SiteDeBucate » Retete Traditionale Romanesti

Retete Retete Traditionale Romanesti cu ceapa

 Parjoala dietetica la cuptor Parjoala dietetica la cuptor
Toci ceapa, dai carnea prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata si stoarsa si amesteci apoi cu ceapa, oul si sare dupa gust. Carnea astfel preparata o pui pe un fund de lemn presarat cu pesmet si modelezi un sul. Pui 1 cratita de 2 kg cu apa ...
 Sarmale cu castraveti murati Sarmale cu castraveti murati
Scobesti usor castravetii, sa nu se sparga in interior, cu un cutit rotund la varf, apoi cureti ceapa si o tai marunt. Calesti apoi ceapa cu boia dulce, ulei si sare. Fierbi orezul separat calesti carnea de porc in ulei, pui ceapa calita, adaugi ...
 Ciorba de fasole cu ciolan afumat in paine Ciorba de fasole cu ciolan afumat in paine
Pui fasolea cu o seara inainte la inmuiat. Speli ciolanul si il pui la fiert intr-o oala de 4 litri de apa cu sare timp de o ora. Intre timp, pui fasolea la fiert, schimbandu-i apa de trei ori. Adaugi legumele taiate rondele peste ciolan,  ...
 Iahnie alba cu carnati Iahnie alba cu carnati
Alegi fasolea, o speli in mai multe ape si o lasi acoperita cu apa rece cateva ore, sa se inmoaie.Poate sta de seara pana dimineata.Scurgi apa, acoperi fasolea cu apa rece, o pui la fiert si o lasi sa clocoteasca 3 minute, dupa care scurgi apa, o ...
 Supa de gaina cu taitei Supa de gaina cu taitei
Puneti carnea la fiert in apa, apoi adaugati zarzavatul mai sus mentionat. Dupa ce a fiert, strecurati supa, lasati-o sa se aseze si puneti-o la fiert in alta oala. Cand da in clocot, puneti taiteii facuti in casa din 3 oua, 300 g faina si sare. La ...
 Sufleu cu piure si kaizer Sufleu cu piure si kaizer
Speli varza bine, cureti ceapa, le tai marunt si le pui sa se caleasca in untura incinsa. Adaugi apoi o ceasca de apa fierbinte si foaia de dafin si lasi sa fiarba la foc mic timp de o ora. Intre timp, cureti cartofii, ii tai in sferturi, ii fierbi, ...
 Iahnie de naut cu morcovi Iahnie de naut cu morcovi
Pui nautul la inmuiat pentru 12 ore, in frigider. Schimbi apa si fierbi nautul 1 1/2 h, impreuna cu foile de dafin, boabele de piper, rozmarinul si usturoiul. Dupa ce nautul a fiert, cureti legumele, apoi le speli si le tai dupa preferinta, inabusi ...
 Mancare de linte Mancare de linte
Alegi boabele de linte si le speli, apoi le pui la inmuiat in apa rece, pentru 3-4 ore. Tai coaja galbena, subtire a lamaii, indepartand partea alba, care este amara. Fierbi lintea la foc mic, pentru 30 de minute, impreuna cu coaja lamaii.Cureti si ...
 Miel cu bob Miel cu bob
Cu 12 ore inainte de preparare, pui bobul sa se inmoaie. A doua zi, schimbi apa si il fierbi la foc mic, timp de 4 ore, pana cand se inmoaie.Cureti ceapa si o tai marunt. Tai carnea in cubulete si o inabusi cu 50 ml ulei si putina apa, adaugand ...
 Parjoale de soia Parjoale de soia
Alegi soia, o speli si o lasi la inmuiat 6-8 ore, in apa rece. Inlocuiesti apa si fierbi boabele de soia impreuna cu foaia de dafin si cel putin 1 litru de apa, la foc mic, pentru 3 ore sau in vasul sub presiune, timp de 30 de minute. Scurgi soia ...
 Ciorba de peste Ciorba de peste
Curatati radacinoasele, spalati-le si dati-le pe razatoare. Curatati si tocati marunt ceapa. Taiati rosiile in cubulete mari. Caliti legumele in ulei. Adaugati 1 l apa fierbinte si tineti vasul la foc potrivit. Cand legumele sunt fierte, adaugati ...
 Bors ardelenesc Bors ardelenesc
Cureti toate zarzavaturile, tai legumele cubulete si fideluta, iar morcovii ii razi. Pui ulei in oala de ciorba si calesti ceapa, morcovii si dovlecelul, dupa care pui si celelalte zarzavaturi si lasi sa se inabuse putin. Pui 1 cana de apa calduta si ...
 Tibric Tibric
Tai slanina cubulete mici si carnatii in felii subtiri, apoi le pui impreuna la prajit pana se rumeneste slanina. Adaugi ceapa taiata marunt, impreuna cu morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina si ardeiul, taiate in cubulete. Calesti totul timp de ...
 Ardei umpluti ca la Bihor Ardei umpluti ca la Bihor
Speli ardeii, le scoti cotoarele si apoi ii umpli cu urmatoarea compozitie: ceapa taiata marunt o calesti in ulei, adaugi carnea tocata, condimentele de mai sus, verdeata taiata marunt, oul batut si orezul. Dupa ce ai umplut ardeii, ii asezi intr-o ...
 Varza a la Cluj Varza a la Cluj
Toci ceapa si o calesti intr-o lingura de untura incinsa, dupa care o lasi la racit. Toci carnea impreuna cu ceapa calita, o amesteci cu orezul si condimentezi cu sare si piper.Speli varza bine, o storci si o toci fasii subtiri. Calesti pasta de ...
 Supa crema de rosii Supa crema de rosii
Cureti telina, morcovul si pastarnacul, le tai bucati si le pui la fiert in 2 litri de apa impreuna cu ceapa, taiata in doua.Intre timp, dai rosiile pe razatoare, le calesti in uleiul de masline, adaugi usturoiul pisat si mai lasi putin. Dupa ce au ...
 Varza cu ciuperci si carnati Varza cu ciuperci si carnati
Toci varza marunt, o freci cu putina sare, apoi cureti ciupercile spalate bine si le tai felii. Calesti ceapa tocata marunt in ulei, adaugi carnea taiata bucatele, torni vinul alb si o cana de apa si lasi sa se inabuse, la foc mic, 20-30 de ...
 Parjoale cu piure Parjoale cu piure
Intr-un castron se amesteca carnea tocata cu mararul si patrunjelul tocat marunt, morcovul, dovlecelul si cartoful rase fin si stoarse bine, ouale, sarea si piperul dupa gust. Se amesteca bine, dupa care se formeaza sfere si se modeleaza cat forma ...
 Tocana ardeleneasca Tocana ardeleneasca
Cureti ceapa si o toci marunt. Apoi o calesti in putin ulei si adaugi carnea taiata cubulete.Lasi ceapa si carnea sa se inabuse cateva minute. Adaugi cate putina apa, pana este aproape fiarta. Apoi pui orezul spalat, adaugi ardeii taiati fasii si ...
 Bors de cartofi Bors de cartofi
Ceapa, morcovul si telina se curata, se spala si se dau prin razatoare. Se calesc 5-10 minute in putin ulei. Cartofii se curata, se clatesc si se taie cubulete. Se adauga peste legume, impreuna cu un litru si jumatate de apa, cu putina sare. Se ...
123
Filtreaza retetele
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete Traditionale Romanesti cu ceapa - Pagina 2
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z