SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu faina

 Paine de casa Paine de casa
Se cantareste faina si pe urma se cerne ca sa fie fina, se pune apa la incalzit cu sarea si zaharul (apa nu trebuie sa fie fierbinte ci doar caldutza), se ia de pe foc si se adauga drojdia. Se lasa cca. 15-20 minute sa se desfaca (drojdia) si pe urma ...
 Prajitura cu mere Prajitura cu mere
Se framanta tot la un loc si se imparte in 2 parti egale, dupa care se intinde o foaie, se pune in tava unsa si tapetata cu faina, se presara o lingura de gris, dupa cre se pun merele rase in prealalbil si lasate cu zaharul si scortisoara, dupa care ...
 baigli cu nuca baigli cu nuca
Prepararea aluatului :La faina adaugam 1 praf de copt,400 gr untura , cele 3 oua, 20 gr drojdie,200 gr zahar, 500 ml smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se framanta bine pana se omogenizeaza si obtinem un aluat. Acest aluat se imparte in 4 bucati ...
 paine de casa paine de casa
Se pune faina pe planseta. In mijlocul gramezii se face o gaura, unde se pune la dizolvat drojdia cu putina apa, se adauga si restul de apa si se incorporeaza toata faina, cerealele, malaiul, sarea, uleiul.Se bate de planseta pina devine elastic.Se ...
 taitei de casa taitei de casa
faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa se face o coca tarese face o foaie subtire,sa se vada prin ease lasa la uscat 30 minse ruleaza si se taie cu un cutit ascutit taiteiacestia se rasfira,se lasa la uscatse folosesc la supe,taitei cu ...
 Piroske cu cartofi Piroske cu cartofi
Smintina se pune in vas se adauga bicarbonatul stins cu otet,sarea,zaharul si jumatate din cantitatea de ulei.Se adauga faina si se amesteca cu o lingura de lemn.Cind aluatul seamana cu un aluat putin mai gros decit la clatite se adauga si cealalta ...
 Placinta alsaciana Placinta alsaciana
Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, iar apoi se intinde. Smantana (daca e prea groasa se poate amesteca cu frisca - cam 200 si 100ml) se intinde peste blat. Ceapa se taie pestisori, costita se ...
 Cornulete cu sunca si cascaval Cornulete cu sunca si cascaval
Intr-un vas se amesteca 100g smantana cu 200g faina si sare pana se face un aluat bine facut (daca smantana e foarte groasa se mai adauga putina apa). Se lasa aluatul 10-15 minute la frigider. 100g de sunca de Praga (se poate pune jumate sunca, ...
 Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine) Paine neagra cu chimen (pentru masina de facut paine)
Se introduc in cuva masinii de facut paine, pe rand: apa, uleiul de masline, zaharul, sarea, chimenul. Se amesteca faina alba cu cea neagra si se introduc peste celelalte ingrediente. Se scobeste o gaura in faina, se adauga drojdia fara a o pune in ...
 Placinta cu varza si carnati de vita Placinta cu varza si carnati de vita
Se curata ceapa se taie si se caleste,apoi morcovul curatat,ardelul,gogosarul curatat si taiat cubulete,apoi carnatul de vita si varza.Se adauga putina apa si se lasa sa scada; se adauga sare,piper,maraul si cimbru dupa gust.Se lasa sa se ...
 Painici cu cascaval Painici cu cascaval
Se incalzeste cuptorul la 190 de grade si se ung formele (eu le-am facut in formele de briose)Se amesteca faina, praful de copt, sarea si cascavalul.Ouale se bat, apoi se amesteca cu iaurtul, uleiul de masline, mustarul. Dupa ce se omogenizeaza, se ...
 coronita umpluta cu branza coronita umpluta cu branza
Pentru aluat am procedat asa: am cernut faina intr-un lighenas,am pregatit drojdia cu o lingurita de zahar,un pic de lapte cald si faina, am facut maiaua am lasat-o la crescut la loc caldut.Am pus laptele la incalzit cu zaharul pana s-a topit am dat ...
 Painici aducatoare de noroc. Painici aducatoare de noroc.
In primul rand trebuie sa-i multumesc pentru reteta lui Pocahontas.Se pune faina intru-n castron si se face o gaura la mijloc.Drojdia,laptele caldut si zaharul se pun in mijloc si se amesteca putin.Se lasa apoi la dospit.Cand drojdia s-a dospit se ...
 Paine casa Paine casa
Intr-un castron mai mare se amesteca faina cu sarea.In mijlocul castronului se face o adancitura in care se pune drojdia (care s-a frecat intr-o ceasca impreuna cu zaharul) si uleiul.Se pune apa treptat si se amesteca. Se framanta cam 10 minute si ...
 painisoare (chifle) painisoare (chifle)
Se cerne faina si sarea intr-un vas mare, apoi se adauga drojdia si zaharul. De regula, nu este bine ca drojdia sa intre in contact cu sarea, deoarece aceasta opreste cresterea. Drojdia este bine sa fie amestecata cu zaharul care mareste puterea de ...
 Taietei de casa Taietei de casa
Se bate oul cu un praf de sare si apoi se adauga usor faina. Se framanta bine aluatul , se intinde o foaie foarte subtire , se ruleaza si se taie fasii subtiri , cu un cutit bine ascutit , in functie de cat de lati vrem sa fie taieteii. Trebuie de ...
 Mini placinte cu varza murata Mini placinte cu varza murata
AluatulSe pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.Aluatul obtinut se tine cel putin 40 ...
 Paine (la masina de facut paine) Paine (la masina de facut paine)
Se introduc in masina de facut paine in ordinea de mai sus, se inchide capacul masinii se programeaza masina la programul BASIC si se asteapta. Se foloseste masura din dotare a masinii ( lingurita si lingura). ...
 Gogosele umplute Gogosele umplute
Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se cu telul bine, bine pana se duc toate cocoloasele. Se lasa la racit si se incorporeaza pe rand cele 4 oua. Se pune compozitia intr-un cornet ...
 Panini integrale Panini integrale
Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se amesteca cu faina si untul apoi se adauga restul de apa calduta,pana rezulta un aluat cu consistenta molcuta;se bate de cca 50 de ori de masa,apoi se ...
1-1011-12
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu faina - Pagina 9
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z