SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu faina

 paine pufoasa pufoasa paine pufoasa pufoasa
intr.un lighean se amesteca toate ingredientele uscate. drojdia se dizolva in putin lapte caldutz.se face o gropitza in ingredientele uscate in care se toarna laptele caldutz, untul topit si ouale.se framanta la inceput in lighean , se adauga si ...
 Merdenele Merdenele
Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios. Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul ...
 Chifle cu lapte praf Chifle cu lapte praf
Intr-un castron se cerne faina,se adauga laptele praf,sare,o lingurita de zahar si drojdia inmuiata in lapte.Se face un aluat care se lasa la crescut cam o ora. Se fac bile rotunde(cam 11-12 buc.)si se aseaza in tava unsa cu unt.Se coc cam 50-60 ...
 Saratele super delicioase Saratele super delicioase
Se face un aluat din faina,margarina ,lapte caldut cat cuprinde,pentru o coca potrivita si 1 lingurita de sare.Dupa ce s-au omogenizat ingredientele,coca se da la rece intr-un recipient de plastic, se acopera cu o folie de plastic si se de la ...
 Paine integrala cu slanina Paine integrala cu slanina
Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si ...
 Cozonacul mamei Cozonacul mamei
Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele pe masa, lasate sa prinda temperatura camerei si cu 1 ora innainte incingeti cuptorul, sa fie cat mai cald atunci cand incepeti framantatul.Toate ...
 Meniu Grecesc Meniu Grecesc
Se face o portie de clatite din : apa mineral, 1ou intreg+un albus, sare si faina.Dintr-un galbenus de ou, mustar si 100ml ulei, se face maioneza.Cartofii se curate, se taie betisoare, se prajesc, ii saram si-I piperam dupa care ii punem intrun ...
 Clatite cu branza de vaci, smantana si marar Clatite cu branza de vaci, smantana si marar
Se bat ouale bine, se amesteca cu laptele si sarea si se adauga treptat faina amestecand continuu pana se formeaza un aluat subtire. Se adauga apoi in aluat o lingura de ulei.Intr-o tigaie intinsa, unsa cu putin ulei se toarna cu ajutorul unui ...
 Placinte  taranesti cu cartofi Placinte taranesti cu cartofi
Se framanta un aluat ca de paine din faina, maiaua-facuta din drojdia dizolvata in apa calduta impreuna cu 1 lingura de zahar si cu 3-4 linguri de faina, sare si apa calduta. Se lasa la dospit cam 1 ora. Intre timp se fierb cartofii in apa cu sare si ...
 Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal Placinta pe lespede,ca la noi in Ardeal
Se framanta un aluat din faina ,drojdie,sare,zahar si apa cat cuprinde,se lasa un pic mai moale,cand este aproape terminat se pune uleiu si se mai framanta pana la incorporarea lui.Se lasa sa dospeasca.Placinta se poate umple cu varza calita,se taie ...
 PANCAKES CU AFINE PANCAKES CU AFINE
Se amesteca toate ingredientele bine alualtul trebuie sa fie moale. Se prajesc in tigaie fara ulei. Se servesc cu afin sau capsuni, zmeura,mure si sirop de artar.Enjoy! ...
 Paine de secara la o gustare de seara Paine de secara la o gustare de seara
1. Se cantaresc toate ingredientele - eu folosesc o cana gradata. Aceasta masuratoare nefiind foarte precisa, nici cantitatea de apa nu e aceeasi, deci trebuie adaugata in mai multe etape. Se pune apa la incalzit (nu fierbere!). 2. Pregatim drojdia ...
 LIPIE  PENTRU KEBAB LIPIE PENTRU KEBAB
Intr-un castron se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga sarea,zaharul si faina treptat. Se poate amesteca cu telul pana la 300g faina,apoi se amesteca cu mana.se framanta bine si se lasa la dospit cca 1h.Se imparte aluatul in 3-4 depinde cat de ...
 saratele fragede saratele fragede
*Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine cu untura si margarina,pina se obtine un aluat sfarimicios.Se adauga galbenusurile frecate cu sare,drojdia inmuiata in lapte,smintina si se framinta un aluat care se intinde pe ...
 Paine de casa - la aparat de facut paine Paine de casa - la aparat de facut paine
Se adauga ingredientele, in ordinea urmatoare:- apa (laptele) si ouale- untul- faina - sarea- semintele si susanul- drojdiaRecomand sa amestecati putin ingredientele, unele masini nu reusesc sa le amestece bine de la inceput. Masina isi face apoi ...
 Paine Pascala Paine Pascala
Aluatul l-am facut cu masina de facut paine de aceasta data dar se poate face foarte bine si prin framantat manual, ascultand o priceasna bisericeasca si asteptand sa primim inca o data lumina , semn ca o sa avem puterea sa o luam de la capat inca o ...
 Placinte ardelenesti cu cartofi Placinte ardelenesti cu cartofi
Faina trebuie sa fie calda. Se pune drojdia in apa calda sa stea vreo jumtate de ora. Eu pun in apa de la cartofi.Se pune apa cu drojdia in faina facuta cuib. Se adauga sarea. Se framanta bine, se mai adauga ori apa ori faina daca e cazul, ca aluatul ...
 Chifle de casa Chifle de casa
1. Cernem faina intr-un castron,in mijloc adaugam drojdia topita in 100ml lapte caldut.2. Amestecam compozitia cu mainile adaugand in mod gradual sarea,laptele ramas,pana obtinem o compozitie moale omogena si elastica,3. Acoperim coca cu un prosop ...
 Paine bio cu multicereale Paine bio cu multicereale
Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat sa dospeasca , apoi am modelat 2 painici.Daca nu aveti masina de facut paine, aluatul se poate framanta si cu mana, pana se obtine un aluat elastic si apoi se adauga uleiul si cerealele la ...
 Paine facuta in casa Paine facuta in casa
Preparare: intr-un castron punem faina si facem o gropita in care adaugam sarea, drojdia, uleiul si apa. Incet incet mestecam si adaugam toata apa pana cand aluatul nostru a prins consistenta. Acopeim cu un servet si il lasam la dospit intr-un loc ...
1-1011-12
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu faina - Pagina 6
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z