SiteDeBucate » Conserve si Muraturi

Retete Conserve si Muraturi cu zahar

 Castraveti in otet Castraveti in otet
Castravetii se aseaza in picioare intr-un borcan sause taie felii de 5mm si se pun taiati in borcane...Adaugam si morcovul si hreanul taiat fasii pe lung.Intr-o oala punem la fiert 1 l otet si 2 l apa cu sare, zahar,frunzele de telina, dafinul, ...
 Dulceata de visine Dulceata de visine
Se scot samburii de la visine si se asaza intr-o cratita mai mare cu 1/2kg zahar peste ele pentru a se lasa zeama (de seara pana dimineata sau 3-4 ore).Se scurge zeama si se mai adauga 1 pahar cu apa si cele 2 kg de zahar si se da in cateva clocote ...
 Dulceata de mure Dulceata de mure
Murele se spala, se scurg si se pun intr-o oala cu zaharul pana ce acesta se topeste. Zaharul se topeste cam in 14 ore la temperatura camerei. Se pune la fiert la foc mic iar dupa jumatate de ora se adauga lamaia taiata felii. Lamaia se adauga pentru ...
 Dulceata de caise Dulceata de caise
Se oparesc caisele si li se indeparteaza pielita.Se scot simburii si se taie caisele in bucati .In continuare se respecta instructiunile de pe pachetul de Gelfix Extra, la fiecare kg de fruct punindu-se 500g zahar si un virf cutit sare de lamiie.Se ...
 Compot de cirese Compot de cirese
Mod de preparareciresele spalate se pune in borcan se adauga zaharul se completeaza cu apa se capseaza se invelesc in hartie si se pune la fiert la bain marine 30 min din momentul in care apa in vas incepe sa fiarba.Se lasa sa se raceasca in vasul in ...
 GEM DE PRUNE GEM DE PRUNE
Se spala bine prunele, se scot samburii. Se adauga zaharul si se lasa cca 1 ora apoi se pune la fiert la foc potrivit. Dac prunele nu sunt suficient de zemoase se adauga un pahar de apa si se continua fierberea. Se indeparteaza spuma si se amesteca ...
 SUC DE ROSII PENTRU IARNA SUC DE ROSII PENTRU IARNA
Se spala rosiile, se indeparteaza cotoarele si partile vatamate, se toaca si se dau prin masina speciala care separa semintele si cojile sau se dau prin blender pana se toaca bine. Sucul astfel obtinut de pune la fiert intr-o oala corespunzatoare ...
 Marmelada de smochine Marmelada de smochine
Smochinele se curata de pielita si se pun la macerat cu zaharul pana a doua zi,in frigider;se amesteca din cand in cand;In prima zi se pun pe foc,se adauga lamaia felii,se dau in fiert fructele ,se mai fierb 5 minute,dupa care se racesc ,se pun in ...
 Dulceata de capsuni Dulceata de capsuni
Se pregateste un sirop de apa si zahar care se pune la fiert, cand zaharul s-a topit destul de bine se adauga capsunele ingrijite de codite si frunze, spalate si uscate, se mai fierb 15 minute, dupa care se pun in borcane spalate si uscate, se inchid ...
 Ardei umpluti cu varza si morcov in otet Ardei umpluti cu varza si morcov in otet
Ardeii ii cureti de cotoare, varza o tai fideluta, iar morcovii ii dai pe razatoare.Freci varza cu 3 linguri de sare si amesteci apoi cu morcovul.Intr-o oala pui la fiert otetul, apa, sarea ramasa, zaharul, piperul si dafinul. Lasi sa dea cateva ...
 DULCEATA DE ZMEURA DULCEATA DE ZMEURA
Se spala si se curta zmeura.Se ia o oala mai mare si cu fundul mai gros in care se aseaza pe rand straturi de zmeura si zahar pana se terima zmeura.Se lasa sa stea cateva ore(eu le-am lasat 4 ore)ca zmeura sa-si lase zeama.Se pune oala pe foc,dar ...
 CASTRAVETI MURATI CASTRAVETI MURATI
Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan, zaharul, sarea, piperul, foile de dafin, boabele de mustar, ceapa taiata rondele, morcovul taiat rondele. Se sterilizeaza timp de 15 minute dupa ce ...
 Dulceata de caise cu miezuri de nuci Dulceata de caise cu miezuri de nuci
Se spala,se dau caisele in doua scotindu-se simburii.Se face un sirop din zahar si apa care se fierbe pina se leaga putin ,se adauga caisele.Inainte de a se da la o parte de pe foc,se aduga miezul de nuca taiat marunt.Se peu continutul caldut in ...
 visine ptr.iarna visine ptr.iarna
Se aleg visine bine coapte, carora li se scot samburii. Se adauga zaharul si aspirinele si se lasa pana cand zaharul se topeste. Se aseaza in borcane si se pastreaza la rece.Se folosesc la prajituri. ...
 Gem de capsuni Gem de capsuni
Se spala si se rup coditele capsunilor, apoi se taie in bucati.La un kg fruct curatat se adauga 1/2kg zahar si un virf cutit de sare de lamiie.Se procedeaza exact cum scrie pe pachetul de Gelfix extra, apoi se pune gemul in borcane. ...
 Gogosari umpluti cu varza pentru iarna Gogosari umpluti cu varza pentru iarna
Se aleg gogoasrii fara lovituri sau defecte si se taie in jurul cozii. se indeparteaza cotorul si semintele ; cand taiem gogosarii tb sa observam sa nu fie mucegaiti in interior. se spala apoi gogosarii si se lasa la scurs.Intre timp curatam varza si ...
 MARMELADA DE PRUNE MARMELADA DE PRUNE
Prunele se cintaresc,dupa ce s-au curatat;apoi se trec prin masina de carne.Piureul,astfel obtinut,se pune pe foc,intr-o cratita,cu un volum de 2 ori mai mare,decit cel al fructelor;nu se pune direct pe flacara.Dupa ce fierbe,se face focul micsi se ...
 Dulceata de fructe  de padure Dulceata de fructe de padure
Fructele se ingrijesc de frunze si codite; se spala bine, se lasa la scurs intr-o sita. Intre timp zaharul se amesteca cu fructele, se pun la fiet intr-o cratita cu fundul dublu.Se fierb timp de 15-20 minute, se adauga zeama de lamaie, se opreste ...
 Castraveti murati pentru iarna Castraveti murati pentru iarna
Castravetii se spala , se zvanta si se aseaza in borcan. Pentru un borcan de 5 litri: 5 l apa, 5 linguri sare, 5 linguri zahar,100 ml de otet din vin, un pachetel conservant, piper boabe,boabe de coriandru, boabe mustar,usturoi,ceapa rondele,marar ...
 Castraveti murati Castraveti murati
Se spala bine castravetii, cimbru, mararu, ardeiul piscator. Se curata si se taie de-a lungul hreanul.Se pune peste castraveti o mana de sare si se oparesc cu apa clocotita. Apa de pe ei se goleste si se va repeta operatia anterioara de doua trei ...
1-1011-15
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Conserve si Muraturi cu zahar - Pagina 11
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z