SiteDeBucate » rom

Retete cu rom

 Panna Cotta - reteta testata Panna Cotta - reteta testata
1.Punem gelatina in laptele rece2.Frisca si zaharul se pun intr-un ibric si se lasa la foc mic pana se incalzesc.3.Cand sunt caldute, se adauga peste frisca si zahar, gelatina cu laptele si esentele, se mai tin pe foc inca un minut timp in care ...
 COLIVA COLIVA
1.Curatam arpacasul si il spalam in 9 ape.2.In a zecea apa punem un varf de sare, arpacasul si dam in clocot, apoi mai fierbem 5 minute, o acoperim cu mai multe paturi si o lasam acoperita timp de 3-4 ore.3.Dupa aceea o punem la fiert iar.Ne dam ...
 Salam de biscuiti Salam de biscuiti
3 parti din cantitatea de biscuiti se dau prin masina de tocat, iar cealalta parte se rupe in bucati.Stafidele se pun la inmuita in apa calduta cu ptina esenta de rom.Miezul de nuca se prajeste putin in cuptor.Se toarna laptele intr-un vas, se adauga ...
 salam de biscuiti salam de biscuiti
Se zdrobesc biscuiti, se adauga nuca, stafidele, ciocolata, bucatelele de rahat.Se pune la fiert apa cu zaharul, se amesteca laptele + cacaoa, se adauga si ele in sirop, se lasa sa dea un clocot, se pune si untul, cind este temperat se toarna peste ...
 Gogosi cu smantana Gogosi cu smantana
Se bat albusurile spuma, se aduga zaharul in ploaie, apoi pe rand galbenusurile. Se adauga smantana putina sare coaja de lamaie, amoniacul stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina amestecand continuu pana obtinem o coca putin mai groasa.Se pune ...
 Tiramisu Tiramisu
Fisca se bate, se amesteca cu mascarpone si cu mierea.Se face cafeaua, se raceste si se pune in ea 50 ml tarie, sau cateva picaturi de esenta migdale.Fiecare piscot se trece prin cafea, se aranjeaza pe tava si se pune un strat de frisca amestecata cu ...
 Tiramisu Tiramisu
Preparat pe 1 martie si vizionat pe 8 martie, cand nu voi gati, ca sunt o Duoamna si nu voi sta la cratita!Preparam o cafea Espresso - 500 ml, pe care o amestecam cu rom, lichior sau coniac. Amestecam cu mixerul galbenusurile cu zaharul, pana ce se ...
 Salam de biscuiti Salam de biscuiti
Se pune la fiert apa sau laptele cu zaharul timp de 2 minute si se aduaga la sfarsit stafidele.Intr-un castron ,pregatim biscuitii faramitandu-i in bucatele nici prea mari ,nici prea mici.Peste biscuiti adaugam amestecul de apa sau lapte cu zaharul ...
 Prajitura cu cacao si cafea Prajitura cu cacao si cafea
Se amesteca untul cu zaharul pana devine spuma, apoi se adauga ouale batute spuma si esenta de rom. Se omogenizeaza compozitia, amestecand totul cu telul. Se amesteca bine pana se obtine un aluat omogen. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt ...
 Tiramisu La Pahar Tiramisu La Pahar
Se prepara cele 2 plicuri Dr. Oetker conform instructiunilor de pe plicuri. Se dau la rece.Intre timp se topesc 50 grame de ciocolata in 2 linguri de lapte, la foc mic, sa nu se arda. Cu o lingurita se decoreaza paharele pe interior cu ciocolata ...
 Petits chinois Petits chinois
Pentru ca nu am gasit nici o reteta care sa imi convina, adica sa imi iasa asa buna cum mancasem eu,prima data cand am ajuns in Franta, am adaptat o reteta si acum sunt pregatita sa v-o impartasesc.Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul ...
 Ciocolata de casa Ciocolata de casa
Se fierbe zaharul cu apa,pana se obtine un sirop gros.Se adauga 3 linguri de cacao si untul,se amesteca foarte bine dupa care se adauga esenta de rom si laptele praf.Iar dupa preferinta alune,nuci,stafide sau fructe confiate.Se da la rece in frigider ...
 Tarta cu banane caramelizate Tarta cu banane caramelizate
Curatam bananele de coaja, le taiem pe lung, apoi in jumatate.Intr-o tigaie de teflon topim zaharul brun, vanilia si margarina.Eu am pus niste zahar alb si nitel din ala brun, insa bucati mari. Si s-au topit. Ideea este ca nu e musai cu din ala brun, ...
 Savarine Savarine
Blatul: se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema albicioasa.Albusurile se bat cu mixerul spuma tare, dupa care se amesteca cu crema de galbenusuri si cu pesmetul. Se foloseste o spatula de lemn .Se coc savarinele in ...
 Clatite cu mere Clatite cu mere
- se mixeaza bine ouale cu uleiul,sarea,esentele,apoi se adauga faina,mixand in continuare,coaja de lamaie si in sfarsit laptele si (sau) apa minerala ,pana obtinem un aluat de claite mai gros,ca o smantana.-adaugam merele spalate bine si rase cu ...
 tiramisul meu tiramisul meu
se amesteca mascarpone cu zaharul si galbenusurile de ou cu mixerul se adauga frisca lichida si se amesteca in continoare pana se face ca o cremaseparat se bate albusul de ou si se amesteca cu crema la sfarsit se incorporeaza gelatina care a fost ...
 Cozonac Cozonac
Se pune 3/4 din faina intr un castron, in mijloc se pune drojdia sfaramata peste care se adauga putin lapte caldut. Se lasa mputin maiaua la crescut.Galbenusurile se freaca cu 1/2 lingurita de sare.Se pun galbenusurile peste maia si se amesteca bine. ...
 Salam de biscuiti Salam de biscuiti
Se sfarama biscuitii, apa cu zaharul se pun la fiert pana se face ca un sirop, se adauga margarina si se lasa pana se topeste.Dupa ce s-a topit margarina, turnati compozitia intr-un castron mai mare sa se poata amesteca totul bine.Apoi se pun ...
 Piersici la cuptor Piersici la cuptor
Se spala piersicile si se scot samburii cu grija, cu ajutorul unui cutit, in jurul samburelui, facand o mic scobitura. Separat se amesteca cacao, zahar, biscuitii, ciocolata rasa, galbenusul si romul. Se face o crema cu care se vor umple piersicile, ...
 CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA CREMA DE CAPSUNI CU GELATINA
Freci zaharul cu galbenusurile, adaugi laptele clocotit si freci compozitia la bain-marie pana se ingroasa. dai la o parte si adaugi gelatina topita in putina apa calduta. Se amesteca pana se raceste, adaugi capsunile zdrobite la blender, albusurile ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-72
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu rom - Pagina 47
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z