SiteDeBucate » Retete Traditionale Romanesti

Retete Retete Traditionale Romanesti

 Sarmale in frunza de varza Sarmale in frunza de varza
Cureti ceapa si gogosarii, le tai marunt si le pui sa se caleasca impreuna in ulei incins. Speli bine orezul, il adaugi peste legumele rumenite si le lasi sa se caleasca impreuna pana se ridica uleiul. Ai grija sa amesteci din cand in cand ca sa nu ...
 Sarmale cu pastrav Sarmale cu pastrav
Intr-o tigaie cu ulei pui sa se prajeasca pestele pe o parte si pe alta ca sa-i poti curata pielea. Apoi il cureti de oase si treci prin masina de tocat pestele, ceapa si morcovul.Amesteci compozitia cu orezul ales si spalat si pui cimbrul sau alte ...
 Tocinei pufosi Tocinei pufosi
Cureti cartofii de coaja si ii treci prin razatoarea cu ochiuri mici.Scurgi zeama care se lasa, adaugi oul, faina si un praf de sare.Amesteci bine si iei cu lingura din compozitie si pui in ulei incins la prajit. ...
 Tochitura cu mamaliga de cartofi si lapte acru de casa Tochitura cu mamaliga de cartofi si lapte acru de casa
Intr-o cratita cu untura asezi bucati de carne afumata si torni si 1 pahar cu apa rece. Lasi carnea sa fiarba in untura si intre timp pregatesti mamaliga. Pentru aceasta pui la fiert cartofi curatati si taiati cuburi si dupa ce acestia au fiert bine, ...
 Sarmale delicioase Sarmale delicioase
Toci marunt toate legumele si le calesti in ulei, apoi adaugi orezul spalat bine si lasi pana se inmoaie putin, lei compozitia de pe foc, pui si patrunjelul tocat si potrivesti de sare si piper.Infasori apoi sarmalele in frunze de vita-de-vie, le ...
 Coltunasi cu prune de vara Coltunasi cu prune de vara
Amestecati faina cu oul, untul, sarea si atata apa cata este necesara pentru a obtine un aluat potrivit de tare. Intindeti din aluat o foaie cu grosime de 2-3mm. Taiati foaia in patrate.Pe fiecare patrat puneti cate o pruna fara sambure in care ati ...
 Bors de jume Bors de jume
Cureti ceapa, o tai marunt, o calesti in untura in oala in care vei fierbe ciorba.Dupa ce s-a inmuiat adaugi morcovul, pastarnacul si telina curatate si date pe razatoarea mare.Adaugi jumele si 1 l de apaDupa ce au fiert toate torni borsul fiert ...
 Bors cu perisoare din crap oglinda Bors cu perisoare din crap oglinda
Cureti legumele, le tai cat poti de marunt si le pui sa fiarba in apa clocotita cu sare.Dupa ce au fiert, adaugi capul si coada, lasi sa fiarba si , la 10 minute dupa ce le-ai pus, adaugi borsul.Treci carnea de peste prin masina de tocat, amesteci ...
 Supa gulas picant Supa gulas picant
Tai carnea cubulete.Cureti zarzavatul de supa, il speli si il tai cuburi.Cureti ceapa si o tai felii.Cureti ardeii grasi si ii tai fasii.Prajesti carnea in ulei la foc foarte iute.Lasi sa se patrunda foarte bine.Adaugi legumele si le prajesti putin ...
 Malai cu smantana si ciuperci Malai cu smantana si ciuperci
Speli ciupercile, le tai coditele, apoi le asezi intr-o tava nu prea mare, cu partea din care ai taiat coditele in sus.Pui laptele la fiert si, cand clocoteste, adaugi malaiul in ploaiem un praf de sare.Amesteci, pana obtii o mamaliga.O dai deoparte ...
 Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi Piept de pui umplut cu garnitura de cartofi
Cureti si speli cartofii si ii tai in felii groase.Ii pui intr-o forma termorezistenta, cu 50 ml ulei si 150 ml apa.Introduci forma in cuptorul cald si coci cartofii la foc mijlociu, pana cand sunt bine patrunsi, iar sosul a scazut.Pentru rulouri, ...
 Ciorba de praz Ciorba de praz
Cureti prazul, il speli si-l tai rondele subtiri, apoi il inabusi 5 minute in ulei amestecat cu o cana de apa.In acest timp ceapa, morcovii si telina, le cureti, le tai marunt si le adaugi peste praz impreuna cu orezul spalat.Torni 3 l de apa, ...
 Mancarica de ardei cu branza Mancarica de ardei cu branza
Coci ardeii pe tabla aragazului si pe masura ce se coc ii pui intr-un castron, ii presari cu sare si ii acoperi.Oparesti si decojesti rosiile, le dai pe rozatoarea mare si le pui la fiert aproximativ 5 minute.Adaugi ardeii curatati de pielite si ...
 Ficatei inabusiti cu mamaliga Ficatei inabusiti cu mamaliga
Intr-un vas de fonta, pui la fiert 350 ml apa cu un varf de cutit sare.Presari 2 linguri malai, iar cand apa clocoteste, adaugi restul de malai si omogenizezi.Continui fierberea la foc mic, amestecand din cand in cand, pana se ingroasa mamaliga.In ...
 Diresala Diresala
Cureti cartofii decoaja si tn pui sa fiarba cu apa, marar tocat fin si 1 legatura de ceapa verde.Cat timp fierb cartofii, pui untul sa se topeasca tn tigaie si adaugi 1 legatura de ceapa tocata. Cand s-a rumenit o torni peste cartofi, dar numai dupa ...
 Cartofi copti cu vinete si usturoi Cartofi copti cu vinete si usturoi
Speli cartofii si-i pui la copt tn cuptor. Calesti in ulei vanata taiata marunt pana se inmoaie. Adaugi ceapa taiata pestisori, ardeiul taiat fasii, usturoiul si putin cimbru. Inabusi amestecul pana se inmoaie. Dupa ce s-au copt cartofii, ti tai ...
 Gaina umpluta Gaina umpluta
Cureti foarte bine gaina la exterior si interior si apoi o umpli cu amestecul de paine, oua, stafide, nuci, cuisoare, enibahar.O ungi cu grasime si o dai la cuptor. ...
 Mingiute de carne cu susan Mingiute de carne cu susan
Cureti si speli ceapa si morcovii. tai marunt ceapa. Dai morcovii pe razatoarea mica. Speli si toci fin verdeata.Amesteci legumele cu verdeata, carnea tocata, ouale batute si pesmetul. Condimentezi amestecul cu piper si cimbru, tinand cont de ...
 Papricas de vita Papricas de vita
Cureti, speli si tai amrutn ardeii, usturoiul si ceapa.Oparesti rosiile si le decojesti.Speli carnea si o tai in bucati.Calesti ceapa in ulei pana devine lucioasa, apoi adaugi pe rand carnea, ardeii si foile de dafin.Torni cate putina apa si lasi sa ...
 Muschiuleti si carnaciori impletiti Muschiuleti si carnaciori impletiti
Speli muschiuletul si il tai in trei fasii subtiri, pe lungime, lasandu-le impreunate la un capat. Presari fasiile cu piper, cimbru si sare, apoi le impletesti. La fel impletesti si carnatii subtiri, cate trei. Legi capetele libere sau le prinzi cu ...
horoscopul de azi
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Retete Traditionale Romanesti
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z