Tort cu mere
Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda de 23 cm diametru. Merele se amesteca cu coaja rasa si zeama de lamaie si se pun deoparte.Zaharul se amesteca cu scortisoara, cuisoarele si ghimbirul ...
Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie.Se adauga aripile si se prajesc cate 3-4 minute pe ambele parti apoi se scot si se pun deoparte. Se adauga in tigaie morcovii, cateii de usturoi si ceapa verde si se calesc 5-6 minute, pana cand incep sa se ...
Baclava
Intr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si presarate cu amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de ...
Turta dulce a bunicii
Intr-o cratita caramelizeaza zaharul. Adauga laptele si mierea si lasa pe foc, amestecand, ca sa se topeasca zaharul caramel. Lasa la racit. Omogenizeaza ouale si adauga-le in sosul de zahar ars. Amesteca bine. Adauga uleiul. Cerne faina cu praful de ...
Prajitura cu dovleac
se amesteca zaharul cu margarina RAMA si zaharul vanilat pana se topeste , e adauga oul dupa care punem faina care am amestecat-o cu praful de copt si framantam foarte bine dupa ce am framantat-o o bagam putin in frigider si ne ocupam de dovleac ...
Tort cu ciocolata si gem de caise
Pentru blat, se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea scortisoara si cuisoarele macinate.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza cate un ou pe rand urmate de coaja rasa si zeama de ...
Friptura de pui cu gomboti ( galuste) si sos vanatoresc
Dupa ce s-a racit zarzavatul din supa , se da pe razatoarea mare. Supa se da in clocot cu foaia de dafin si cu cuisoarele. Faina se amesteca cu putin ulei, intr-o tigaie pusa pe foc si se adauga cana de supa pina se face un sos bun.Se adauga ...
Supa chinezeasca cu ciuperci
Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga apoi morcovul taiat bastonase si ciupercile taiate feliute. Dupa 2-3 minute adaugam condimentele si apa si lasam sa fiarba pret de 15 minute. Dupa 15 minute adaugam taieteii si ceapa verde taiata ...
Chec cu mac
Se incinge cuptorul la 190°C.Se unge cu unt si se tapetaeaza cu faina o tava de chec. Intr-un bol se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga galbenusurile pe rand si se amesteca.Se incorporeaza ...
Compot de prune
Prunele se spala,se rup coditele si daca le puneti jumatati se scot samburii. Se pune intr-o oala apa,scortisoara si zaharul,se lasa la foc potrivit si se amesteca pana se formeaza un sirop. Cand incepe sa clocoteasca se pun prunele si de cand incepe ...
Pulpe cu piersici
Ceapa, rosiile si ardeiul se curata si se toaca marunt. Pulpele se prajesc in ulei( eu le-am dat jos pielea ca este mai sanatos)pina se rumenesc frumos, apoi se scot afara din wok. In uleiul ramas se caleste ceapa, rosiile si ardeiul.Cind sunt gata ...
Gogosari marinati , umpluti cu legume
Voi descrie proportia pentru un borcan de 2 litri. Pentru aceasta reteta se alege 1 kg de gogosari sau ardei , de marime mai mica. Se spala si se inlatura coditele si semintele . Se spala 700 gr.de morcov si 400 gr de ceapa. Ceapa se taie cuburele, ...
Castraveti bulgaresti in otet
Preparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de dafin . La final am adaugat o lingurita de amestec de ...
Castraveti murati reteta casei
Preparare: ce este mai deosebit la aceasta reteta este procedeul de oparite al castravetilor si lasare a lor in aceasta apa timp de 24 de ore. La un litru pe apa punem o lingura de sare si o lasam sa clocoteasca.Cand clocoteste apa o ...
Gem de prune cu nuca
Prunele se spala bine si li se scot samburii. Se aseaza intr-o oala, un rand de prune unul de zahar si se tine la frigider pana a doua zi cand se pun pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu le-am dat prin masina de tocat pentru ca imi place mai ...
Pumpkin Pie
Cuptorul se incalzeste la 190C. Forma de tarta/cu pereti detasabili se tapeteaza (eu am folosit-o pe cea cu pereti detasabili pe fundul careia am pus hartie de copt). Crusta: Biscuitii sfaramati se combina cu untul topit, apoi se apasa pe fundul ...
Ciolan afumat la cuptor cu cartofi copti
Ciolanul se aseaza intr.o tava. se impaneaza cu catei usturoi si cuisoare. Se baga la cuptorul preincalzit in primele 10 min la foc iute apoi se pune folie de aluminiu si se reduce focul. Se lasa asa vreo 2-3 ore sa se patrunda bine si sa se ...
Vin fiert
Intr-o cratita curata se toarna vinul si se lasa la incalzit, la foc mic. Vinul nu trebuie sa ocupe mai mult de 2/3 din volumul vasului, deoarece la adaugarea zaharului are loc o spumare intensa . Se adauga treptat, metecandu-se continuu zaharul, ...
Fursecuri cu dovleac
Am amestecat piureul de dovleac ,cu ouale ,zaharul,uleiul -separat ,faina ,condimentele sarea -cele doua compozitii se vor amesteca -se formeaza fursecurile in tava cu hartie de copt -se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. ...