SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) » Paine (la masina de facut paine)

Paine (la masina de facut paine)

Ingrediente - Paine (la masina de facut paine)

Pentru o paine de 1kg: 400 ml apa calduta, 1 1/2 lingurita sare, 1 lingura zahar, 2 linguri ulei de masline, 600 gr faina, 1 1/2 lingurita drojdie uscata
Mod de preparare - Paine (la masina de facut paine)
Se introduc in masina de facut paine in ordinea de mai sus, se inchide capacul masinii se programeaza masina la programul BASIC si se asteapta. Se foloseste masura din dotare a masinii ( lingurita si lingura).
Timp de preparare: 3 ore minute
Complexitate: redusa


Comentarii
Cartiregale (09/01/2013 19:40:32)
Va recomandam cartea PAINE IN CUPTORUL AUTOMAT – PESTE 120 RETETE PENTRU 750g SI 1000G PAINE de MIRJAM BEILE Puteti achizitiona cartea de la CARTIREGALE Telefon: 0746407499 Pret: 9 RON Painea este un element important al alimentatiei noastre. Tocmai de aceea ar trebui sa stim ce ingrediente contine. Nu este vorba doar despre alergici, ci despre toata lumea ce vrea sa se hraneasca sanatos. In mod evident au si gusturile fiecaruia o mare importanta. De toate acestea puteti tine seama cel mai bine cu cuptorul automat. Prepararea clasica a painii este anevoioasa si obositoare. Pe langa aceasta mai sunt necesare si cunostinte privind timpul de framantare, crescutul si temperatura aluatului. Mai simplu si mai comod este insa cuptorul automat, care preia toate sarcinile acestea istovitoare ce va ocupa timpul. Amestecat, framantat, crescut, copt - totul se desfasoara complet automat. Acest aparat va ofera paine de casa proaspata si sanatoasa cu un efort minim. Si asta nu e tot! Automatul nu face ca prin minune numai paine proaspata dupa dorintele dumneavoastra, ci poate si multe altele, cum ar fi sa framante aluatul de pizza sau, in functie de model, chiar sa prepare marmelada. Aparatul consuma intre un sfert si o jumatate din cantitatea de curent folosita de un cuptor clasic. Extras din carte: Cadou cu pâine ºi sare Pentru 1 pâine: 1 reþetã de pâine la alegere 1 un vas mic de lut termorezistent sare Pâinea se coace dupã instrucþiunile obiºnuite la cuptorul automat. înainte de începerea coacerii se introduce, de sus, vasul de lut în aluat. Dupã sfârºitul programului se scoate pâinea ºi se lasã la rãcit. Vasul va rãmâne în pâine. Sarea o puteþi pune în vas direct sau într-o pungã micã transparentã legatã cu o panglicã elegantã. ªtiaþi cã...? Pâinea ºi sarea sunt cele mai importante alimente din casã ºi nu ar trebui sã lipseascã niciodatã. Pentru ca pâinea ºi sarea sã nu se termine niciodatã, acest cadou este ideal la ocazia mutãrii în casã nouã. Aluat din cuptoarele automate Cuptorul automat se poate folosi cu succes ºi ca un mic malaxor. Adãugaþi ingredientele în formã ºi alegeþi programul „aluat". Dupã ce aluatul a fost frãmântat, scoateþi-1 din formã ºi prelucraþi-1 cum doriþi. Aluat sãrat cu drojdie Rezultã 1 tavã 250 ml lapte cãlâi 60 g unt 1 ou (mãrimea M) 500 g fãinã de grâu tip 405 20 g drojdie proaspãtã 1 vârf de cuþit de sare grãsime pentru tapetat Se adaugã în formã toate ingredientele ºi se porneºte programul „aluat". Dupã frãmântare se scoate aluatul ºi se mai frãmântã o datã manual pentru ca apoi sã se lase la odihnit cea. 20 de minute acoperit cu o cârpã curatã. Aluatul se aºeazã pe suprafaþa de lucru datã în prealabil cu fãinã ºi se întinde pânã se obþine o cocã de 1-1,5 cm grosime. Apoi se aºeazã pe o tavã tapetatã ºi se pun deasupra ingrediente dupã preferinþe. Aluat dulce cu drojdie Rezultã 1 tavã 200 ml lapte cãlâi 80 g unt 1 lingurã ulei 1 ou (mãrimea M) 500 g fãinã de grâu tip 405 40 g drojdie proaspãtã 50 g zahãr 1 vârf de cuþit de sare 1 linguriþã coajã rasã de lãmâie grãsime pentru tapetat Se adaugã în formã toate ingredientele ºi se porneºte programul „aluat". Dupã frãmântare se scoate aluatul ºi se mai frãmântã o datã manual pentru ca apoi sã se lase la odihnit cea. 20 de minute acoperit cu o cârpã curatã. Aluatul se aºeazã pe suprafaþa de lucru datã în prealabil cu fãinã ºi se întinde pânã se obþine o cocã de 1-1,5 cm grosime. Apoi se aºeazã pe o tavã tapetatã ºi se pun deasupra ingrediente dupã preferinþe. … Procesele maialei Prin controlarea condiþiilor de preparare ale aluatului puteþi realiza diferite grade de fermentaþie, -acidul lactic se formeazã în timpul preparãrii moale-fluid a aluatului, la temperaturi cuprinse între 35 ºi 40°C. -acidul acetic se formeazã în timpul preparãrii solide la temperaturi în jurul a 20°C. -înmulþirea drojdiilor de maia poate fi stimulatã printr-o preparare bogatã în oxigen la temperaturi cuprinse între 24 ºi 25°C. Pretenþiile fiecãrui tip de microorganism indicã faptul cã acestea nu pot fi stimulate simultan. De aceea se lucreazã de obicei cu preparãri treptate, în care fiecare treaptã îndeplineºte un scop anume. Proporþia doritã de acizi este urmãtoarea: 75-80% acizi lactici ºi 20-25% acizi acetici. Maiaua Maiaua nu este un aluat independent panificabil, ci un ingredient important în prepararea unei pâini consistente, delicioase ºi aromate - un element asemãnãtor drojdiei. Maiaua este un agent de afânare ºi acidifiere a aluatului. Se foloseºte în mare parte la pâinile cu secarã, deoarece fãina de secarã nu poate fi coaptã fãrã un supliment de acizi. Maiaua face însã ºi pâinile de grâu ºi cele multicereale mai aromate ºi mai durabile. Maiaua a fost, cel mai probabil, inventatã în Egiptul antic. Este formatã dintr-un amestec de fãinã cu apã în care se înmulþesc spontan bacterii lactice ºi acetice. Acestea produc o aciditate naturalã ce oferã pâinii gustul sãu tipic. Maiaua se gãseºte în comerþ proaspãtã sau ca extract sub formã de praf sau lichid. Praful are o calitate asemãnãtoare cu cea a maialei proaspãt preparate. Dacã într-o reþetã se folosesc 200 g de maia, adãugaþi 100 ml de apã peste 100 g de praf. Ca înlocuitor de maia se poate folosi ºi laptele bãtut. în acest caz sunt folosiþi atât acizii lactici din maia cât ºi cei din laptele bãtut. în medie se folosesc 50-100 g de maia la fiecare kilogram de fãinã. Pentru pâine din secarã exclusiv se va folosi 30-40% maia. Dacã folosiþi des maia, meritã sã vi-o preparaþi singur(ã). Prepararea acesteia este simplã, ºi, cu puþinã obiºnuinþã, coptul nu va fi deloc diferit faþã de cel cu drojdie. Din raþiuni de gust, maiaua se combinã de obicei cu fãinurile de secarã sau alac. O puteþi combina însã cu orice alt tip de fãinã. Prepararea treptatã a aluatului creeazã diferite condiþii de vieþuire pentru microorganismele din aluat. ªtiaþi cã...? Se presupune cã existã maia veche de sute de ani. Aceasta a fost transmisã mai departe de la o zi la alta prin preparãri constante de pâine ºi mai departe de la generaþie la generaþie. Prepararea maialei Etapa 1: Amestecaþi 100 g fãinã de secarã ºi 100 ml de apã cãlâie într-un bol pânã obþineþi un aluat gros. Lãsaþi-1 24h intr-un loc cald (cea. 30°C). în tot acest timp bacteriile lactice se vor înmulþi. Etapa 2: Adãugaþi încã 100 g fãinã de secarã ºi 100 ml de apã cãlâie ºi lãsaþi-1 iarãºi 24h la loc cald (cea 25°C). Acum se vor forma bacteriile acetice. Etapa 3: Mai adãugaþi 200 g fãinã de secarã ºi 200 ml de apã cãlâie ºi lãsaþi iarãºi aluatul sã stea 24h la cea. 25°C. Acum acesta va fermenta, iar acizii ºi substanþele aromatice se vor optimiza. Cuprins : Cuptorul automat de paine Aparatul potrivit Asa functioneaza un cuptor automat Sfaturi utile pentu reusita La preparare Dupa coacere Ce sa fac ,daca Cum pastram painea proaspata Conservanti Prelungirea termenului de valabilitate Depozitarea corecta a painii Congelarea painii Painea si sanatatea Boli alimentare Ingredientele Cerealele Aluaturile semipreparate Agentii de afinare Lichidele Grasimea Sarea Ouale Zaharul Inlocuitorii de zahar Mierea Fructele uscate , fructele cu coja ,samburii, semintele uleioase Condimentele Retete: Specialitati regionale de paine Paini integrale Paini rafinate Paini dulci Paini fara gluten Paste pentru tartinat Gatitul cu paine Aluat din cuptoarele automate Mitul painii : Obiceiuri legate de paine Painea si politica


Comenteaza
Cod validare
 Trimite comentariul 
Review
Voteaza reteta:
Rating: 2.5 / 5
5 voturi

Scrie propriul review
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Reteta Paine (la masina de facut paine)
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z