SiteDeBucate » Retete Traditionale Romanesti

Retete Retete Traditionale Romanesti cu orez

 Sarmale in frunza de varza Sarmale in frunza de varza
Cureti ceapa si gogosarii, le tai marunt si le pui sa se caleasca impreuna in ulei incins. Speli bine orezul, il adaugi peste legumele rumenite si le lasi sa se caleasca impreuna pana se ridica uleiul. Ai grija sa amesteci din cand in cand ca sa nu ...
 Sarmale cu pastrav Sarmale cu pastrav
Intr-o tigaie cu ulei pui sa se prajeasca pestele pe o parte si pe alta ca sa-i poti curata pielea. Apoi il cureti de oase si treci prin masina de tocat pestele, ceapa si morcovul.Amesteci compozitia cu orezul ales si spalat si pui cimbrul sau alte ...
 Sarmale delicioase Sarmale delicioase
Toci marunt toate legumele si le calesti in ulei, apoi adaugi orezul spalat bine si lasi pana se inmoaie putin, lei compozitia de pe foc, pui si patrunjelul tocat si potrivesti de sare si piper.Infasori apoi sarmalele in frunze de vita-de-vie, le ...
 Ciorba de praz Ciorba de praz
Cureti prazul, il speli si-l tai rondele subtiri, apoi il inabusi 5 minute in ulei amestecat cu o cana de apa.In acest timp ceapa, morcovii si telina, le cureti, le tai marunt si le adaugi peste praz impreuna cu orezul spalat.Torni 3 l de apa, ...
 Sarmale din crap cu rozmarin Sarmale din crap cu rozmarin
Treci carnea de peste prin masina de tocat si ii adaugi ceapa tocata marunt, orezul, painea inmuiata in lapte si presata bine. Amesteci si potrivesti gustul de sare.Impachetezi sarmalele si ai grija sa nu pui mai mult de o lingurita de umplutura pe ...
 Spanac ardelenesc Spanac ardelenesc
Alegi spanacul, il speli si-l fierbi in apa clocotita cu sare, dupa care il strecori.Pui untura sa se topeasca, adaugi orezul si-l stingi cu 2 cesti de apa clocotita. Lasi sa fiarba. Tai spanacul si-l calesti in untura. Adaugi faina desfacuta cu 2 ...
 Sarmale de Maramures Sarmale de Maramures
Amesteci ingredientele cu ulei, bulion, sare si piper dupa gust. Impachetezi amestecul in foi de varza murata.Pe fundul oalei de pamant pui un strat de varza tocata, apoi ciolan afumat de porc, un fir de cimbru, un fir de marar si, peste acestea, ...
 Pilaf cu legume si carnati Pilaf cu legume si carnati
Cureti ceapa si morcovul, tai ceapa si dai pe razatoare morcovul si le calesti in ulei. Dupa ce s-au rumenit, torni 4 cesti de apa si cand incepe sa clocoteasca, adaugi orezul spalat si scurs. Il lasi sa fiarba 10 minute pe aragaz, apoi il dai la ...
 Sarmale in frunze de tei Sarmale in frunze de tei
Speli frunzele de tei, le tai coditele, apoi le oparesti. Treci carnea prin masina de tocat, impreuna cu ceapa, iar la sfarsit, pui si painea inmuiata si stoarsa bine.Amesteci impreuna cu orezul ales si spalat, sarea, piperul pisat si mararul spalat ...
 Ardei umpluti cu fasole Ardei umpluti cu fasole
Speli ardeii si le scoti semintele. Fierbi fasolea. Incingi 2 linguri de ulei intr-o cratita, pui ceapa tocata, orezul spaiat, morcovul ras si torni 300 ml apa. Lasi sa fiarba la foc mic. Cand pilaful de orez este aproape gata, adaugi fasolea fiarta, ...
 Sarmale cu castraveti murati Sarmale cu castraveti murati
Scobesti usor castravetii, sa nu se sparga in interior, cu un cutit rotund la varf, apoi cureti ceapa si o tai marunt. Calesti apoi ceapa cu boia dulce, ulei si sare. Fierbi orezul separat calesti carnea de porc in ulei, pui ceapa calita, adaugi ...
 Sarmale in foi de varza fierte in untura Sarmale in foi de varza fierte in untura
Ceapa tocata marunt o calesti in ulei pana devine sticloasa, apoi adaugi orezul bine spalat, 1/2 cana de apa si lasi sa fiarba acoperit 10 minute. In acest timp pregatesti foile pentru sarmale. Dupa ce s-a racorit orezul calit cu ceapa, adaugi carnea ...
 Pilaf la cuptor cu costita afumata Pilaf la cuptor cu costita afumata
Intr-o cratita mare asezi 1 kg costita afumata si circa 2 l de apa.Lasi sa fiarba jumatate de ora la foc potrivit.Intr-un alt vas pui la inmuiat 500 g orez, timp de jumatate de ora.Calesti intr-o tigaie 2 cepe, la foc potrivit cu 4 linguri de ulei ...
 Sarmale din carne de vitei si varza acra Sarmale din carne de vitei si varza acra
Pregatesti foile de varza si le dai deoparte.Intre timp, amesteci toate ingredientele pana iese o compozitie omogena. Poti adauga si 2 cepe date prin masina de tocat, dupa care impachetezi sarmalele si le pui la fiert. Servesti sarmalele calde. ...
 Sarmalute cu peste in foi de salata verde Sarmalute cu peste in foi de salata verde
Alegi frunzele de salata mai mari, le speli bine in mai multe ape, apoi le oparesti putin in apa fierbinte ii le pui la scurs. Intre timp, amesteci orezul fiert cu fileul de peste tocat, oul, sare si piper, dupa gust. Cu aceasta compozitie umpli ...
 Spanac moldovenesc Spanac moldovenesc
Cureti spanacul si il speli in mai multe ape. Apoi il oparesti in apa cu sare si il strecori. Pui in tigaie 1 lingura de unt si calesti orezul, spalat in prealabil. Apoi torni 2 cani de apa fierbinte. Toci spanacul si il calesti in untul ...
 Ardei umpluti ca la Bihor Ardei umpluti ca la Bihor
Speli ardeii, le scoti cotoarele si apoi ii umpli cu urmatoarea compozitie: ceapa taiata marunt o calesti in ulei, adaugi carnea tocata, condimentele de mai sus, verdeata taiata marunt, oul batut si orezul. Dupa ce ai umplut ardeii, ii asezi intr-o ...
 Sarmale in frunze de varza sau de stevie Sarmale in frunze de varza sau de stevie
Speli bine frunzele de varza sau de stevie, le tai nervurile si le dai deoparte. Amesteci carnea tocata cu ceapa, data si ea tot prin masina de tocat carne, adaugi cimbru, sare, piper, marar, dupa gust. Adaugi si 1 ou pentru a se lega mai bine ...
 Varza a la Cluj Varza a la Cluj
Toci ceapa si o calesti intr-o lingura de untura incinsa, dupa care o lasi la racit. Toci carnea impreuna cu ceapa calita, o amesteci cu orezul si condimentezi cu sare si piper.Speli varza bine, o storci si o toci fasii subtiri. Calesti pasta de ...
 Bors de peste Bors de peste
Bucatile de peste se spala, se scurg, legumele se curata, se spala si se taie marunt ca pentru ciorba. Rosiile se decojesc si se toaca marunt, orezul se spala.Intr-un vas de ciorba se pun bucatile de peste in apa clocotind, se adauga putina sare si ...
12
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete Traditionale Romanesti cu orez
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z