SiteDeBucate » Aluaturi (dospit, din foi, foietaj)

Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu faina

 Paine rapida Paine rapida
Preparare:Se amesteca intr-un vas: branza, zaharul, uleiul, sarea si oul. Cel mai bine cu o lingura de lemn sau cu telul. Intr-un alt vas se amesteca faina cu praful de copt. Faina se incorporeaza treptat in amestecul de branza. Se amesteca la ...
 Tarta cu fructe de padure Tarta cu fructe de padure
Blatul;Se amesteca toate ingredientele pana optinem un aluat ce se poate lucra cu el.Intindem o foaie la dimensiunea formei pe care o avem incercand sa acoperim intregal si marginile,se da la cuptor 15-20min la 180grade(depinde de cuptorul ...
 Paine de casa Paine de casa
Faina cernuta se amesteca cu drojdia. Intrun vas de plastic turnam o parte din apa, incet adaugam faina cu drojdia, amestecam bine, adaugam zaharul si apoi toata apa. Se amesteca bine si se framanta cu mixerul folosind paletele pt aluat, potrivim de ...
 Pasca cu branza dulce si stafide Pasca cu branza dulce si stafide
Din ingredientele pentru aluatul de mai sus se prepara un aluat ca la cozonac care se lasa apoi la crescut.Aluatul se imparte astfel:odata in doua jumatati si o jumatate in trei bucati.Din prima jumatate se intinde o foaie rotunda de marimea formei ...
 Paine de casa Paine de casa
Se pune faina intr-un castron mare si se amesteca cu sarea. In mijloc se face o adancitura in care se pune zaharul, uleiul si drojdia. Se toarna apa calduta treptat si se amesteca in centru pana se dizolva drojdia.Se framanta bine. Se imparte ...
 Saratele Saratele
Se face un aluat din faina margarina sare si atita lapte cit sa se obtina un aluat potrivit.Se lasa de seara pina dimineata,intr-un loc rece.A 2-a zi,se intinde cam de 3 mm,se taie saratele(saleuri),cam de 10-12 cm lungime si cca 1,5 cm,latime.Se ung ...
 Biscuiti cu mac si susan Biscuiti cu mac si susan
Se face o coca din ingredientele de mai sus: faina, ou, sare, smantana, unt si praf de copt. Se intinde o foaie de cca 1 cm grosime, ce se taie in dreptunghiuri - sau orice forma doriti.Se unge cu ou batut pe deaupra cu o pensula, apoi se presara pe ...
 Placintele cu gem Placintele cu gem
Drojdia se pune la inmuiat cu o lingura de zahar, una de faina si 100 ml iaurt. O lasam 10 minute sa creasca putin. Intr-un vas mai mare se cerne faina, se face gaura in mijloc si punem maiaua apoi restul de iaurt si oul. Se framanta bine, bine, ...
 Piine marocana Piine marocana
Aluatul eu il fac cu mixerul caci este mai usor la framintat.Se pune aluatul la dospit intr-un bol uns cu ulei obisnuit(nu mult ulei numai cit de uns bolul).Se acopera si se lasa la dospit pina isi dubleaza volumul.Intr-e timp punem ceapa verde si ...
 Focacia Focacia
Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza uleiul de masline. Aluatul se lasa sa creasca o ora si 40 de minute dupa care se intinde(2 cm) in tava si se mai lasa la crescut 20 de minute. ...
 PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca) PLACINTA (prajita in tigaie) CU VARZA CALITA SI CU BRINZA(Menuca)
In primul rind,multumiri Menucai.De la ea am reteta.Se face un aluat,din ingredientele amintite;se lasa sa se dospeasca,cel putin 1 ora(iarna se lasa mai mult).Umplutura de varza:varza se taie fideluta;se freaca,apoi cu 1 lingurita de sare;se lasa ...
 Covrigei de casa Covrigei de casa
Se face aluat fara sa se lase la dospit si se taie cu forma de covrigei, iar pe deaspura se dau cu ou si chimen si se pun la cuptor.Pofta buna ! ...
 Paine facuta in masina de paine Paine facuta in masina de paine
Aceasta este si ordinea in care introduc ingredientele in masina.Programez masina pe BASIC si...astept sa simt mirosul de paine proaspat coapta ! Este minunat !!! ...
 Turte (ca la mama acasa) Turte (ca la mama acasa)
Se pune faina intr-un lighenus, deasupra drojdia, sarea, zaharul si se adauga apa putin calduta peste ele. Se ia la framantat pana dispar toate cocoloasele. La sfarsit se strange coca cu putin ulei. Lasati sa creasca bine cam 40 min. Faceti turtite ...
 Turtite Turtite
Se amesteca ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se fac turtite care se coc direct pe plita sau in tigaie si se servesc cu branza,cascaval,pasta de branza, carne,peste. ...
 Piinicele din faina integrala Piinicele din faina integrala
Drojdia cu zaharul si un pahar de apa se amesteca impreuna si se lasa deoparte 10 minute.Intru-n alt vas se amesteca fainile cu sarea si dupa aceea se adauga amestecul de drojdie si apa si se framinta un aluat si la urma se adauga uleiul care trebuie ...
 Aluat pentru taitei de casa Aluat pentru taitei de casa
Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi. ...
 TURTE TURTE
Se amesteca apa calduta cu drojdia,faina si sarea. Se framanta bine adaugand treptat apa calduta pana se obtine un aluat care se desprinde de pe maini.Se lasa la crescut aprox.30 min. intr-un loc cald. Aluatul se imparte in 4 parti,se formeaza turta ...
 Galuste din faina si oua Galuste din faina si oua
Se bat bine ouale, se adauga faina si uleiul si se amesteca bine ca sa iasa un aluat moale . Daca e prea tare se adauga apa , apoi se amesteca bine.Se pune la fiert apa cu sare si in momentul cind fierbe se rup galustele cu lingurita. Se lasa sa ...
 Foietaj de casa Foietaj de casa
Intr-un bol se bate oul spuma, dupa care se adauga otetul, uleiul, sarea, si apa calduta si se amesteca.Se adauga faina si se framanta pana se abtine un aluat moale si nelipicios.Intr-un castron se amesteca margarina cu faina pana se obtine o crema ...
1-1011-12
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Aluaturi (dospit, din foi, foietaj) cu faina - Pagina 5
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z