Pere umplute
Topeste margarina.Adauga nucile tocate, stafidele si fructele confiate.Presara zaharul si lasa-le sa se caramelizeze putin.Pune la fiert vinul cu zaharul, mierea, mirodeniile si coaja de portocala.Intre timp, curata perele de coaja, dar nu indeparta ...
Turta dulce
Prepari o infuzie concentrata, folosind apa fierbinte si pliculetele de ceai de tei. Caramelizezi putin zaharul si il stingi cu ceaiul de tei. Amesteci pana cand obtii un sirop.Dupa ce s-a racit siropul de tei si zahar ars, incorporezi treptat ...
Sarmalute in foi de vita de post
Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou.Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol.Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie.Se adauga ...
Supa de dovlecei umpluti si vinete umplute de post
Se scoate miezul dovleceilor si vinetelor cu un cutit special, pastrand cateva rulouri de la dovlecei pentru a-i astupa inainte de fierbere.Orezul se opareste si se lasa 5 minute sa se inmoaie.Ceapa se taie marunt si se caleste putin in uleiul de ...
1