SiteDeBucate » vanilie

Retete cu vanilie

 Papanasi prajiti Papanasi prajiti
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se freaca bine cu dosul furculitei, pana cand se omogenizeaza. Compozitia se pune pe o foaie de nailon, presarata cu 2 linguri de faina, din ea se formeaza un sul gros care, apoi se taie in 12 bucati. ...
 BILUTE CU ROM BILUTE CU ROM
(pentru 30 buc.)1.Se preincalzeste cuptorul la 170*C.Se prajesc nucile cca. 8 minute in cuptor, intr-o tava captusita cu hartie de copt.Se scot, se lasa sa se raceasca, apoi se macina.2.Se faramiteaza napolitanele ,se pun intr-un bol cu nucile ...
 Dulceata de culoarea chihlimbarului Dulceata de culoarea chihlimbarului
Din smochinul din fatza blocului am cules azi dimineata aproximativ un kilogram de smochine.Am facut dulceata foarte rapid, dar nu am lasat fructele taiate in jumatate cu zahar, ci doar le-am amestecat cu 3/ 4 de kg de zahar. Fiind coapte, zaharul ...
 CIOCOLATA DE CASA CIOCOLATA DE CASA
Se amesteca bine intr-un castron laptele praf cu cacaua, apoi se pune untul (lasat la temperatura camerei) cu esenta aleasa. Apa (laptele) si zaharul se topesc la foc mic pana devin un sirop. Acesta se toarna peste compozitia de cacao cu laptele ...
 Crema de zahar ars cu stafide Crema de zahar ars cu stafide
Se ia o oala de 2-3 litri si carmelizeaza 200 gr de zahar se lasa sa raceasca. Se bat cele 12 oua intregi apoi se pune zaharul si laptele caldut si se bate cu furculita, se pune vanilia, esenta de rom, scortisoara, coaja de lamiie si stafidele. Se ...
 Placinta dulce cu branza -simplu si bun Placinta dulce cu branza -simplu si bun
Amestecam bine branza,smantana, ouale, zaharul, la sfarsit adaugam stafidele si esentele (se poate pune si coaja rasa de lamaie sau portocala).Se aseaza cate doua foi (una peste alta)se intinde cu lingura un strat foarte subtire de compozitie, dupa ...
 Cozonac ardelenesc cu nuca Cozonac ardelenesc cu nuca
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei,trebuie pregatite cu o seara inainte de a face cozonacul.Drojdia cu 1 lingura de zahar se dizolva in putin lapte caldut,se presara putina faina,se bate cu telul si se lasa la dospit.Se dizolva ...
 Cornulete fragede Cornulete fragede
Se framanta bine si se formeaza o coca potrivita. In caz ca se leaga de maini, se mai pune putina smantana, pana se lucreaza usor coca. Se intinde o foaie subtire si se taie in patrate de 1/1 cm si se umple cu magiun sau gem, orice se poate pune. Se ...
 CAPSUNI UMPLUTE CAPSUNI UMPLUTE
1. Se spala capsunile, se curata de codite si se aseaza in picioare pe un platou. Cu un cutit ascutit se taie in X fiecare capsuna.2. Se prepara crema: se bate frisca, se adauga branza mascarpone, zaharul si esenta de vanilie.3. Cu o lingurita se ...
 Gris cu lapte Gris cu lapte
Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, vanilia si putina sare. Se toarna incet grisul si se amesteca in continuu. Se adauga untul si se continua fierberea la un foc domol, amestecandu-se pana ce grisul este gata. Se toarna in cesti sau intr-un bol si ...
 Ciocolata de casa Ciocolata de casa
Se amesteca bine untul cu laptele praf si cacaoa pana cand dispar cocoloasele. Amestecul trebuie sa devina omogen ca o pasta. Separat se face un sirop din zahar si 150 ml apa. Se lasa sa se dizolve zaharul,apoi se pune la foc iute pina se leaga ca un ...
 CLATITE CU VANILIE CLATITE CU VANILIE
Se amesteca cu mixerul, intr-un castron, faina,praful de budinca si ouale. Treptat se adauga sifonul, amestecand continuu. Se adauga praful de sare si se amesteca pana capata consistenta unei smantani subtiri.Se toarna amestecul cu polonicul in ...
 ciocolata  de casa cu alune ciocolata de casa cu alune
Se pune la foc apa cu zagarul.Cand se formeaza un sirop bine legat seia de pe foc si se adauga untul apoi laptele praf, cacaoa,si se ameste bine sa nu se formeze cocoloase.Se adauga esenta de vanilie si alunele.Se pune intr-o tava unsa cu unt si se ...
 DULCEATA DE TRANDAFIRI DULCEATA DE TRANDAFIRI
Cind se culeg petalele de la fiecare trandafir, acestea se prind toate odata in mina si li se taie partea alba deodata, inainte de a se risipi.Daca nu s-a facut aceasta la cules , petalele se asaza in manunchi, unele peste altele cu partea alba in ...
 Ciocolata de casa Ciocolata de casa
se pune pe foc laptele in care se adauga zaharul : se amesteca pana se face un sirop gros: se ia de pe foc si se adauga laptele praf ,cacaua , untul si alunele , stafide ,nuci , esenta : se amesteca bine si se pune in tava: se lasa la racit. ...
 Crema de zahar ars cu vanilie si fructe Crema de zahar ars cu vanilie si fructe
Se cresteaza - pe lung - batonul de vanilie si se razuieste miezul cu dosul unui cutit. Se amesteca bine zaharul, zaharul vanilat si vanilia razuita intr-un castron, se adauga galbenusurile si apoi laptele si se amesteca bine (nu cu telul, ca sa nu ...
 Cozonac moldovenesc Cozonac moldovenesc
Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa se raceasca.Cu 250 ml de lapte clocotit se amesteca 4 linguri de faina cernuta proaspat (separat de faina pentru ...
 Cozonac cu stafide Cozonac cu stafide
Inainte de a porni la lucru trebuie sa mentionam ca cozonacul traditional romanesc este greu de realizat. Se freaca pina la dizolvare zaharul cu galbenusurile. Prepararea aluatului: se inmoaie drojdia intr-o cana cu jumatate din laptele caldut, dupa ...
 Cozonac moldovenesc Cozonac moldovenesc
Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Cu 250 ml de lapte clocotit se amesteca 4 linguri de faina cernuta proaspat (separat de faina pentru ...
 Cozonac Dana Cozonac Dana
Se pun la fiert 2 cesti de lapte cu sare, se lasa sa stea 5 minute. In covata se pune putina faina si se toarna cite putin lapte pina se face ca o smintina groasa. Intr-un castron se desface drojdia cu lapte, adaugind 1-1 1/2 lingura faina , 1 ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-9091-100101-109
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu vanilie - Pagina 80
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z