Ciorba de rata
Carnea se portioneaza, se pune la fiert si se spumeaza. Radacinoasele si fasolea verde(eu am avut in congelator) se taie marunt, sau se maruntesc la robot, si se adauga in oala, dupa 5 minute se pun restul legumelor tocate, prazul taiat ...
Supa de fasole verde cu afumatura
osul afumat se opareste cu apa clocotita, prima apa se arunca . se pun intr-o oala afumatura cu 3 l apa , cand clocoteste se pune morcovul , ceapa ,rosia , ardeii , usturoiul taiate ,dupa dorinta . se lasa sa fiarba 30 min , se adauga si fasolea ...
Ciorba cu aripi de pui
Se curata si se toaca marunt toate legumele si se distuie in putin ulei cu apa si sare,vegeta,10min.Se adauga aripile de pui,se completeaza cu apa si se fierbe 40min.Spre sfarsit se condimenteaza dupa gust,se presara patrunjel si leusteanul tocat,se ...
Dovlecei turcesti umpluti cu legume
Am taiat dovleceii cu capac si cu ajutorul unei linguri i-am scobit, miezul punindu-l in cratita in care a fost preparat ghiveciul de legume. Am taiat ceapa marunt si am pus-o la inabusit in uleiul de masline, iar cind a devenit sticloasa s-au ...
Salata americana
Se pun la fiert cartofii si morcovul. Cand sunt gata se taie cuburi, la fel si sunca. Se amesteca intr-un bol toate ingredintele . Se orneaza cu ou. ...
Legume sote
Se incepe prin a da in clocot morcovii, dupa ce i-am curatat bine, si se lasa la fiert circa 10 minute. La fel se face si cu fasolea verde, daca este prefiarta o lasati doar 2-3 minute la clocot. Morcovii, dupa ce i-am oparit bine, ii ...
Salata ruseasca
Punem cartofii la fiert in apa cu sare, aproximativ 5-7 minute, dupa care adaugam fasolea verde, mazarea si morcovii si mai lasam sa fiarba, la foc incet, aproximativ 10 minute. Scurgem cartofii si legumele de apa in care au fiert;le trecem printr-un ...
Porc tras in caramel, sos de soia si legume
Pulpa de porc se spala bine, se taie fasii subtirele, se lasa in apa rece circa 5 minute si se spala bine iar. Dupa aia se pipereaza, se pun circa 3 linguri cu sos de soia si se da carnea la frigider o ora. Intre timp curatam legumele si ...
Supa crema cu pui, fidea si crutoane
Toate legumele se curata, se spala si se taie in bucati mari. Fasolea verde si broccoli le aveam in congelator, puse de mine :) Se pun toate la fiert in 3 l de apa cu sare (broccoli mai la final). Pieptul de pui se taie cubulete, se da intr-un ...
Mancarica de fasole verde cu manzat
Carnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot. Apoi se ia carnea si se taie cubulete. Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele, ceapa julien si ardeiul feliute). Intr-o oala se pune la calit, ...
Paella Regala
Pregatim fructele de mare pe un platou , si carnea pe un platou pentru a le putea adauga apoi in ordinea care trebuie la gatit. Scoicile trebuie curatate bine si lasate minim 30de minute in apa cu sare. Intr-un wok punem la ...
Legume cu orez
Se pune ulei la incins intr-o cratita, se adauga usturoiul, ceapa taiata julien, putina boia si se lasa sa se caleasca putin. Dupa ce ceapa s-a calit se adauga mrcovul, ardeiul si dovlecelul taiate cubulete.Peste legume se toarna cca 1/2 cana de apa ...
Ciorba taraneasca de pui
Carnita se spala si se pune la fiert in apa rece la foc mic. Spre jumatatea fierberii punem legumele tocate si orezul spalat si lasam sa fiarba pana cand sunt gata. Se pune borsul dat intr-un clocot in prealabil si pasta de tomate. Se ...
Ciorba de vacuta
Se pune carnita taiata cubulete la fiert in apa rece. Spre jumatatea fierberii se adauga ceapa tocata marunt, morcovul , pastarnacul si telina rase si fasolea verde. Se lasa sa fiarba toate la foc mic. Cand sunt bine fierte se se adauga mazarea cu ...
Mancare de fasole verde de post
Fasolea se decongeleaza. Ceapa se toaca marunt se,se pune intr-o tigaie la inmuiat in putin ulei. Peste ceapa se adauga fasolea,se pun circa 2 cani apa. Dupa care morcovul se taie rondele,ardeiul se toaca si el si se pun peste fasole. Cand fasolea e ...
Piftie de post cu zarzavaturi
Se fierb in apa (3 litri) toate zarzavaturile taiate cubulete mici( ma refer la cele care nu sunt congelate) si conopida buchetele foarte mici cu sare si vegeta apoximativ 20-30 minute. Se pune gelatina , usturoiul si la final patrunjelul ...
Pui cu fasole verde
Se toaca ceapa si se pune putin la calit. Se adauga si pulpele taiate in jumatate si se lasa putin sa se rumeneasca. Se adauga apa si se lasa sa fiarba la foc mic. Cand carnita e gata se pun fasolea verde si morcovul taiat rondele si se fierb ...
Piept de curcan cu garnitura
Se taie pieptul de curcan feli nu forte subtiri si se pune in lapte 2-3 ore apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa care se lasa putin cu condimentele apoi se prajeste pe gratar. Zarzavaturile se calesc in putin ulei de masline (cat scrie ...
Ciorba cu moare (zeama de varza)
se curata radacinoasele si se taie cubulete, la fel si ardeiul rosu, apoi se calesc in putin ulei de masline 3-4 minute Intr-o oala se pun 4 litri de apa si ceapa cu delicatul sa fiarba,dupa care se adauga radacinoasele calite .Se lasa sa dea ...
1-1011-16