SiteDeBucate » telemea

Retete cu telemea

 Budinca de cartofi cu branza de vaca Budinca de cartofi cu branza de vaca
Cartofii se spala si se fierb cu coaja. Dupa ce au fiert , se paseaza cu furculita  bine-bine si se amesteca impreuna cu branza de vaca, telemeaua, untul, galbenusurile, smantana si faina. Atentie la branza, ea nu trebuie sa fie prea zemoasa. Se ...
 Pizza "Altfel" Pizza "Altfel"
Se desface bulionul in apa si se amesteca cu condimentele pentru pizza si cu putina sare. Cele 4 felii (de preferat paine mai veche ) se taie cuburi si se dau rapid prin sosul de rosii. Se aseaza frumos pe fundul castronului termorezistent uns ...
 Mini-langosi cu branza Mini-langosi cu branza
  Prepararea aluatului: Mai intai facem maiaua. Se incalzeste un pic laptele cu 2 linguri cu zahar. Intr-un bol punem drojdia. Peste turnam laptele si presaram un pic de faina. Lasam pana cand drojdia se topeste toata. Dupa aceea punem faina ...
 Mamaliga cu branza sarata si sunca afumata de la nea Cornel Mamaliga cu branza sarata si sunca afumata de la nea Cornel
Fa o mamaliguta nu foarte tare. Asezoneaz-o cu unt, branza telemea rasa si sunculita taiata betisoare si prajita putin. ...
 RULOURI APERITIV RULOURI APERITIV
Se taie marunt castravetii.ardeiul,salamul cu sunca.Se sfarama branza si se freaca cu maioneza,crema de branza,branza topita,smantana,piper si o lingurita de boia dulce.Se amesteca totul bine si se pune pe cate o felie de muschi file care apoi se ...
 Gogosi poloneze Gogosi poloneze
Polonezul si ceapa se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei. Cand sunt gata se adauga in vasul cuptorului de paine peste toate celelalte ingrediente. Se selecteaza programul corespunzator pentru framantare si dospire. Cand e gata se intinde ...
 Papanasi cu smantana si peltea Papanasi cu smantana si peltea
Se face o compozitie din toate ingredientele, mai putin o lingura de faina. Se amesteca foarte bine pana se obtine un aluat mai tare. In faina ramasa ne bagam varfurile degetelor cu care vom lua din compozitie (ca e lipicioasa si nu  se poate ...
 Burek Burek
Facem un aluat din faina, unt topit, sare si apa calduta, cat cuprinde. Rezulta un aluat mai tare, dar suficient de moale, ca sa il putem intinde cu sucitorul si sa obtinem o foaie subtire, aproape la fel de subtire ca si foaia de taietei. Dupa ce am ...
 Cartofi taranesti cu afumatura si cascaval Cartofi taranesti cu afumatura si cascaval
Curatam cartofii, ii feliem, ii asezam intr-un vas termorezistent, tapetat cu grasime. Adaugam peste ei branza rasa. Completam cu afumatura. Stropim cu o ceasca de apa..si dam la cuptor. Cand sunt gata, adaugam cascavalul..si mai lasam cateva ...
 Salata de vara cu ruccola Salata de vara cu ruccola
  Preparare : se taie in cubulete mici pieptul de pui si branza telemea, castravetii se taie rondele iar rosiile feliute subtiri. Intr-un bol mare se amesteca  cu o spatula de lemn pentru a nu se sfarama, toate ingredientele mentionate mai sus, ...
 Rulouri de vinete si zucchini Rulouri de vinete si zucchini
  Taiem vinetele si un zucchini in felii longitudinale de 1 cm grosime, le preparam cu sare si piper si dupa cateva minute pe punem pe grill si le lasam la prajit si pe o parte si pe cealalta pret de 2-3 minute la foc mediu. Se taie cubulete ...
 Omleta Omleta
Se taie marunt ardeiul,salamul si cabanosul si se pune la prajit in putin ulei.Intre timp se rade cascavalul si telemeaua.Se bat ouale intr-un castron si se adauga branza topita,cascalul si branza rasa.Se rastoarna compozitia peste compozitia pusa la ...
 Colaci turcesti Colaci turcesti
Intr-un vas se dizolva drojdia cu apa calduta si apoi se adauga laptele,uleiul,sarea + zaharul si faina.Se amesteca pana se obtine o coca care se lasa la dospit aprox 1h. Intre timp pragatiti ingredientele pt umplutura:le dati prin razatoarea mare ...
 Cartofi cu smantana la cuptor Cartofi cu smantana la cuptor
Se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert.Cand sunt gata se face un piure din ei. Se rade telemeaua.Se bat ouale cu smantana,branza rasa si un praf de sare. Se tapeteaza un vas termorezistent cu margarina RAMA si pesmet.Se pune in vas un ...
 Covrigei Covrigei
Untul se freaca impreuna cu branza rasa, apoi cu faina si drojdia muiata in laptele caldutz. Dupa ce se framanta, se pune la rece 20min. Dupa ce scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de cca 0.5cm grosime si taiem covrigeii cu forma speciala. ...
 Ceva bun Ceva bun
Cartofii se curata si se pun la prajit.Oul se pune la fiert. Pregatim 2 snitele:taiem pieptul,il batem cu ciocanul,il trecem prin pesmet,ou,pesmet si=l prajim in ulei incins. Pe o farfurie punem cartofii si radem branza,oul il taiem jumatate si il ...
 Lasagna cu spanac si branza Lasagna cu spanac si branza
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in putin ulei de masline. Se adauga spanacul congelat si putina apa si se lasa la fiert la foc mic. Cand spanacul este facut se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se lasa la racit. Pentru sosul ...
 Legume asortate umplute Legume asortate umplute
 Curatam  legumele, ceapa se decojeste dar se pastreaza o parte din codita, ardeii se curata de seminte dar pastram capacul cu codita,la  rosii de asemnea scoatem capacul si curatam semintele, pastrand capacul. Se pun in apa cu ...
 Salata aperitiv spaniola Salata aperitiv spaniola
Se taie salata bucatele mici ,morcovul,patrunjelul si telina se rad prin razuitoarea cu gauri mici,castravetele se taie in 4 si apoi cubulete ,sidiile la fel taiate mici,ouale se fierb tare si se razuiesc prin razuitoarea cu gauri mari,ardeiul se ...
 Chiftelute de cartofi si dovlecei cu branza Chiftelute de cartofi si dovlecei cu branza
Cartoful si dovlecelul se rad pe razatoarea mare. Se adauga restul ingredientelor, se amesteca bine si cu lingura se pun la prajit in ulei incins chiftelutele care se modeleaza direct in tigaie. Se prajesc pe ambele parti. ...
1-1011-2021-25
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu telemea - Pagina 4
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z