SiteDeBucate » Conserve si Muraturi

Retete Conserve si Muraturi cu zahar

 Dulceata de pepene galben Dulceata de pepene galben
Pentru prepararea dulcetii ai nevoie de pepeni galbeni care nu sunt fainosi si care sunt copti doar pe jumatate. Cureti pepenele de coaja si de partea de miez prea moale, apoi il tai bucatele potrivit de mari. Le fierbi in 2 l de apa cu 250 ml otet ...
 Dulceata de visine Dulceata de visine
Cureti visinele de samburi si le pui intr-o cratita cu zaharul si zeama de lamaie. Cratita sa fie speciala pentru dulceata sau gem pentru ca daca e vreuna dintre cele in care faci  mancarea, va lua gust dulceata de mancare. Pui cratita intr-un ...
 Sos de visine Sos de visine
Cureti visinele de codite si de samburi.Le pui la fiert impreuna cu cuisoarele in apa cu zahar.Dupa ce au fiert le pasezi.Amesteci bine faina cu smantana si adaugi compozitia sosului de visine. ...
 Gem de zmeura Gem de zmeura
Alegi zmeura bine coapta, proaspata, neterciuita, o cureti de frunzulitele scapate, apoi o pui in strecuratoare si o speli sub jet de apa, de praf si de nisip.Daca zmeura nu va fi foarte proaspata, se va terciui si isi va pierde sucul.Fructele ...
 Gem cu dungi Gem cu dungi
Alegi fructe bine coapte, le speli si decojesti fructele de kiwi si caisele.Scoti samburii visinelor si caiselor.Maruntesti fructele, visinele si le imparti in 2.Continutul celor 2 plicuri de gel de fixare, il imparti in 4 parti egale si le ...
 Dulceata de capsune Dulceata de capsune
Alegi capsune proaspete, tari, le cureti de codita si le pui in apa de var pregatita din ajun.Le tii 30 de minute, apoi le limpezesti cu apa rece si le lasi la scurs pe un prosop curat.In acest timp pui zaharul la fiert cu apa calda si cand incepe sa ...
 Compot de cirese Compot de cirese
Cureti ciresele de codite si le speli bine.Umpli borcanele spalate si uscate cam pe trei sferturi cu fructe.Separat faci siropul din 4 l de apa, zahar si zahar vanilat si il tii pe foc numai cat se incalzeste, ca sa se topeasca mai usor zaharul.Il ...
 Compot de cirese Compot de cirese
Alegi cirese nu prea coapte, proaspete si carnoase. Le speli, le rupi coditele si le lasi sa se zvante bine. Faci un sirop din apa si zahar: dizolvi zaharul cu apa fierbinte, lasi sa dea cateva clocote, apoi adaugi fructele si putin zahar vanilat. ...
 Compot aromat Compot aromat
Alegi ciresele mari, sanatoase, le speli, indepartezi coditele si le asezi in borcane, mari sau mici dupa preferinta. Borcanele nu trebuie sa fie foarte pline cu fructe.Adaugi cate doua linguri de zahar pentru borcanele mari si o lingura jumatate la ...
 Dulceata cu menta Dulceata cu menta
Intr-o cratita smaltuita cu gura larga amesteci apa cu zaharul, la foc iute, pana incepe sa se lege ca un sirop.Speli ciresele, indepartezi coditele, scoti samburii si le torni in siropul care fierbe. Indepartezi spuma care se formeaza deasupra si ...
 Gem de cirese Gem de cirese
Amesteci ciresele fara samburi cu zaharul si le lasi la rece cateva ore (sau peste noapte), pentru a-si lasa zeama.Fierbi ciresele cu zaharul si batonul de vanilie, la foc potrivit, pana se topeste complet zaharul, apoi maresti intensitatea focului, ...
 Dulceata de visine cu vanilie Dulceata de visine cu vanilie
Se curata visinele de codite si de samburi, se spala sub jet de apa rece si se pun la scurs.Intr-un vas se asaza un rand de visine, un strat de zahar, apoi alt rand de visine, continuand astfel pana ce se termina. Se asaza vasul la rece pana a doua ...
 Compot de capsuni Compot de capsuni
Se curata si se spala fructele, iar separat se prepara siropul intr-o cratita in care se fierbe apa cu zaharul si vanilia la foc mic pana se topeste zaharul. Se continua fierberea pana se leaga siropul, se adauga fructele, se acopera cu un capac ...
 Dulceata de nectarine Dulceata de nectarine
Cureti nectarinele de coaja si tai pulpa felii mai groase,Topesti zaharul cu cele 3 pahare de apa, la foc mic intr-o cratita mai mare.Dupa ce s-a topit zaharul, maresti intensitatea focului si lasi sa fiarba pana cand siropul se leaga.Indepartezi ...
 Dulceata de afine Dulceata de afine
Afinele se spala, se aleg. Se pun intr-un vas cu apa si se lasa sa fiarba 5-10 minute, se adauga zaharul, se amesteca bine. Se lasa la fiert 20 minute, amestecand din cand in cand cu lingura de lemn. Apoi se adauga zeama de la o lamaie si se mai ...
 Dulceata de banane si mere Dulceata de banane si mere
Merele si bananele se curata si se taie in bucatele. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul, romul. Se lasa 30 minute, ca fructele sa isi lasa sucul lor. Se pune apoi la foc domol, se adauga apa si vanilia, se lasa sa fiarba pana ce se leaga ...
 Gem de mere cu scortisoara Gem de mere cu scortisoara
Merele se curata, se scoate casuta cu samburi si se taie cubulete. Se pun intr-un vas, se adauga zaharul si se lasa 30 minute pana isi lasa zeama. Se pun apoi la foc domol, se adauga zaharul vanilat si scortisoara. Se amesteca din cand in cand, iar ...
 Ghiveci de legume la borcan Ghiveci de legume la borcan
Cand nu mai ai loc in congelator, si nu numai atunci, merge de minune un ghiveci la borcan. Se poate servi ca atare, ca garnitura langa orez, fripturi sau pentru diferite preparate: orez cu legume, ciorbe, tocanite si chiar la fripturi cu legume la ...
 Gogosari la borcan Gogosari la borcan
Cureti gogosarii de cotor, speli, lasi sa se zvante. Asezi gogosarii in tava de aragaz unsa cu ulei. In fiecare gogosar adaugi: o lingura oteto lingura uleio lingurita zaharun varf de lingurita sareDai tava cu gogosari la cuptor pentru 35-40 minute. ...
 DULCEATA DE SMOCHINE VERZI SI ROSII DULCEATA DE SMOCHINE VERZI SI ROSII
Smochinele se spala,se rup coditele ,se inteapa cu furculita, se aseaza intr-o cratita impreuna cu zaharul in straturi alternative smochine-zahar ,se lasa cca o ora la rece,dupa care se pune la fiert.Cand s-a topit zaharul se adauga cuisoarele,zeama ...
1-1011-15
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Conserve si Muraturi cu zahar - Pagina 7
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z