SiteDeBucate » Sosuri

Retete Sosuri cu faina

 Sos de mustar Sos de mustar
Se curata ceapa, se spala ,se taie marunt , se inabuse  in unt si se stinge cu o ceasca de supa de zarzavat(sau apa).Se adauga faina in ploaie amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase apoi mustarul , smantana si ...
 Sos de marar Sos de marar
Intr-o cratita se pune uleiul, faina si se amesteca, la foc mediu, pentru 3 minute. Se pune mararul tocat marunt si usturoiul. Se ia cratita de pe foc,se amesteca, se adauga apa pana devine mai subtire si se pune iar pe foc. Se serveste cu ...
 Sos de castraveti Sos de castraveti
Castravetii se taie marunt si se fierb in apa, cat sa ii acopere. Se adauga faina amestecata cu smantana, se mai fierbe putin, se ia de pe foc si se pune unt. Un sos de castraveti excelent pentru carnea fiarta. ...
 Sos Bechamel Sos Bechamel
Se ia o tigaie si se pune la foc mediu. Desfacem pachetul de unt si-l turnam in tigaie. Dupa ce s-a topit untul aduagam faina, presarata putin cate putin, ca sa nu avem cocoloase. Apoi stingem cu lapte, turnat iarasi incet. La sfarsit adaugam ...
 Sos besamel Sos besamel
    Pui untul intr-o cratita, sa se topeasca si, dupa ce a devenit fluid, pui faina si amesteci. Le lasi sa se caleasca impreuna fara sa se rumeneasca. Adaugi laptele rece, putin cate putin si amesteci energic ca sa incorporezi faina ...
 Sos de castraveti Sos de castraveti
Castravetii se taie marunt si se fierb in apa, cat sa-i acopere. Se adauga faina amestecata cu smantana, se mai fierbe putin, se ia de pe foc si se pune unt. Sosul se foloseste la carne fiarta. ...
 Sos de marar Sos de marar
Intr-o craticioara puneti uleiul (untul) si faina, la foc mic. Amestecati cu un tel 2-3 minute pana incepe putin sa sfaraie (nu prajiti faina) si adaugati laptele (fierbinte), amestecand energic cu telul. Sosul se va ingrosa imediat.Adaugati mararul ...
 Sos de marar Sos de marar
Tocam mararul marunt. Punem uleiul intro cratita, lasam sa se incinga, adaugam faina si amestecam,2-3’ cu atentie sa nu se arda, apoi stingem cu laptele. Amestecam incontinuu sa nu se faca cocolose, adaugam mararul sis area. Daca sosul este prea ...
 Sos de rosii Sos de rosii
Se pun la fiert 200 ml apa cu concentrat (sau zeama de la supa, rasol, etc.) cu zahar si bulion . Intr-o craticioara se amesteca uleiul cu ketchup sau rosii curatate de pielita si tocate foarte marunt.Adaugati faina si puneti pe aragaz la foc mic ...
 Sos de usturoi cu morcovi Sos de usturoi cu morcovi
Cand calesc morcovi ca sa ingalbenesc supa, ii folosesc la un sos de usturoi inedit.Daca nu folositi morcovul ras si calit ca sa ingalbeniti supa, il curatati, radeti si caliti in putin ulei special pentru acest sos.Puneti intr-o craticioara 4 ...
 Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita Macaroane cellentani cu sos de morcovi si carne de vita
Se incinge uleiul de masline intr-o oala de fiert subpresiune si se caleste 3-4 minute carne de vita pana isi schimba culoarea in roz.Se adauga ceapa si se mai lasa la calit inca 3-4 minute.Se adauga morcovii, condimentele,foile de dafin,otetul: se ...
 Sos de usturoi 2 Sos de usturoi 2
Puneti intr-o craticioara 20 ml ulei, faina, amestecati cu un tel micut, puneti pe flacara mica a aragazului si dupa 2-3 minute adaugati 80-100 ml apa clocotita (lapte), amestecand energic cu telul inca 2-3 minute, pana se ingroasa bine. Lasati sa se ...
 Creveti, in sos picant-gampa al pil pil Creveti, in sos picant-gampa al pil pil
Descongelam creveti.In cratita de lut punem uleiul ,usturoiul curatat ,taiat in feliute , ciusca taiata in 3 sau 4 daca este mare si daca ciusca este mica in 2-ua.Lasam sa se rumeneasca putin.Apoi adaugam creveti si invirtim.Intr-un pahar ...
 Sos de rosii (cu bulion) Sos de rosii (cu bulion)
Intr-o cratita, punem uleiul la incins, adaugam faina, rumenim usor, apoi stingem cu bulion de casa, amestecam sa nu se formeze cocoloase, adaugam frunza de dafin, piper macinat, lasam sa fiarba 1-2 minute. Sosul trebuie sa aiba consistenta unei ...
 Sos de stafide aurii Sos de stafide aurii
Puneti intr-o craticioara uleiul de masline, untul, stafidele, concentratul, condimentele apoi asezati craticioara pe flacara mica a aragazului. Dupa ce se topeste untul, adaugati branza topita/cascavalul, laptele si amestecati cu un tel pana incepe ...
 Sos de branza Sos de branza
Se topeste untul la foc mic, se adauga faina in ploaie amestecand sa nu se faca cocoloase, se toarna si laptele cate putin amestecant.Se lasa la foc mic 10 minapoi se adauga branza rasa,sare piper dupa gust. ...
 Sos cu perisoare Sos cu perisoare
Intrun castron amestecam bine ingredientele de mai sus fara cele pt sos. Intrun cratit, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, calim usor pana devine sticloasa, adaugam boiaua, si punem o cana si jumatate de apa, lasam sa fiarba. Intre ...
 CIULAMA DE CIUPERCI CIULAMA DE CIUPERCI
Se taie ceapa fideluta si se pune la prajit, dupa ce a prins culoare maronie se adauga ciupercile taiate feliute , se adauga apa si se lasa sa fiarba 15 , intre timp se amesteca smantana cu faina si se pun peste ciuperci , se lasa sa mai fiarba 5 ...
 Sos Bechamel Sos Bechamel
Se topeste untul, se adauga faina si se amesteca energic apoi se adauga laptele putin cate putin amestecand continuu. Se condimenteaza si se fierbe la foc potrivit 10 minute sau pana se ingroasa. La sfarsit se adauga parmezanul. ...
 SOS DE HREAN SOS DE HREAN
Se prepara un sos alb din faina,ulei si lapte;cind e gata,se ia de pe foc si se pune imediat smintina, amestecata cu putina apa rece.Se sareaza,pipereaza, acreste(sosul) dupa gust.Hreanul,ras prin razatoarea cu gauri mici,se pune in sos,doar in ...
123
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Sosuri cu faina - Pagina 2
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z