SiteDeBucate » Conserve si Muraturi

Retete Conserve si Muraturi cu vanilie

 Compot de gutui Compot de gutui
De ce zic 4 gutui la un borcan? la compotul de gutui folosec o forma speciala care "scobesc " gutuile in forme mici si rotunde. Astfel asez gutuile in borcan, pun 2 linguri cu varf de zahat peste ele , vanilia si apa cat sa ajunga pana sus. ...
 Dulceata de pepene verde Dulceata de pepene verde
Se strange coaja de la 2 - 3 pepeni verzi potriviti. Se indeparteaza partea verde, coaja propriuzisa si se pastreaza doar partea alba si un strat subtire de cativa milimetri de miez rosu. Se taie in cubulete de aproximativ 1cm. Cubuletele se fierb ...
 Compot aromat Compot aromat
Alegi ciresele mari, sanatoase, le speli, indepartezi coditele si le asezi in borcane, mari sau mici dupa preferinta. Borcanele nu trebuie sa fie foarte pline cu fructe.Adaugi cate doua linguri de zahar pentru borcanele mari si o lingura jumatate la ...
 Gem de cirese Gem de cirese
Amesteci ciresele fara samburi cu zaharul si le lasi la rece cateva ore (sau peste noapte), pentru a-si lasa zeama.Fierbi ciresele cu zaharul si batonul de vanilie, la foc potrivit, pana se topeste complet zaharul, apoi maresti intensitatea focului, ...
 Dulceata de visine cu vanilie Dulceata de visine cu vanilie
Se curata visinele de codite si de samburi, se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs.Intr-un vas se asaza un rand de visine, un strat de zahar, apoi alt rand de visine, continuand astfel pana ce se termina. Se asaza vasul la rece pana a doua ...
 Compot de capsuni Compot de capsuni
Se curata si se spala fructele, iar separat se prepara siropul intr-o cratita in care se fierbe apa cu zaharul si vanilia la foc mic pana se topeste zaharul. Se continua fierberea pana se leaga siropul, se adauga fructele, se acopera cu un capac ...
 Dulceata de nectarine Dulceata de nectarine
Cureti nectarinele de coaja si tai pulpa felii mai groase,Topesti zaharul cu cele 3 pahare de apa, la foc mic intr-o cratita mai mare.Dupa ce s-a topit zaharul, maresti intensitatea focului si lasi sa fiarba pana cand siropul se leaga.Indepartezi ...
 Dulceata de banane si mere Dulceata de banane si mere
Merele si bananele se curata si se taie in bucatele. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul, romul. Se lasa 30 minute, ca fructele sa isi lasa sucul lor. Se pune apoi la foc domol, se adauga apa si vanilia, se lasa sa fiarba pana ce se leaga ...
 Dulceata de coji de pepene rosu Dulceata de coji de pepene rosu
De la pepeni, se intrebuinteaza partea alba de la coaja ( care poate fi oricat de groasa ) impreuna cu o portiune foarte subtire de miez rosu 2-3 mm; coaja verde se indeparteaza.Partea alba se taie in felii cu latimea 3-4 cm si cu grosimea cit ...
 GEM DE PRUNE ALBE GEM DE PRUNE ALBE
Timpul cel mai mult se iroseste cu spalatul fructelor si al borcanelor. Borcanele spalate se sterilizeaza in cuptorul aragazului. Se spala prunele, se scot samburii. Asezam prunele intro oala si procedam conform instructiunilor de pe plicul de ...
 Gem de Caise Delicios Gem de Caise Delicios
Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat intr-un bol se amesteca continutul plicurilor de gelfix cu 12 linguri de zahar, se pune peste pasta de caise si se da la foc mare, dar atentie se va ...
 Dulceata de visine Dulceata de visine
Se spala si se curata visinile de codite si smburi.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand cate un strat de visine si unul de zahar pana se terima visinile.Se lasa sa stea cateva ore,sau pana a doua zi ca visinile sa-si ...
 Compot de dovlecei !!! Compot de dovlecei !!!
Dovleceii se curata de coaja si seminte.Se taie cubulete mai mari(2/2cm)Se amesteca cu 2 pliculete de sare de lamaie si se lasa 2 ore.Dupa 2 ore se clatesc si se aseaza in borcane, impreuna cu feliute de lamaie si lime.Se umple borcanele cu apa. Apa ...
 DULCEATA DE ZMEURA DULCEATA DE ZMEURA
Se spala si se curta zmeura.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand straturi de zmeura si zahar pana se terima zmeura.Se lasa sa stea cateva ore(eu le-am lasat 4 ore)ca zmeura sa-si lase zeama.Se pune oala pe foc,dar ...
 Dulceata de caise Dulceata de caise
Spălaţi caisele, tăiaţi-le în două, scoateţi sâmburii. Le lăsaţi cu zahărul şi cu vanilia tăiată în doua o noapte. A doua zi, scurgeţi siropul lăsat. Adăugaţi apa şi lăsati să dea în clocot 2 minute, de când incepe să ...
 GEM DE PRUNE GEM DE PRUNE
Prunele se curata de codite si samburi si se spala. Se taie in 2 sau 4 bucati. Am pus fructele intro oala, am adaugat gel fix si zahar asa cum au indicat instructiunile de pe plic. am respectat timpul de fierbere. Am turnat gemul in borcane cu capac ...
 Dulceata de capsune Dulceata de capsune
Capsunele fara codite se tin in apa de var 30 minute, apoi se limpezesc in strecuratoare. Se pun in siropul bine legat, pana cand se leaga din nou siropul. Inainte de a se lua de pe foc, se adauga zaharul vanilat si o lingura cu rom. Se fierb pana ...
 Dulceata de gutui bucati Dulceata de gutui bucati
Se aleg gutui mari, altoite, se spala, se curata de coaja, se taie bucati de forme si marimi diferite, dupa dorinta. La fiert, bucatile mai scad din marimea lor, se fierb in apa clocotita, pina se moaie. Se prepara siropul cu apa in care au fiert ...
1
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Conserve si Muraturi cu vanilie
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z