SiteDeBucate » Conserve si Muraturi

Retete Conserve si Muraturi cu zahar

 Gogosari in otet Gogosari in otet
Spalati gogosarii, ii taiati pe jumatate si le scoateti semintele. La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de ...
 Conopida la otet Conopida la otet
Se spala conopida,se rupe buchetele se pune in borcan.Se dizolva zaharul in otet cu apa si apoi se umple borcanul.A doua zi se mai completeaza cu conopida sau cu gogosari pentru ca se lasa destul de mult conopida ...
 Castraveti in otet Castraveti in otet
La 1 litru de otet se pun 3 litri de apa. La fiecare litru de lichid se adauga o lingura de sare si una de zahar. Se mai pun 2 linguri de sare in plus (ex: 1litru de otet + 3 litri de apa = 4 litri de lichid => punem 4 linguri de sare si 4 ...
 Gogosari in bulion by Doamna Dia Gogosari in bulion by Doamna Dia
Am facut intocmai si la fel ca doamna Dia..............deci..............am curatat gogosarii,i-am spalat si i-am taiat dupa bunul meu plac.Am pus intr-un ceaun toate ingredientele de mai sus , am amestecat si am pus la foc.Cand lichidul a inceput sa ...
 Salata de iarna Salata de iarna
Se taie gogonelele feliute subtiri, se presara sarea si se lasa 2 ore. Intre timp tocam celelalte legume, doar conopida se rupe in buchetele mai mici. Se amesteca apoi cu gogonelele, se taie si frunzele de telina si se lasa asa pana cand preparam ...
 Gogosari murati Gogosari murati
Se pune saramura la foc cu toate ingredientele si dupa primele clocote se aseaza pe foc 1/4 din cantitatea de gogosar. Se scufunda de 2-3 ori cu paleta, se scoate gogosarul taiat si se scoate intr-o cratita. Continuam cu inca 1/4 din cantitate, ...
 Ardei bulgaresti in otet Ardei bulgaresti in otet
Puneti intr-o oala sa fiarba otetul cu apa  + piper,sare,zahar si miere. Telina se taie in cubulete; Asezati in borcan ardeii,cubuletele de telina si frunzele de telina. Turnati apoi otetul fiert.   ...
 Gogosari cu conopida in propria saramura Gogosari cu conopida in propria saramura
se curata ardeii de seminte,se taie in patru dupa care ii spalam si ii lasam la scurs, facem si conopida buchetele si o punem si pe ea la scurs dupa ce a fost spalata le punem pe toate intr-un lighean dupa care adaugam: zaharul.otetul,sarea ,boabele ...
 Gem de morcovi cu caise Gem de morcovi cu caise
Se rad morcovii cat mai fin, caisele se taie in cubulete. Se stoarce peste ele portocala, se adauga coaja rasa de la portocala, zaharul, se amesteca ingredientele si se lasa 3-4 ore sa stea. Dupa acest timp, se adauga Gelfix, se amesteca si se ...
 Dulceata de pepene verde Dulceata de pepene verde
Se strange coaja de la 2 - 3 pepeni verzi potriviti. Se indeparteaza partea verde, coaja propriuzisa si se pastreaza doar partea alba si un strat subtire de cativa milimetri de miez rosu. Se taie in cubulete de aproximativ 1cm. Cubuletele se fierb ...
 Dulceata de zmeura Dulceata de zmeura
Dupa ce este bine spalata, zmeura se pune intr-un vas impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute si se amesteca pentru a se topi zaharul. Daca siropul de dulceata se prelinge inseamna ca nu este gata si trebuie ...
 Gem din pere Gem din pere
Perele trebuie sa le curatati de coaja si apoi sa le dati prin razatoare sau sa le taiati in bucatele. Se pun intr-o cratita, se adauga aproximativ 2 cani de apa si zahar. Se lasa la fiert si la final se adauga zeama de lamaie. Borcanele cu ...
 Cirese murate Cirese murate
Spalati si uscati ciresele cu codita cu tot, dar mai scurtata cu o foarfeca. Intepati cu o scobitoare fiecare fruct. Turnati intr-un vas otetul, zaharul, mirodeniile si lasati sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasati sa se raceasca si turnati apoi ...
 Dulceata de cujbeci Dulceata de cujbeci
Cureti partea rosie a cojii de pepene, apoi, cu cutitul special, tai fasii subtiri.Iei fiecare fasie si formezi, cu grija, suluri, pe care le fixezi cu scobitori.Pui sulurile( cujbecii ) la fiert, in apa clocotita, si lasi 3 minute. Repeti de 3-4 ...
 Dulceata de prune cu rom Dulceata de prune cu rom
Cureti prunele de samburi si le pui intr-un vas impreuna cu zaharul si le lasi pana a doua zi, cand torni compozitia in cratita de dulceata si adaugi putina nucsoara. Pui dulceata la fiert, la foc iute si o lasi 30-40 de minute. La sfarsit, cand e ...
 Dulceata de prune decojite, umplute cu nuci Dulceata de prune decojite, umplute cu nuci
 Pui intr-o strecuratoare prunele intregi si le scufunzi pentru 2 minute intr-un vas cu apa care clocoteste. Le scoti repede, le decojesti si le cureti de samburi, dar fara sa le desfaci de tot. Astfel pregatite, le pui in apa rece cu bicarbonat ...
 Dulceata de mere cu pepene galben Dulceata de mere cu pepene galben
 Pui fructele taiate cubulete impreuna cu zaharul intr-o cratita emailata de 6-7 I. O dai la cuptor si lasi fructele sa fiarba pana se leaga. Nu-ti face griji, caci nu se va prinde deloc de cratita. Daca procedezi astfel, dulceata se va fierbe ...
 Dulceata de pere Dulceata de pere
Alegi perele, le speli, le cureti de coaja si le indepartezi " inima " ( samburii).Fructele mici le tai in jumatati sau in sferturi, iar pe cele mari in mai multe felii.Fructele astfel pregatite le pui la fiert in apa clocotita, 5-10 minute, dupa ...
 Struguri marinati Struguri marinati
Speli strugurii si ii asezi in borcane cu tot cu ciorchine.Fierbi otetul cu apa, zaharul, scortisoara, cuisoarele si sarea. Dupa ce a dat in cateva clocote, o lasi la racit. Torni lichidul peste strugurii din borcan.Acoperi borcanele cu celofan si le ...
 Dulceata de struguri Dulceata de struguri
Speli strugurii, desprinzi boabele de ciorchine si le scoti semintele cu un ac, dar cu grija, sa nu se sparga boabele. Presari boabele curatate cu zaharul si le lasi asa pentru 2 ore.Dupa aceea torni 200 ml apa si le pui la fiert mai intai la foc ...
1-1011-15
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Conserve si Muraturi cu zahar - Pagina 6
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z