SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa

Retete Dulciuri si prajituri de casa cu ulei

 cozonac ardelenesc cozonac ardelenesc
in 150 ml lapte caldut se pune drojdia si se lasa 5 minute.se pune faina intr-un baol mai mare se adauga zaharul cele 5 galbenusuri si 4 albusuri, zaharul vaniliat si sarea,se amesteca putin dupa care se pune drojdia care a fost tinuta in laptele ...
 Cozonac moldovenesc Cozonac moldovenesc
Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa se raceasca.Cu 250 ml de lapte clocotit se amesteca 4 linguri de faina cernuta proaspat (separat de faina pentru ...
 Cozonac cu stafide Cozonac cu stafide
Inainte de a porni la lucru trebuie sa mentionam ca cozonacul traditional romanesc este greu de realizat. Se freaca pina la dizolvare zaharul cu galbenusurile. Prepararea aluatului: se inmoaie drojdia intr-o cana cu jumatate din laptele caldut, dupa ...
 Clatite cu dulceata Clatite cu dulceata
Se prepara clatitele, dupa ce au fost rumenite, se umplu cu dulceata, cca 15 g la foaie, apoi se ruleaza sau se impaturesc in sferturi. Se pudreaza cu zaharul pudra si cel vanilat. ...
 Branzoaice (din aluat dospit) Branzoaice (din aluat dospit)
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in 50 ml lapte caldut, adaugind treptat 100 g faina. Dupa omogenizare se pudreaza cu putina faina si se lasa la dospit, la temperatura de 35-400 C, pina isi mareste volumul de 2 - 3 ori. Separat se bat ...
 Cozonac moldovenesc Cozonac moldovenesc
Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Cu 250 ml de lapte clocotit se amesteca 4 linguri de faina cernuta proaspat (separat de faina pentru ...
 Cozonaci argeseni Cozonaci argeseni
Aluatul: se fierb 100 ml de lapte cu zaharul. Separat se bat ouale cu sarea. Intr-un vas se sfarama drojdia, peste care se adauga laptele fiert cu zaharul, iar ingredientele se amesteca, pana se omogenizeaza, cu 3 linguri cu faina. Maiaua astfel ...
 Cozonac Cozonac
Maiaua se pregateste muand mai intai drojdia cu putin lapte caldut ( nu fierbinte) si o lingura de zahar. Separat se oparesc trei linguri de faina cu lapte clocotit, amestecand bine ca sa nu se formeze cocoloase. Cand amestecul s-a racorit cat sa-l ...
 Cozonac usor si bun Cozonac usor si bun
Laptele se fierbe cu 75 gr zahar. cand e caldut se amesteca: 3 linguri lapte cu 3 linguri faina si drojdia, se lasa la crescut. Galbenusele se freaca spuma cu restul de zahar, apoi se toarna in fir uleiul, se adauga untul foarte moale, apoi amestecul ...
 Cozonac cu nuca Dobre Cozonac cu nuca Dobre
1. Se pregatesc ingredientele pe o tava pentru a le avea la indemana (faina, zaharul si ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). ...
 Cozonaci cu nuca Cozonaci cu nuca
Se pune faina la loc cald din ajun; cu 4-5 ore inainte de a framinta cozonacii se freaca galbenusurile cu sarea si zaharul si se tin la caldura. Se sfarma bine drojdia cu furculita in ½ pahar lapte, se bate apoi cu doua linguri de zahar si una de ...
 Cozonac simplu cu nuca sau cu mac Cozonac simplu cu nuca sau cu mac
Se pun drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr-un vas adinc. Peste ea se toarna drojdia crescuta si se amesteca. Se topeste margarina impreuna cu uleiul si ...
 Clatite cu dulceata Clatite cu dulceata
Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toate cocoloasele; se mai adauga 2 lingurite de unt topit, amestecind intr-una. Compozitia ...
 Cozonac moldovenesc Cozonac moldovenesc
Se cerne faina intr-un vas adanc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 ml de lapte se adauga zaharul, se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se amesteca patru linguri de faina cernuta proaspat (separat de faina pentru framantat) cu 250 ml de ...
 Prajitura  cu cacao Prajitura cu cacao
1.Amesteci faina,zaharul,sarea,bicarbonatul de sodiu si cacaoa.2.Adaugi apa,uleiul,otetul si omogenizezi,iar la sfarsit pui si esenta de portocale (merge si coaja rasa de portocala) si zaharul vanilat,mestecand bine.3.Intr`o tava unsa cu ulei si ...
 Placinta rulata cu branza si Turta in foi Placinta rulata cu branza si Turta in foi
Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 – 6 bucati (depinde de tavile pe care le folositi). Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute.Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge ...
 Prajitura Teo Prajitura Teo
Foile:Se separa galbenusurile de albus. Albusurile se bat bine si se adauga treptat zaharul pana se termina. Galbenusurile se amesteca cu sarea si uleiul turnat ca la maioneza, apoi se adauga apa. Compozitia de galbenusuri se amesteca cu albusurile. ...
 Placinta cu branza Placinta cu branza
1.Amesteci faina cu praful de copt.Freci ouale cu zaharul si zaharul vanilat,apoi adaugi uleiul si mesteci pana se incorporeaza.La sfarsit pui laptele si faina alternandu`le si omogenizezi bine.2.Torni jumatate din compozitie in tava unsa cu ulei si ...
 Chec  cu rodii si banane Chec cu rodii si banane
Se curata o rodie si se colecteaza semintele intr-o farfurie.Intr-un bol se amesteca faina,zaharul,sarea, coaja de portocala si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Separat , se bate usor oul, apoi se adauga piureul de banane, uleiul,si laptele.Se ...
 Prajitura cu ness Prajitura cu ness
1.Pentru blat amesteci toate ingredientele uscate,apoi adaugi restul ingredientelor si omogenizezi bine compozitia.O torni intr`o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si dai la cuptor timp de 45 min. la foc mediu.Lasi blatul sa se raceasca.2.Intre ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-84
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Dulciuri si prajituri de casa cu ulei - Pagina 64
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z