Ardei umpluti cu carne
Se curata, se spala ceapa (se opreste una pentru sos), se toaca marunt sau se da prin masina de tocat carne iar apoi se caleste in putin ulei si se pune la scurs in strecuratoare.Verdeata spalata si scursa se da prin masina sau se toaca marunt . ...
Snitel umplut
Batem carnea ca pentru snitele ,ceva mai subtire, condimentam ,punem mozzarela si peste, kaizerul. Impachetam bine si impesmetam .Il trecem de 3 ori prin faina, ou si pesmet. La salata ,amestecam toate ingredientele,condimentam,adaugam ulei si ...
Varza cu costite de porc
carnea se spala,se usuca si se taie bucati potrivite.slanina se spala,se usuca , se taie cubulete mici si se pune intr-o cratita sa se prajeasca.cand e bine prajita o scoatem si in grasimea ramasa punem sa se rumeneasca costitele.cand sunt ...
Muschiulet de porc cu ciuperci si sos de vin
Ceapa cu morcovul si ardeiul se calesc in putin ulei cu apa si sare. Se adauga rosiile in bulion, tocate, ciupercile, foile de dafin si piperul boabe. Muschiuletii se taie bucati mici , se oparesc in 2 ape ca sa ...
Tochitura moldoveneasca
Carnea se taie in bucati mici, se sareaza si pipereaza dupa gust si se pune la prajit in cateva linguri de ulei. Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga vinul si se mai prajeste cca 10 minute, pentru a se forma sosul si a se uniformiza gustul. ...
Ceafa de porc cu legume in vasul roman
Carnea se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Cartofii se taie sferturi si se pun ca prim strat in vasul roman, tinut in prealabil in apa rece. Apoi, adaugam ardeiul taiat in bucati mari, ceapa taiata in 4 si usturoiul. Acoperim ...
Friptura frageda de proc
Dupa ce am tinut carnea la marinat, o condimentam si o punem intr-o tigaie cu putin ulei si apa, peste care vom punem un capac ( la final apa se va evapora si va ramane uleiul care o va fragezii si rumeni). Dupa ce am intors carnea pe ambele parti ...
Fasole rosie cu scarita afumata
speli scarita,o tai in bucati potrivite si o pui sa se rumeneasca in ulei,adaugi ceapa tocata fin si cand devine sticloasa,stingi cu o cana de apa fierbinte(sau supa de legume).cand e fiarta scarita,adaugi fasolea si rosiile intregi,sare si piper ...
Tochitura moldoveneasca la ceaun
Intr-un ceaun de tuci se pune putin ulei. carnea se spala si sa taie bucatele. acesta se adauga peste uleiul incins si se rumeneste putin pe o parte si alta. apoi se pune sare si piper dupa gust si se stropeste cu apa,putin cate putin. rosia se ...
Tochitura munteneasca
Se taie carnea in bucati si se pune la prajit in tigaie in ulei bine incins impreuna cu ceapa tocata marunt. Dupa ce carnea s-a prajit putin, adica incepe sa se rumeneasca, se stinge cu supa de legume si paharul cu vin. Se potriveste gustul de ...
Gustarea pofticiosului de la miezul noptii
cartoful se curata se spala si se feliaza . se pune cotletul la prajit inconjurat de felii de cartof , se sareaza . se aranjeaza carnea si cartofii pe farfurie cu rosie feliata , presarate cu piper si usturoi verde maruntit . cartofii ,, se ...
Varza a la Cluj
Carnea, împreunã cu ceapa tãiatã mãrunt, se înãbuºe într-o lingurã de unturã pînã se înmoaie la sfarsit adaugam 2 oua,amestecam, si lasam deoparte. Varza ...
Shepherds Pie
Se pun cartofii la fiert, din care se va face un piure cu margarina RAMA si putin lapte rece. Nu se face foarte moale. In alta oala se caleste ceapa taiata cu morcovul, se adauga carnea tocata si se caleste 8 minute, se adauga sosul de rosii si ...
Tocanita nationala
Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic, pana incepe sa se rumeneasca. Se fierbe acoperit. Se adauga rosiile si ardeii marunt tocate si usturoiul feliute. Se pune si putina ...
Porc si cus-cus
1. taiati cotletul de porc fasii , condimentati cu sare si piper , prajiti in 50 gr ulei . adaugati usturoiul taiat feliute . 2. in alt vas prajiti cus -cusul pana devine auriu .adaugati apa sa acopere bine cus- cusul .puneti si carnea , ...
Parjolute de primavara
Ceapa si usturoiul se curata, apoi semaruntesc fin la robot, dar nu pasta!! Morcovul si cartoful se curata de coaja apoi se dau pe razatoarea mica. Toate se amesteca cu carnea tocata si se adauga si restul ingredientelor. Se formeaza parjoalele cu ...
Ceafa la tava alla Claudiu
Se pregateste marinada( baitul) din ulei, vin, zeama de lamaie, plantele aromate, cimbru sare si piper. In acest bait se scufunda feliile de ceafa si se tin la rece cateva ore bune sau de seara pina dimineata. Ceapa verde se taie in fasii ...
Chiftelute cu carne si cartofi
Ceapa se taie foarte fin, iar usturoiul de piseaza. Cartofii se curata, se dau pe razatoarea mica si se scug bine de zeama care se lasa din ei. Carnea tocata se amesteca cu celelalte ingrediente pana devine o ...
Gratarul de 1 Mai
Pune intr-un castron nu prea mare (cat sa cuprinda carnea) toate ingredientele marinadei (fara vin) Amesteca. Adauga carnea si amestec-o bine. Pune vin cat sa acopere carnea. Acopera castronul si lasa minim 4 ore, cel mai bine peste noapte. Pune ...
Chiftele gustoase
Carnea tocata se pune intr-un bol. mararul si patrunjelul se spala,se indeparteaza coditele si se toaca foarte marunt. ceapa se spala si se taie rondele. cartoful se curata,se spala,se taie cubulete si se pune la fiert. cand e fiert ,se scurge apa,si ...
1-1011-2021-3031-40