SiteDeBucate » Conserve si Muraturi

Retete Conserve si Muraturi cu zahar

 Gogosari a la dicarmencitta Gogosari a la dicarmencitta
Spalam gososarii, ii taiem si ii curatam de seminte. Punem 2 l de apa, 1 kg de zahar intr-o cratita pe foc, lasam sa se topeasca zaharul si apoi punem sarea amestecand continuu. La urma punem si 1 kg de otet (Vincon Vrancea). Amestecam pana incepe sa ...
 Zacusca traditionala Zacusca traditionala
M-am hotarat sa fac si eu zacusca. Am fost cu o vecina in piata si am cumparat aceleasi produse, de la acelasi producator, apoi ne-am luat la intrecere. Nu stiu cum a iesit zacusca ei, dar eu am avut o mare bucurie. Chiar dupa ce am terminat-o, au ...
 Zacusca de fasole Zacusca de fasole
Face parte dintre retetele de zacusca consacrate, am pus si eu anul acesta si mi-a iesit foarte buna. Am dat in “zacuscareala” pentru ca ne place foarte mult si am aflat ca vine o iarna grea care se suprapune, colac peste pupaza, peste o “criza ...
 Gem de struguri Gem de struguri
Strugurii se spala, se lasa la scurs si apoi se culege boaba cu boaba ce vor fi macinati cu robotul de bucatarie.La 1 kg struguri macinati aveti nevoie de 600 g zahar si un varf de cutit de sare de lamaie.Pasta de struguri si zaharul se pun la fiert ...
 Castraveciori dupa reteta bulgareasca Castraveciori dupa reteta bulgareasca
Castraveciorii se spala bine in multe ape. Se lasa de seara pana a doua zi in apa (se poate arunca apa in care au stat de cateva ori, cam la 3 sau 4 ore). Asezam castraveciorii in borcane, printre ei punem bastonase sau rondele de hrean, morcovi, ...
 Ardei copti la borcan Ardei copti la borcan
Se culeg ardeii si se spala.Flory ii frige pe o plita groasa la foc de lemne asa le da o aroma deosebita.Dupa ce sa-u fript se curata de pielita de cotor si seminte.Se aseaza in borcan.Se fierbe dresingul de apa zahar otet si sare dupa gust care dupa ...
 Dulceata de coji de pepene rosu Dulceata de coji de pepene rosu
De la pepeni, se intrebuinteaza partea alba de la coaja ( care poate fi oricat de groasa ) impreuna cu o portiune foarte subtire de miez rosu 2-3 mm; coaja verde se indeparteaza.Partea alba se taie in felii cu latimea 3-4 cm si cu grosimea cit ...
 Ketchup de rosii si ardei rosii Ketchup de rosii si ardei rosii
Se spala ardeii grasi si peperoni si se taie bucati mai mari, indepartand bine semintele si se pun la prajit in 0,5 l ulei pana se inmoaie bine. Lasati la foc mic cam 30 minute amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.Separat puneti la prajit ...
 Conopida murata la borcan Conopida murata la borcan
Se spala conopida, se curata bine de frunze si cotor si se desface in buchetele. Indesati bine buchetelele de conopida in borcane curate si decorati pe margine cu felii de morcov, fasii de ardei gras, peperoni, frunze de telina.Puneti la fiert otetul ...
 Ardei decorativi picanti in otet Ardei decorativi picanti in otet
Se pune la fiert otetul cu toate ingredientele si se lasa sa dea 2-3 clocote. Ardeii se spala si se zvanta, apoi se pun in borcane cat mai inghesuiti. Intr-o cratita mai mare puneti 1 litru de apa rece, 1 prosop de bucatarie indoit in doua si asezati ...
 Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza
Se spala bine gogosarii si se scot cotoarele. Varza se toaca fideluta si se amesteca cu morcovul si telina rase pe razatoare. Se pastreaza morcovii mai mari pentru a face capacele la gogosarii umpluti. Compozitia: varza, morcov, telina se amesteca cu ...
 Ardei bulgaresti la borcan Ardei bulgaresti la borcan
Spalam bine ardeii sub jet de apa, apoi ii vom taia in bucati de un cm, ca sa ocupe mai putin loc in borcan. Vom umple borcanele cu ardeii taiati si apoi vom pune pe fundul borcanului otet cam 1 cm in inaltime si apoi apa pana sus. Punem o lingura de ...
 Mix picant dulce-acrisor de ardei iuti Mix picant dulce-acrisor de ardei iuti
Taiati coditele ardeilor, apoi taiati-i rondele. Puneti ardeii taiati intr-un lighean si clatiti-i bine cu apa rece de cateva ori pentru a indeparta cat mai multe seminte. Se recomanda sa purtati manusi.Daca doriti ca mix-ul sa nu fie prea picant, ...
 Gogosari in otet Gogosari in otet
Se spala gogosarii si se taie bucati mari, indepartandu-se semintele. Puneti la clocotit apa, otetul, sarea, zaharul si condimentele, apoi adaugati plicul de pikant fix si opariti pe rand gogosarii taiati cate 2-3 minute, lasati-i apoi sa se ...
 Ardei iuti murati Ardei iuti murati
Se taie coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in borcane. Puneti la fiert 1 litru de otet cu 2 litri de apa, sarea, zaharul, mararul si dafinul iar cand clocoteste adaugati plicul de pikant fix.Puneti borcanele intr-o tava cu 2-3 ...
 Castraveti cornichon in otet Castraveti cornichon in otet
Spalati castravetii si lasati-i sa stea in apa rece cel putin 4-5 ore. Intre timp spalati bine borcanele si puneti-le la scurs. Puneti castravetii in borcane bine indesati.Preparati zeama socotind jumatate din capacitatea borcanelor astfel: la 1 ...
 Bulion fara conservant Bulion fara conservant
Spalati sticlele si puneti-le la scurs cu gura in jos.Rosiile bine spalate se taie bucati mari, se inlatura cotoarele si partile vatamate si se dau prin masina de rosii. Ce ramane se mai da o data prin masina.Puneti bulionul la fiert, amestecand cand ...
 COMPOT DE PRUNE COMPOT DE PRUNE
1. Pentru servirea imediata:Se pun la fiert apa cu zaharul. In acest timp,se curata fiecare pruna de codite si le puteti pune la fiert intregi sau taiate pe jumatate(fara samburi).Cand zaharul s-a topit si apa a inceput sa fiarba se adauga ...
 Zacusca de gogosari/ardei kapia Zacusca de gogosari/ardei kapia
Zacusca se poate face si fara vinete, doar din gogosari/ardei, ceapa si rosii. Este tot atat de buna si poate fi folosita chiar si la gatit, in loc de ketchup.Gogosarii se curata de cotoare si seminte si se taie bucati. Ardeii kapia se coc la foc ...
 Dulceata de visine (reteta clasica) Dulceata de visine (reteta clasica)
Aceasta reteta, o foloseam inainte de aparitia gel fixului pe piata. ...
1-1011-15
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Conserve si Muraturi cu zahar - Pagina 8
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z