ou,morcov,sare,piper si boia de ardei. Ceapa o calim putin in ulei,adaugam 100 ml suc de rosii si orezul spalat. Lasam la fiert pana scade sucul de rosii. Lasam la racit,dupa care amestecam cu carnea tocata. Cu ...
 Sarmalute in foi de varza Sarmalute in foi de varza
Varza se tine la desarat si apoi se spala. Carnea se da prin masina. Ceapa se toaca marunt si se caleste. Carnea tocata se amesteca cu cimbru, boia dulce, marar, orezul, o lingura pasta de tomate, sare, piper, ceapa calita, putina afumatura taiata ...
 Crap umplut Crap umplut
Aveam un crap de vreo 3 kg si nu stiam ce sa fac cu el. L-am spalat si curatat si l-am "masat" pe toate partile cu condimente pentru peste si vegeta inclusiv burtica si l-am lasat la odihnit. Am tocat mai multa ceapa ca doar e pestele mare ...
 Pilaf cu legume si ciuperci Pilaf cu legume si ciuperci
Se spala orezul. Morcovul curatat se da prin razatoarea mica iar dovlecelul prin razatoarea mare sau cuburi. Ceapa, ardeiul si ciupercile se toaca marunt. Se caleste ceapa in ulei incins apoi se adauga pe rand morcovul, orezul bine scurs, ardeiul, ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-81
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu orez - Pagina 7
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z