SiteDeBucate » Preparate vegetariene si de post

Retete Preparate vegetariene si de post cu dafin

Sufle de cartofi cu sos de rosii
Cartofii sunt de departe cel mai utilizat ingredient in retetele de post sau in cele vegetariene. Dintre toate legumele, cartoful are cele mai putine sanse de a declansa toxiinfectii alimentare sau indigestii, fiind recomandat si bolnavilor cu tubul digestiv. ...
 Sarmalute cu ciuperci Sarmalute cu ciuperci
Sarmalutele tipic romanesti, cum sa nu le iubesti? Nu poti renunta la ele doar pentru ca nu mananci carne, nu? Asa ca noi te invatam sa faci sarmalute de post, cu orez si ciupercute. ...
Mancare de castraveti murati
Se curata ceapa si morcovii marunt si se innabusa in putin ulei si apa. Se curata cartofii se taie cubulete si se adauga peste legume.Se toarna apa cat sa cuprinda cartofii si se lasa sa fiarba. ...
Gustare cu ciuperci
Morcovii,telina si pastarnacul se dau prin razatoare si se calesc in putin ulei si apa.Cepele se taie fin si se calesc in acelasi ulei. ...
Mancare de gogonele murate
Gogonele muratr taiate in 4 se spala bine si se lasa sa se desarezeGogonelele se fierb separat timp de o ora.Apa in care au fiert gogonelele se va arunca si se si se vor lasa sa se scurga. ...
Salata de ciuperci
Ceapa se toaca foarte marunt si se pune la prajit in ulei, imediat se adauga si telina, morcovii si pastarnacul. Ciupercile si cateva foi de dafin se fierb 20 de minute in apa sarata. ...
Iahnie de cartofi
Se curata cartofii, se spala, se taie in bucati potrivite (cam in opt), se prajesc putin in cratita cu ulei incins, agaugi si ceapa tocata. ...
 Iahnie de fasole uscata Iahnie de fasole uscata
Fasolea muiata in prealabil cateva ore in apa rece,se pune la fiert.Se schimba apa dupa primul clocot,se umple din nou cu alta apa fiarta si se fierbe pana este complet muiata.Pe parcursul fierberii se mai schimba apa de cateva ori. Ceapa se toaca ...
 Din bucataria bunicii - mancarea cosasilor Din bucataria bunicii - mancarea cosasilor
1. Spalati, curatati si sectionati fasolea verde si puneti-o la fiert in apa rece in care adaugati sare, piper boabe, ienibahar boabe si 2-3 foi de dafin. 2. Dupa ce s-a fiert fasolea, scurgeti-o si caliti-o in 50 ml ulei pentru 5 minute. 3. ...
 Mancarica de vara cu mamaliguta Mancarica de vara cu mamaliguta
Legumele se spala sub jet de apa rece. Vinetele se taie in cuburi mai mari cu tot cu coaja si se presara sare peste ele. Le lasam asa pana pregatim celelalte legume. Ceapa se taie solzisori, ardeiul gras cuburi maricele si dovlecelul curatat de coaja ...
 Fasole batuta Fasole batuta
Fasolea se alege si se spala bine in mai multe ape. Se poate lasa la inmuiat de seara in apa rece. Se pune la fiert intr-o oala adanca. Cand apa si-a schimbat culoarea si a devenit galbuie, se strecoara fasolea si se umple oala cu apa clocotita, ...
 Pipirighei Tinghisiti Pipirighei Tinghisiti
Se spala ardeii, se sterg cu un prosop de bucatarie si se prajesc in ulei. Se scot din tigaie si se lasa la racit intr-un castron.Se arunca uleiul in care s-au prajit ardeii, se pune ulei proaspat in care se prajesc rosiile date pe razatoare -10-15 ...
 Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci Supa de sfecla cu pierogi umpluti cu varza si ciuperci
 Pasul 1: Am spalat legumele. Am curatat sfecla, morcovul si o ceapa, le-am taiat bucati mari si le-am pus la fiert cam cu un litru si jumatate de apa. Puteti pune si cateii de usturoi la fiert, eu insa i-am pus la sfarsit, zdrobiti. Varza si ...
 Varza cu ciuperci uscate (masa de Craciun poloneza) Varza cu ciuperci uscate (masa de Craciun poloneza)
  Ciupercile uscate se lasa cateva ore in apa calduta la inmuiat. Eu le-am pusa seara tarziu si le-am lasat peste noapte. Varza murata se taie fidelute (se strange un pic in mana sa nu aiba multa zeama), iar ceapa se taie si ea marunt. ...
 Fasole in paine Fasole in paine
Chifle: Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit. In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul.  Am folosit ...
 Fasole facaluita sau Fasolita Fasole facaluita sau Fasolita
Fasolea alba  se spala bine in apa rece . Se pune intr-o oala si se toarna peste ea apa fierbinte, se lasa la inmuiat  4 ore. Dupa aceea se curata de coaja si se pune la fert intr-o oala cu apa  rece . La 1 parte de fasole se pun ...
 Gogosari marinati umpluti cu legume Gogosari marinati umpluti cu legume
Se spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari  se inlatura  codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare feliuta. se pun toate rondele de vinata intr-o farfurie ...
 Iahnie de fasole cu boabe crude Iahnie de fasole cu boabe crude
Intr-un vas punem la incins uleiul de masline si cand este gata punem ceapa taiata marunt cu morcovul si adeiul  tocat cubulete  si lasam cateva minute la foc mic. Dupa aceea punem o ligurita de boia si adaugam fasolea boabe spalata ...
 Naut cu busuioc si salata de iarna Naut cu busuioc si salata de iarna
pentru Salata de iarna   avem nevoie de legume marinate sau murate.  Modul de preparare : Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele  intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la  foc mare. ...
 Sarmale de post in sos de ardei dulce Sarmale de post in sos de ardei dulce
Ceapa multa se taie si se prajeste cu mult ulei pina se inmoaie bine si se simte un miros de prajit, se adauga morcovul dat prin razatoare, si se mai prajeste cu ceapa inca vreo 4-5 minute . Intre timp se dizolva pasta concentrata de tomate cu apa si ...
123
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Preparate vegetariene si de post cu dafin
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z