SiteDeBucate » esenta de vanilie

Retete cu esenta de vanilie

 Inghetata de capsuni si vanilie Inghetata de capsuni si vanilie
Fa capsunii piure.Bate zaharul cu galbenusurile pana ce se ingroasa.Pune frisca la fiert, dupa care amestec-o cu galbenusurile (toarna cate putina smantana in galbenusri, amestecand continuu).Toarna amestecul inapoi in cratita si gateste la foc mic ...
 Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele Inghetata de sirop de artar cu bucati crocante de caramele
Daca laptele il cumparati in tub (ca cel de pasta de dinti): turnati laptele intr-un borcan cu capac si infiletati bine. Asezati-l intr-o oala, turnati apa pana fix sub capac si fierbeti 3 ore la foc mediu avand grija ca apa sa nu scada. Cand scade ...
 Flan cu dovleac si sos caramel Flan cu dovleac si sos caramel
Se caramelizeaza 200 gr zahar alb cu apa.Caramelul obtinut se toarna repede intr-o forma de prajituri.Se roteste forna ca sa acopere fundul si peretii cu caramel. Se incinge cuptorul la 175⁰C. Intr-o cratita se da in clocot laptele.Intr-un vas se ...
 Foi crocante cu frisca si cirese confiate Foi crocante cu frisca si cirese confiate
Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu1 lingura unt, presara deasupra 1 lingurita zahar, apoi aseaza deasupra o alta foaie de placinta.Repeta procedura pana s-au terminat foile, untul si ...
 Prajitura crocanta cu mure Prajitura crocanta cu mure
Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu unt, presara deasupra 1 lingurita zahar si cateva alune tocate, apoi aseaza deasupra o alta foaie de placinta.Repeta procedura pana s-au terminat foile, ...
 Tort Balon cu norisori-Teo face 1 an !!!! Tort Balon cu norisori-Teo face 1 an !!!!
 Se pregateste blatul frecand galbenusurile cu zaharul, esenta si banana pasata.Apoi se amesteca cu albusurile spuma si cu faina si praful de copt.Se coace in tava rotunda cu inel detasabil,Dupa ce s-a scos si s-a racit se taie in 2 pe ...
 Tavalita Tavalita
Pregatim mai intai blatul: Se bat albusurile cu zaharul,se adauga galbenusurile si restul ingredientelor.Se unge  tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se coace la foc potrivit, 25-30 min. Se scoate din cuptor si se lasa ...
 Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata Tort cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata
Blaturile se fac la fel si se coc in forma rotunda detasabila. Bate albusurile spuma tare. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce ajung albe. Adauga esenta si untul. Amesteca. Adauga faina, amidonul si praful de copt (si cacaoa pentru blatul negru) ...
 Crostoli Crostoli
Punem frisca intr-un castron, presaram un praf de sare, esenta de vanilie, apoi faina cate putin, pana obtinem un aluat elastic, ce se lucreaza usor. Pe masa putin infainata se intinde aluatul in foaie subtire, apoi se taie in patratele, cu rola ...
 Ochi de elefant Ochi de elefant
Biscuitii se rup mai mare intr+un castron. Se pune un vas pe foc cu zahar, o cana cu apa, cacaoa, lichiorul de ciocolata, esenta de rom si vanilie  si ciocolata. Facem un sirop mai gros pe care il lasam putin la racit apoi turnam peste biscuiti ...
 Prajitura " sunt cu ochii pe tine" Prajitura " sunt cu ochii pe tine"
Pregatim blatul astfel: Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul in ploaie si mixam pana se dubleaza volumul, apoi punem galbenusurile, unul cate unul, uleiul faina si praful de copt, mixam pana se ...
 Briose cu dovleac Briose cu dovleac
Se bat ouale cu  zaharul apoi se adauga restul ingredientelor. Peste acest aluat se pune si amestecul de dovleac si se amesteca usor.  Se pune aluatul in formele de briose captusite cu hartie ondulata. Deasupra se presara nuca de ...
 Prajitura Dulsineea Prajitura Dulsineea
Foi: Margarina, mierea si zaharul se pun pe foc si se fierb la foc mic pana se dizolva zaharul complet . Se da deoparte si cand se racoreste putin compozitia se adauga cate putin din faina amestecata cu bicarbonatul, amestecand. Se adauga si restul ...
 Gogosi cu iaurt si ciocolata Gogosi cu iaurt si ciocolata
Ciocolata o topim impreuna cu frisca lichida, la foc mic, fara a da in clocot. Se omogenizeaza, apoi se da la rece, pana se intareste si este gata de dospit aluatul . Drojdia o dizolvam in laptele caldut. Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de ...
 Mousse au chocolat Mousse au chocolat
Ciocolata se topeste la bain marie cu 50 ml frisca lichida. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Restul de frisca  se bate si ea spuma. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie si lichiorul de ciocolata. Intr+un vas de mixer se ...
 Prajitura cu iaurt si ciocolata Prajitura cu iaurt si ciocolata
Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul si devin ca o crema. Se adauga untul moale, apoi iaurtul cate putin, esenta de vanilie si se mixeaza continuu. Faina se cerne cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie. Se toarna intr-o ...
 Rulada cu crema de vanilie Rulada cu crema de vanilie
Pentru foaie:  Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine cu mixerul albusurile cu zaharul apoi adaugam galbenusurile si faina si amestecam usor. Asezam hartie de copt in tava de la aragaz si turnam compozitia de rulada. Coacem apoi 8-10 ...
 Clatite cu branza Clatite cu branza
Branza de vaci o mixam cu zaharul si o parte din lapte , daca este prea uscata, pana devine ca o crema fina de branza. Separam albusurile de galbenusuri, iar acestea din urma le mixam unul cate unul in crema de branza. Adaugam restul de lapte si ...
 Prajitura din pudding cu biscuiti Prajitura din pudding cu biscuiti
Se face un sirop din 100 gr zahar si 200 ml apa, apoi se amesteca cu vanilia.Se inmoaie putin biscuitii in sirop. Se tapeteaza o forma cu folie de plastic, apoi se aseaza la baza si pe margini biscuiti. Se ung piscoturile cu gem si se pun deoparte. ...
 Tort Caramel Tort Caramel
Pentru aluat, incalzeste cuptorul la 135ᵒC.Unge cu unt si tapeaza cu faina o tava rotunda de 23 cm. Cu mixerul, bate untul cu zaharul si vanilia.Adauga ouale si galbenusurile si amesteca bine.Cerne faina cu sarea.Intr-un vas separat, amesteca ...
1-1011-2021-3031-40
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu esenta de vanilie - Pagina 11
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z