chec extra
Fructele si ciocolata de maruntesc foarte bine.
Se bat albusurile spuma tare,se adauga zaharul si galbenusurile pe rand, se omogenizeaza. ...
mere coapte la microunde
Merele curatate de coaja si cotor se inteapa cu furculita. Se asaza merele pe un vas tapetat cu unt. ...
Chec-cozonac la microunde
Se amesteca drojdia cu laptele caldut, zaharrul si 1-2 linguri faina. Se lasa la crescut. Galbenusurile se freaca spuma cu untul, zaharul pudra si coaja de lamaie. ...
Bomboane cu stafide si rom
Se freaca untul cu zaharul pudra si zaharul vanilinat pana acesta devine o crema spumoasa, se adauga esetnta de rom si pesmetul de bistuiti. ...
Socata
Florile de soc spalate se aseaza intr-un borcan de 5 litri, impreuna cu lamaia spalata si taiata felii, stafidele si drojdia. Zaharul se dizolva in apa si se adauga peste cele de mai sus, apoi se completeaza apa in borcan, se acopera cu un capac ...
Biscuiti cu fulgi de ovaz
Pentru inceput punem ovazul la inmuiat (in apa sau in lapte). Intre timp, ne apucam temeinic de treaba: frecam spuma untul cu zaharul pana devine o pasta lucioasa, adaugam si ouale, sarea, mierea si scortisoara. Amestecam bine bine si adaugam ...
Salam de biscuiti
Facem sosul: topim untul, adaugam laptele/apa, esenta de rom,un praf de sare si optional 2-3 linguri de zahar. Lasam deoparte sa se raceasca. Rupem biscuitii cu mana bucatele, taiem cubulete rahatul, nucile si curmalele. Intr un vas mai mare, ...
Aricei cu ciocolata
Blatul ii faramitam, il amestecam cu untul, nuca, biscuiti si esenta de rom, framantam bine bine. Compozitia trebuie sa fie destul de consistenta, sa poata fi modelata. Formam ariciei, ii dam prin ciocolata si prin fulgisori, adaugam si doi ochi ...
Placinta moldoveneasca
Se face un aluat de placinta obisnuit si se lasa sa se odohneasca 30 min. Separat facem compozitia din 1 kg de branza se amesteca cu 3-4 oua. Stafidele au fost puse in rom cam 30 min apoi se adauga peste brinza si zaharul fin. Se imparte ...
Bascute dulci
Din ingredientele pentru aluat se face un aluat care se lasa la dospit apoi se portioneaza si de formeaza bilute care se pun in tava tapetata cu hartie si se la sa din nou la crescut. Intre timp se amesteca branza cu oua, zahar, coaja de lamaie, ...
Clatite cu crema de branza
Facem aluatul de clatite si le pregatim intr o tigaie antiaderenta, modul ideal - fara ulei. Intre timp preparam si crema de branza. Amestecam toate ingredientele bine si lasam deoparte ... ...
Salata campestre
Se pune intr-un bol salata, cate o mana mare din fiecare tip, apoi se adauga rosiile si strugurii taiate pe jumatate, se pun stafidele si semintele si se asezoneaza dupa gust. Este absolut delicioasa si plina de vitamine si energie! Se face foarte ...
Prajitura cu branza
Aluat:-din toate ingredientele se framanta un aluat potrivit-se intinde 2 foiUmplutura:-branza de vaci se zdrobeste cu furculita-se amesteca cu zaharul stafidele si coaja de lamaie si ouale-se toarna compozitia intre foi-se coace circa 30-40 min ...
Cosite cu rahat, nuci si stafide
Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lgta zahar+1 lgta faina peste care torn laptele caldut si las 15 minute). Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute si am adaugat restul ingredientelor cu ...
Plov " "
carnea se taie cubulete si se pune intr-o oala cu ulei incins sa se prajeasca cu capac(mai mult sa prinda culoarea aia alba)apoi se pune apa si se lasa sa firba. Separat se taie morcovul cubulete, iar ceapa felii mai mari. Intr-o alta tigaie se ...
PITE CU BRANZA SI STAFIDE
1.2,25dl. lapte se pune la fiert;praful de budinca se amesteca cu 3 linguri lapte si se incorporeaza in laptele fierbinte.Se fierbe budinca, se ia de pe foc , se acopera cu folie si se lasa sa se raceasca. 2.50g.unt se topeste ;restul de lapte se ...
Dulceata de mere facuta la cuptor
1.Merele se spala, se curata de coaja, se scoate casa semintelor si se taie in felii. 2.Intr-o tava se aseaza merele ,stafidele , tinute in prealabil in apa fierbinte, scortisoara,romul,zaharul si margarina RAMA taiata bucati.Se lasa la cuptor cca. 1 ...
1-1011-2021-3031-37