Salata din omleta
Batem bine ouale cu sare, piper ,marar si patrunjel tocate fin. Prajim din acest amestec, doua omlete peste care radem imediat branza si rulam. Cele doua omlete le vom taia apoi rondele. Le asezam intr-un bol si peste ele punem rosia ...
Saramura de pui
Bucatile de carne condimentate bine in prealabil se fac pe grill pe foc minum sa se patrunda bine. Ingredientele pentru saramura se pun cu o cana de apa la fiert si le lasam sa clocoteasca cateva minute. Dupa ce s-au facut bucatile de ...
Supa-crema de zucchini
Se spala si se curata legumele. Ceapa tocata nu prea marunt si morcovul taiat rondele se pun la calit intr-o oala impreuna cu uleiul. Cand incep sa se inmoaie putin se adauga si zucchinii taiati in felii sau cuburi si se toarna si supa de legume sau ...
Pasta de ton cu masline
Tonul se scurge de ulei, dar se mai lasa o lingura de zeama si se mixeaza cu blenderul vertical pana devine cremos. Se adauga ceapa verde taiata rondele fine, masline feliate foarte fin, mararul tocat, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Se ...
Chiftelute din cartofi si orez
Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc cu ajutorul unei furculite. Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este ...
Pulpe de pui umplute
Preparare: se desprinde pielea de pe pulpa de pui si se introduce in buzunarul format compozitia de jambon crud, amestecat cu ciupercile, cascavalul si verdeata, condimentate bine in prealabil. Se ruleaza inapoi pielea si ...
Budinca din creier
Amestecam ouale cu faina, sarea, piperul si boiaua pana se omogenizeaza compozitia, dupa care punem bucatelele mici de creier care au ramas, compozitia trebuie sa fie ca la padispan. Ungem o forma termorezistenta cu ulei, dupa care turnam compozitia ...
Varza noua cu afumatura in vas roman
Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia. Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins. Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat ...
Delicioasele Spaghete Carbonara
Puneti la fiert intr-o oala inalta, apa cu putina sare. Cand fierbe adaugati spaghetele si fierbeti-le la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa 8 minute, verificati daca sunt fierte si in interior, iar daca sunt gata, spalati-le cu apa rece. ...
Aperitiv cu somon afumat
Se amesteca bine branza cu ceapa verde si patrunjelul verde (frunzele de ceapa ) taiata foarte fin,apoi se amesteca foarte bine. Se pun 2 lingurite din compozitia de branza cu ceapa pe felia de somon afumat si se intinde bine apoi se ...
Ciuperci la cuptor
Am spalat bine ciupercile si le-am scos piciorusele. Am dat pe razatoare branza si cascavalul. Am tocat marunt frunze de ceapa si mararul. Rosiile si cateii de usturoi au fost feliate subtiri. Am amestecat intr-un castron branza, cascavalul, ...
Parjoale de dovlecei
se dau pe razatoarea mare dovleceii,se presara cu sare si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga pt 30 minute.verdeturile se spala,se toaca apoi se amesteca cu ouale,faina,dovleceii scursi bine si condimentele.se amesteca bine si cu ajutorul unei ...
Sandwich turnulet
Ungem ficare felie de paine in parte cu crema de branza din belsug.Presaram boia si ceapa(doar foile) taiata marunt.Urmeaza cate 2 felii de muschi file, o felie de cascaval afumat(eu am folosit cascaval feliat) si apoi cate 2-3 rondele de ...
Pui cu legume de vara
Se incalzeste cuptorul la 190⁰C. Intr-un vas se amesteca uleiul cu coaja rasa si zeama de lamaie, ierburile aromate si sare de mare, dupa gust.Se unge puiul cu acest amestec apoi se aseaza intr-un vas termorezistent si se da la copt 20 minute. ...
Ardei umpluti
Ceapa verde, mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pun la calit in cele 4 linguri de ulei.Se amesteca bine dupa care se adauga pasta de tomate si cele 3 linguri de orez se mai lasa 5 minute si apoi se da la racit.Dupa ce compozitia s-a ...
Merlucius Crocantus
Ne trebuie 4 cuburi file merluciu (reteta merge si pentru alt peste alb care va place).Se fierbe in apa cu sare sau daca aveti putina supa de legume strecurata(mie mi-a ramas de la bebe). Apoi pregatiti un amestec galben facut din:1 lingurita mustar ...
Pizza cu pui marinat
Amesteci toate ingredientele marinadei si lasi in ea pieptul de pui peste noapte. Ca sa faci aluatul, amesteca drojdia si zaharul in apa calduta cam 10 minute. Cerne faina cu sarea si amestec-o cu drojdia si uleiul. Framanata pana ce rezulta o coca ...
Chiftelute in sos de rosii (pt Andutu)
Spalam pieptul de puim il taiem cubulete mici sau il dam prin masina de tocat, morcovul il dam pe razatoarea mica, ceapa o taiem marunt, maraul si patrunjelul il taiem foarte fin. Le amestecam pe toate intr-un castonel, dupa care punem galbenusul de ...
Tocanita de rosii cu porumbei la ceaun
Am spalat porumbeii,i-am taiat pe jumatate si i-am pus un pic la prajit in ulei ,in tuci(ceaun)...apoi am adaugat ceapa verde peste care am adaugat apa si le-am lasat la inabusit. Rosiile le-am oparit ,apoi le-am decojit si le-am taiat cubulete,la ...
Pui cu bacon, cartofi noi si sos de marar
Pieptul de pui se taie fasii si se ruleaza impreuna cu baconul.Se fixeaza cu o scobitoare si se aseaza intr-o tava cu putin ulei. Cartofii se curata,se spala si se fierb intregi cu un praf de sare pana intra furculita in ei.Se pun in tava si se ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-58