SiteDeBucate » telemea

Retete cu telemea

 Oua cu cascaval la cuptor Oua cu cascaval la cuptor
Se rade cascavalul,separat se rade si telemeaua.Se unge un vas mic termorezistent cu unt.Cacavalul ras se imparte in trei parti,prima parte se pune in vas,se adauga cremvurstii taiati feliute,apoi branza rasa,se pune salamul feliat,din nou o parte de ...
 Patratele cu brinza si crema de lamiie Patratele cu brinza si crema de lamiie
Facem un aluat din ingredientele de mai sus,sa ne iasa un aluat ca de piine,pe care il punem la crescut.Cind se-a dublat volumul impartim in doua si facem cite o foaie nu prea subtire pe care o taiem fisii in ambele directii.Patratelele rezultate le ...
 Stelute cu brinza Stelute cu brinza
Intr-o cratita punem ulei la incins (baie de ulei,ca la cartofi prajiti). Cind uleiul s-a incins bine, scufundam forma, pentru citeva secunde, dupa care o scufundam in aluat , dar sa nu depaseasca  inaltimea stelutei. Daca va uitati la forma o ...
 Paine Pascala Paine Pascala
    Aluatul l-am facut cu masina de facut paine de aceasta data dar se poate face foarte bine si prin framantat  manual, ascultand o priceasna bisericeasca si asteptand sa primim inca o data lumina , semn ca o sa avem puterea sa o ...
 Budinca din creier Budinca din creier
De obicei fac acest fel, cand pregatesc creier pane, si atunci imi raman o gramada de bucatele mici de creier. Acesta se fierbe in apa cu sare, se spumeaza, apoi se stecoara si se da la rece.Ceapa taiata marunt se caleste in unt si putina apa pana se ...
 Placinta dobrogeana Placinta dobrogeana
Facem un aluat ca de paine: faina, apa ,drojdie si un pic de sare. Cit creste aluatul pregatim umplutura. Intr-un castron radem telemeaua si amestecam cu brinza de vaci, 4 linguri de smintina si 5 oua. Cind aluatul a crescut il impartim in ...
 Paine umpluta Paine umpluta
Se dizolva drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul, sarea si 100ml ulei, se lasa la dospit 10’. Turnam peste, faina cernuta si framantam coca, cam 20’, dupa care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul (cam 1h). Intre timp spalam ...
 Pizza la tigaie Pizza la tigaie
Pentru cei care sint in criza de timp,ceva simplu si usor de facut .Avem nevoie de un aluat de pizza ,eu l-am facut in casa,din faina ,ulei de masline,drojdie si apa.Apoi cu ce aveam prin frigider;un pic de costita ,un pic de salam, telemea de oi ...
 Salata California Salata California
Cartofii ii fierbem in coaja, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Morcovul, telina, marul fara coaja si usturoiul le dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Sunca de pui si branza le taiem cubulete mici. Intr-un ...
 Platou de sarbatoare Platou de sarbatoare
Stiuca am cojit-o de piele ,am fiert carnea dezosata apoi am pasat-o ,am condimentat-o si am umplut pielea de stiuca dindu-i forma initiala.Am cusut-o pe burta si am pus-o intr-o tava cu apa si am mai fier-o cam 20 de min,la foc domol.Dupa ce s-a ...
 Hachis Parmentier Hachis Parmentier
Pieptul de pui il tocam impreuna cu legumele si verdeata, apoi calim compozitia obtinuta in putin ulei de masline. Potrivim gustul de sare si piper. Ungem un vas termorezistent cu unt su punem compozitia de carne ca prim strat. Din cartofii fierti in ...
 Aperitive Aperitive
-BARCUTELE: Snitel de pui bacon bucatele de ardel SORICEII branza de vaci amestecata cu branza telemea si susan tepii: codite de ceapa IEPURASII oua fierte tari urechiusele-castraveti,nasucul boabe de piper ochii-cuisoare mustatile-fire de marar ...
 Sufleu de branzeturi cu nucsoara Sufleu de branzeturi cu nucsoara
Albusurile reci se bat spuma tare cu un praf de sare. Apo se adauga usor  si pe rand galbenusurile, branzeturile rase, smantana, piperul si nucsoara. Se unge cu unt o forma termorezistenta si se toarna usor amestecul. Se coace la foc mediu cam ...
 Tarta" soare "aperitiv Tarta" soare "aperitiv
Se face aluatul pt coca(eu am pus din cel de paine graham)se intinde o foaie si se pune intr-un vas uns cu putin ulei . Se curata ceapa se toaca si se caleste in putin ulei sau unt,apoi se pune salamul,baconul, sunca de curcan si cremvustii taiate ...
 Placinta Dobrogeana Placinta Dobrogeana
Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana. Se ung cu unt topit sau cu ulei , una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza cu smantana si se intinde uniform pe toata foaia. Faci ...
 Placinte cu branza in foaie de taitei Placinte cu branza in foaie de taitei
Intr-un castron se bat cele 3 oua impreuna cu sarea si uleiul apoi se adauga peste cele 2 cani de faina si se framanta pana se obtine un aluat moale si usor de intins.Se imparte aluatul in 3 parti egale si se intind foi subtiri care se presara cu ...
 Scovergi de primavara Scovergi de primavara
Se framanta aluatul in care adaugam ceapa taiata fin ,mararul,patrunjelul si lasam la dospit. Pana creste aluatul razuim branza pe care o amestecam cu 2 linguri de iaurt . Cand aluatul este gata formam mici scoverci pe care le prajim in ulei incins ...
 Mini pizza fara blat Mini pizza fara blat
 Prim data se taie baconul bucatele mici,salamul taiat feliute cel uscat iar sunca am tocat-o marunt,cascavalul taiat cubulete,ardeiul la fel taiat cubulete si rosiile,masline am lasat si intregi si tocate si patrunjel verde tocat Nu este o ...
 Mini pizza Mini pizza
Se pun faina cernuta, drojdia dizolvata in apa calda, uleiul,zaharul, sarea, oul batut si condimentele pentru pizza in cuva masinii de paine. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand aluatul e gata se intinde in foaie potrivit de groasa ...
 Pateuri cu branza Pateuri cu branza
Amestecam branza(eu am folosit telemea de capra) cu ouale, adugam smantana si grisul si amestecam bine pana devine o pasta omogena. Se portioneaza foile in patrate egale si pe fiecare partat se pune o lingurita plina de branza. Se impacheteaza ...
1-1011-2021-25
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu telemea - Pagina 6
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z