SiteDeBucate » menta

Retete cu menta

 Salata cu ton si oua Salata cu ton si oua
Intr-un vas se amesteca salata taiata, ceapa, castravetii taiati feliute, rosiile, tonul si ouale. In alt castronel se amesteca patrunjelul, usturoiul, zeama de lamaie, uleiul de masline, sarea, piperul si frunzele de menta. Se pune sosul ...
 FASOLE VERDE FASOLE VERDE
Se aromeaza uleiul cu usturoiul taiat felii. Se adauga fasolea, ceapa taiata marunt, rosiile taiate cubulete si se inabusa 2-3 minute. Vinul se toarna peste pasta de tomate, se adauga simenta sfaramata. Se toarna in tigaie, se adauga o cana de apa, ...
 Parfait cu alune Parfait cu alune
Se fierbe un sirop pregatit din apa si zahar. Se separa albusurile de galbenusuri. Se toarna siropul obtinut peste galbenusurile batute. Se bat in continuare galbenusurile cu siropul, pana cand se raceste amestecul. Se adauga lichiorul, ...
 Cafea cu menta Cafea cu menta
Se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un filtru de cafea. Se adauga si 6 cesti de apa. Cafeaua se serveste calda ornata cu frisca. ...
 CHIFTELUTE DE ROSII CHIFTELUTE DE ROSII
Rosiile se taie cubulete, se adauga ceapa taiata marunt, verdeata, sarea, piperul, oregano,menta si faina. se modeleaza chiftelute in palma si se prajesc in ulei. Se servesc cu betisoare de frigarui infipte in ele si tavalite prin sos de rosii . ...
 Brocoli inabusit cu sos alb Brocoli inabusit cu sos alb
Taiati tulpina cea groasa de la brocoli, astfel incat inflorescenta sa poata sta “in picioare”. Puneti apa la fiert, si, cand da in clocot, opriti focul, puneti brocoli intreg si acoperiti vasul. Lasati-l in apa fierbinte 10 minute. In paralel, ...
 Crema de branza cu fructe Crema de branza cu fructe
Razi fin coaja de lamaie. Mixezi frisca lichida, apoi incorporezi branza dulce, zaharul, coaja rasa si 2 linguri zeama de lamaie.Speli piersicile si frunzele de menta. Indepartezi samburii piersicilor si semintele pepenelui galben. Cureti de ...
 Supa crema cu mazare Supa crema cu mazare
Fierbi cuburile de concentrat in apa, pana se dizolva. Cureti dovleceii, ceapa si mazarea. Tai ceapa marunt, iar dovleceii in cubulete.Inabusi in unt topit, timp de 3 minute, ceapa si dovleceii, acoperind vasul.Torni supa fierbinte, adaugi mazarea si ...
 Tartine cu crema picanta de branza Tartine cu crema picanta de branza
Pune branza intr-un bol si sfaram-o cu o furculita. Adauga apoi branza de vaci si amesteca-le bine. Adauga iaurtul si freaca energic pana obtii o compozitie cremoasa. Spala si toaca marunt cateva fire de patrunjel verde. Adauga-l peste crema de ...
 Supa rece de castraveti Supa rece de castraveti
Spala castravetii si curata-i de coaja.Intr-un vas de sticla sau plastic, da castravetii pe razatoare, amesteca-i cu putina sare, dupa care lasa la rece o ora. Amesteca restul ingredientelor si combina cu castravetii, impreuna cu sucul lasat.Serveste ...
 Salata de fasole neagra Salata de fasole neagra
Pune fasolea la inmuiat de seara pentru a mai limita din timpul de fierbere. A doua zi, fierbe fasolea, avand grija sa-i schimbi apa de 3-4 ori.Cand este gata, pune-o la scurs intr-o strecuratoare si las-o sa se raceasca, intre timp, spala rosiile, ...
 Supa de morcovi Supa de morcovi
Se curata morcovii si se taie felii foarte subtiri. Portocalele se curata de coaja, se desfac in felii si se curata de pielita, care se stoarce de zeama (pulpa se pastreaza). Se incinge uleiul, se calesc morcovii, se sareaza, se pune anasonul stelat, ...
 Salata de pui Salata de pui
Tai pieptul de pui bucatele, rupi salata fasii, lasand intregi frunzele mai mici, tai ceapa si patrunjelul marunt, tai rosiile in sferturi si amesteci totul intr-o salatiera.Prepari separat sosul amestecand putin ulei, zeama de lamaie, sare si piper, ...
 Salata meditereneana Salata meditereneana
Pui mazarea la fiert in apa clocotita cu putina sare, dupa care o scurgi. Orezul curatat il fierbi in apa cu sare si putin sofran, apoi il pui sub jet  de apa rece si il lasi la scurs.Amesteci usor orezul cu mazarea bine scursa si cu untul ...
 Desert cu caise Desert cu caise
Bati iaurtul cu zaharul, cu un plic de gelatina inmuiata in prealabil, cu o esenta de vanilie si il dai la rece.Cureti caisele de coaja si le mixezi.Pui gelatina ramasa la inmuiat in zeama de compot pentru circa 15 minute, o dizolvi pe foc, o lasi la ...
 Mancarica la cuptor Mancarica la cuptor
Cureti legumele, le speli si le tai felii.Asezi intr-o forma unsa cu ulei felii de cartofi, intercalate cu felii de rosii, praz si rondele de ceapa.Stropesti legumele cu ulei, condimentezi cu sare si piper dupa gust, adaugi supa de legume si torni ...
 Frigarui cu ceapa rosie Frigarui cu ceapa rosie
Frigaruile trebuie pregatite cu 24 de ore inainte. Tai carnea (fara piele si os) cuburi, o condimentezi si o pui intr-un vas, peste care adaugi berea. Tii carnea la rece, sa se marineze. A doua zi, asezi bucatile de carne pe betele de frigarui, ...
 Miel cu rozmarin la cuptor Miel cu rozmarin la cuptor
Speli carnea de miel in mai multe ape. Crestezi carnea in cateva locuri ca sa se patrunda mai bine. Pe carne presari verdeata tocata marunt, usturoiul, sare si piper dupa gust. Rulezi carnea cat se poate si o legi strans cu sfoara. O prajesti in ulei ...
 Salata de verzituri Salata de verzituri
Pune pe plita incinsa lipiile si coace-le usor. Cand sunt gata, rupe-le in bucati cat mai mici si pune-le separat intr-un castron mare de sticla.Curata castravetele, taie-le felii si amesteca-l cu rosiile taiate si ceapa rondele.Pune legumele peste ...
 Cotlete cu sos mentolat Cotlete cu sos mentolat
Intr-un castron, amesteca usturoiul pisat, zeama de lamaie si uleiul de masline. Sareaza putin, pune si piper.Pune cotletele intr-o tava de cuptor mai mica sau chiar intr-o craticioara intinsa, in care sa incapa. Toarna deasupra sosul de lamaie, ...
1-1011-16
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete cu menta - Pagina 7
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z