SiteDeBucate » scortisoara

Retete cu scortisoara

 Braduleti cu gem de caise Braduleti cu gem de caise
Topiti untul si amestecati-l intr-un castron mare cu laptele in care s-a topit zaharul, mierea, ouale, coaja de lamaie, scortisoara, sarea si, la final, faina amestecata bine cu praful de copt. Omogenizati bine aluatul, apoi intindeti din el o foaie ...
 Aripioare de pui orientale Aripioare de pui orientale
Curatati aripioarele de tuleie, parliti-le la flacara aragazului, spalati-le, scurgetile si stergeti-le cu un servet de bucatarie. Puneti aripioarele intr-un castron mai mare si turnati peste ele uleiul de susan, sosul de soia si otetul. Adaugati ...
 Cirese murate Cirese murate
Spalati si uscati ciresele cu codita cu tot, dar mai scurtata cu o foarfeca. Intepati cu o scobitoare fiecare fruct. Turnati intr-un vas otetul, zaharul, mirodeniile si lasati sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasati sa se raceasca si turnati apoi ...
 Paine cu mirodenii de Craciun Paine cu mirodenii de Craciun
1) Puneti intr-un castron putina faina, drojdia uscata, 1 lingurita zahar si laptele cald. Amestecati ingredientele si lasati maiaua la loc cald, sa creasca. 2) Dupa ce si-a dublat volumul, adaugati mai intai faina si laptele in care ati topit ...
 Trandafiri de toamna Trandafiri de toamna
1. Puneti faina intr-un castron, faceti in mijlocul ei o adancitura. Bateti galbenusurile adaugand 50g zahar, 6 linguri miere, coaja rasa de lamaie, uleiul siputina sare. Turnati amestecul in castronul cu faina si amestecati cu o lingura de ...
 PATRATELE CU CURMALE (VISINE,MERE,PERE) PATRATELE CU CURMALE (VISINE,MERE,PERE)
Curmalele, apa, coaja de portocale si 2 linguri de martgarina se pun pe foc sa se topeasca zaharul.Se paseaza foarte bine. Aluatul Ovazul,faina, zaharul, sarea, scortisoara se amesteca bine. Se adauga si margarina si se amesteca. 2/3 din ...
 Malai dulce Malai dulce
Se pun toate ingredientele intr-un vas, in ordinea de mai sus si se amesteca bine cu un tel sau cu mixerul. Se toarna compozitia intr-o tava de cuptor si se coace la foc mic circa 60 de minute. Se scoate din cuptor, se lasa 10 minute sa se raceasca, ...
 Sufleu de dovleac Sufleu de dovleac
Cureti dovleacul, il treci pe razatoare si apoi il calesti cu 1-2 linguri de zahar si putina scotisoara. Il lasi deoparte.Intr-un vas pui untul si peste el torni laptele si pe amandoua le pui la fiert. Cand e aproape sa dea in clocot torni dintr-o ...
 Prajitura cu prune Prajitura cu prune
Spargi ouale intr-un pahar mai mare, pui uleiul, apoi adaugi lapte pana se umple paharul. Il rastorni intr-un vas mai mare si adaugi zaharul si praful de copt.Bati totul bine cu telul, iar faina o adaugi la sfarsit. Daca aluatul este prea tare, il ...
 Prajitura cu pere Prajitura cu pere
Cureti perele de coaja si apoi le tai in doua pe lungime, le scoti samburii si le tai in felii groase de circa 1 cm. Asezi fructele astfel taiate de jur imprejurul unei forme rotunde, unsa in prealabil cu jumatate din cantitatea de unt. Stropesti ...
 Struguri marinati Struguri marinati
Speli strugurii si ii asezi in borcane cu tot cu ciorchine.Fierbi otetul cu apa, zaharul, scortisoara, cuisoarele si sarea. Dupa ce a dat in cateva clocote, o lasi la racit. Torni lichidul peste strugurii din borcan.Acoperi borcanele cu celofan si le ...
 Musli cu fructe uscate Musli cu fructe uscate
Fructele uscate se pun intr-o cratita, se toarna peste sucul de mere, se adauga cardamonul, cuisoarele si scortisoara si se fierb 10-15 minute. Fructele si zeama se toarna intr-un vas, se scot condimentele, se acopera si se dau la frigider. Amestecul ...
 Mere umplute Mere umplute
Murele se dezgheata, iar merele se scobesc. Scobitura se unge cu suc de lamaie. Merele se asaza intr-o tava.Se amesteca murele cu migdale, se adauga coaja de lamaie, zaharul si se umplu merele. Se toarna vinul in jurul lor, se pune scortisoara si se ...
 Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese
Se spala ciresele, se scot samburii. Ouale se despart, albusul se bate spuma tare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se omogenizeaza cu faina, laptele, caimacul, se pune miezul scobit de vanilie si in final se incorporeaza incet spuma de ...
 Papaia cu iaurt si portocale Papaia cu iaurt si portocale
Se spala portocala, se curata subtire de coaja, se taie fasii inguste, apoi se stoarce zeama. Papaia se curata de coaja, se taie in doua, se scot samburii, iar pulpa se taie cubulete. Iaurtul racit se imparte in patru cupe sau pahare, se stropeste cu ...
 Halva de gris Halva de gris
Fierbi zaharul cu apa pana obtii un sirop. Separat, infierbanti margarina si adaugi treptat grisul, amestecand mereu cu o lingura de lemn.Pui apoi pe rand siropul, nuca si esenta, amesteci pana ce halvaua se desprinde de pe peretii cratitei, o dai ...
 Chec cu mere Chec cu mere
Cureti merele, le tai felii subtiri si mici si le pui sa se caleasca impreuna cu zaharul, la foc mic. Amesteci pana se topeste zaharul, dai deoparte cratita si adaugi pe rand: o parte din faina, zaharul vanilat, praful de copt, bicarbonatul, sarea, ...
 Salata de mere cu nuci Salata de mere cu nuci
Speli merele, le dai p razatoare cu tot cu coaja, speli si razi morcovul, apoi le amesteci p toate cu nuca,, mierea si scortisoara.Omogenizezi bine salata si o dai la frigider pentru 1 ora. ...
 Prajitura de post cu mere Prajitura de post cu mere
Cureti merele, le dai pe razatoare si le calesti putin cu uleiul, zaharul si 1 lingurita scortisoara si le dai deoparte. Amesteci apoi foarte bine faina, grisul si zaharul si pui uniform intr-o tava unsa cu margarina o cana din acest amestec, apoi ...
 Crema de biscuiti cu mere Crema de biscuiti cu mere
In tava aragazului pui la copt merele spalate si curatate de casuta de samburi. Dupa ce s-au copt, le scoti coaja si miezul si le lasi sa se raceasca. Apoi le pasezi prin sita sau le maruntesti cu mixerul. Pregatesti un sirop ceva mai gros din zahar ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-53
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu scortisoara - Pagina 29
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z