ciorba de purcel cu legume
carnea se taie cubulete si se pune la fiert in 2 litri de apa cu putina sare, se spumeaza cind a fiert pe jumatate se adauga zarzavatul curatat si spalatdovlecelul taiat cubulete + ceapa taiata julien + cartoful taiat cubulete mai mari + telina ...
Ciorba de perisoare de vara
Morcovii si o ceapa se dau pe razatoare , ardeiul si rosiile se taie cubulete . Intr-o oala se pun 2 linguri de ulei si se calesc cele razuite si taiate pina se inmoaie si uleiul prinde o culoare galbena .Se adauga 4 l apa , lingurita de Knorr , sare ...
Ciorba de gaina
Se curata, spala gaina, se portioneaza si se pune la fiert intr-o oala de 5 litri timp de 3 ore (se pot pune in cratita si cat mai multe tacamuri de inox pentru a fierbe mai repede). In timpul fierberii se indeparteaza spuma.Se spala si se taie ...
Ciorba de fasole proaspata (fasole galbena)
Intro oala de 3 litri punem apa la fiert. Cand fierbe apa, adaugam ceapa (curatata, spalata, taiata marunt), morcovii ( curatati, spalati, taiati bucatele mici), fasolea (curatata, spalata, taiata sau rupta bucati mici). Cand toate sunt fierte, se ...
Ciorba taraneasca de stir
Punem o oala cu 3 l de apa la fiert.Cand apa da in clocot punem morcovul,ceapa si usturoiul taiate marunt,orezul spalat si lasam sa fiarba.Corcodusele si prunele se spala sise rup coditele apoi se pun separat safiarba in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiatse ...
Ciorba de gaturi de curcan
Se pun la fiert intr-o cratita de 5 litri gaturile.Se curata, spala si se taie legumele astfel.- cartoful cuburi - morcovul semirondele- ceapa verde felii de 5 mm- ardeiul gras se taie fidea- patrunjelul se toacaSe verifica si se indeparteaza spuma ...
Bors de pui
Pentru inceput punem carnea la fiert, la foc mic (la foc tare se tulbura), fiind carne de pui de casa trebuia fiarta cateva ore. Cand carnea ii aproape fiarta, se strecoara supa, si se pune din nou la fiert carnea, legumele si sare. Carnea e fiarta ...
Ciorbita de pui ca la tara
Splam bine aripioarele si le taiem in doua ,dupa care le punem la fiert in oala si cand incepe sa fiarba luam bine spuma deasupra.Tocam legumle cubulete, ceapa marunt si le punem si pe ele la fiert.Cand s-au fiert amestecam fideaua cu Delikatul.Punem ...
CIORBA CU BULION SI GALUSTE
Punem la fiert intro oala 3 l apa. Cand incepe sa fiarba, adaugam ceapa taiata marunt, apoi restul zarzavatului si cateva frunze intregi de patrunjel, pe care le scoatem dupa ce si-au dezvoltat aroma. Cand zarzavatul e fiert, adaugam bulionul si ...
Ciorba de macris pe carne de porc afumata
Se spla bine carnea si se pune ;la fiert in oala in apa rece. Taiati marunt morcuvul,partanjelul radacina,ceapa si ardeiul se pun la calit in tigaie cu putin ulei.Cand carnea este fiearta de jumatate se pune zarzavatul calit.Macrisul se alege si se ...
Ciorba de verdeturi
Curatam frunzele verdeturilor si legumele, apoi le spalam. Fierbem 2 litri de apa, oparim verdeturile si pastram apa. Tocam cubulete ceapa, morcovul, telina, le calim in 2 linguri ulei de masline si adaugam si doua linguri de orez.Tocam verdeturile ...
Ciorbita de dovlecei
Se pune apa la fiert,dupa care se adauga ,taiate in bucati mici,dovleceii,morcovii,ceapa,ardeiul gras,cartoful,albitura,rosia [curatata de coaja].Se adauga sarea si uleiul.Dupa ce s-au fiert legumele,se adauga borsul si fideaua se mai lasa sa fiarba ...
Ciorba de perisoare
Intr-o oala de 3.5 litri se pun la fiert ceapa, ardeii si zarzavatul.Perisoarele:Imediat, intr-un castron se pun carnea tocata, ceapa, orezul, faina, oul, mararul, patrunjelul si sarea. Acestea se amesteca bine impreuna. Se ia apoi cu mainile ude ...
Ciorba sanatoasa preparata la rece
Legumele se spala si se dau pe razatoare,ceapa si usturoiul se toaca marunt.Verdeata se spala si se toaca si ea marunt.Toate legumele si verdeturile se lasa la macerat in bors 6-8 ore,dupa care se adauga 1-1,5 l apa (in functie de cat de acra doriti ...
Ciorba de perisoare.
Ceapa taiata marunt, morcovul si telina trecute prin razatoare, ardeii taiati feliute se calesc cu 3 linguri ulei si cu un praf de sare cateva minute. Se umple cu apa si se fierbe pana se inmoaie legumele. Se adauga cartofii taiati in cubulete mici. ...
CIORBA DE LEGUME
Se curata legumele, se taie in diferite forme.Se pune apa la fiert in care adaugam ceapa tocata marunt,Celelalte legume vor fi inabusite intr-o cratita in putin ulei si o cana de apa timp de 15 minute,Ulerior se vor pune la fiert in oala cu apa.Cand ...
Ciorba de pui
Se pune carnea de pui la fiert cu vegeta,legumele se taie cubulete si se pun la calit.Dupa ce sunt calite se adauga la fiert alaturi de pui.Dupa ce sa fiert carnea se adauga galbenusul de ou si smantana subtiate cu apa dar numai dupa ce se ia oala de ...
Ciorba mea de perisoare
Se pune oala la fiert,cand fierbe apa se pune zarzavatul tocat se lasa la fiert si se prepara perisoarele din carnea tocata,1 ou,sare,vegeta,orezul, se amesteca si se formeaza perisoarele care se adauga in oala.Se pune apoi 1-2 maini de varza acra ...
Ciorba bistriteana
Se pune la fiert carne in apa cu sare. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Morcovii se calesc in putin ulei.Dupa ce a dat in clocot apa in care se fierbe carnea, se spumeaza si se adauga legumele. Se lasa sa fiarba. Cind sunt toate aproape ...
CIORBA DE IEPURE
Carnea de iepure de da un clocot, apoi se spala pana ramane apa limpede. Se pune la fiert la foc mediu pentru 1,5 ore, avand grija sa se ia spuma. In acest timp curatam legumele si taiem cuburi mici ceapa si ardeiul, iar morcovul il radem pe ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-51