Ciulama de ciuperci
Cartoful se pune la fiert cu putina sare.Ceapa se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat.In uleiul unde am calit ceapa se adauga ciupercile.Cartoful fiert si ceapa se zdrobesc cu furculita sau cu blender-ul si se adauga peste ciuperci, ...
Platou de post
Se caleste ceapa, se adauga orezul, Delikatul, apa (3 pahare)si se lasa la fiert.In acest timp se pun la fiert ciupercile timp de 15 minute, dupa care se calesc intregi sau se dau la cuptor pentru 10-15 minute. Se calesc si legumele (eu am pus ...
Ciuperci champignon al dente
Se spala bine cu un buretel aspru ciupercile sub jet de apa sau intr-un castronel cu apa, dupa care se clatesc bine. Taiati-le in bucati mai mari, pentru ca vor scadea foarte mult. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pun ciupercile, sarea ...
Sote de morcovi
Se curata si se taie foarte fin morcovii feliute si/sau bastonase sau se dau pe razatoarea mare. Intr-o tigaita cu ulei se prajesc foarte usor morcovii, cand lasa putina zeama se adauga ardeiul rosu taiat foarte fin, concentratul de ciuperci sau ...
Ciuperci in sos iute cu usturoi
Incingeti uleiul intr-o tigaie tip wok,adaugati ceapa si prajiti pana se inmoaie.Adaugati usturoiul dat prin razatoare ardeii taiati dupa preferinta si caliti cateva minute,mai adaugati ulei daca e necesar.Adaugati ciupercile si mai caliti cateva ...
Legume fierte la aburi
Spalam si curatam legumele, dupa care le taiem in forma dorita si le saram putin. Telina, morcovul si pastarnacul, le punem impreuna in vasul de jos al steamer-ului. Feliem restul de legume, le amestecam, punem putina sare si le punem in vasul doi. ...
Tocanita de ciuperci
Intr-o cratita se pune uleiul ,apoi se aseaza pe foc.Se taie carnatii rondele si se calesc.Ceapa se taie rondele si se adauga in cratita peste carnati. Se condimenteaza cu ienibahar,sare si piper si se caleste timp de 5 minute. Se adauga 2 pahare de ...
Ciulama de ciuperci
Se curata ceapa si se taie marunt apoi se caleste in putin ulei. Se adauga o lingura buna de pasta de ardei apoi ciupercile taiate. Se completeaza cu apa pina trece peste ciuperci.Se potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba.Cind sunt ...
Ciuperci la cuptor
Ciupercile se curata si se spala.Palarioarele ciupercilor se aseaza in tava.Coditele si cascavalul se toaca marunt, se amesteca cu condimentele si uleiul.Se umple fiecare ciuperca cu amestecul de mai sus. Se adauga printre ciuperci usturoiul taiat ...
Cartofi cu ciuperci la cuptor
Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite ( sa ramana ca niste ...
Mancare de ciuperci cu galuste de faina
Se calesc impreuna ceapa ,ciupercile si sunculitaSe adauga sarea,piperul si apa si se fierbe 30 minIn acest timp preparam galustele Nadiei:ouale se freaca cu fainaEu am preferat sa le fierb separat in 2 l de apa clocotita Cu varful lingurii luam din ...
Tocanita cu dovleac
Se taie cuburi carnea si dovleacul. Se taie marunt ceapa, rosiile si ardeii, iar ciupercile se spala si se feliaza.Se baga la cuptor carnea, timp de ~20min, cu o ceasca de apa si sare.Se scoate si se pun si legumele.Se baga la cuptor ~1/2 ora. Se ...
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta
Se taie ceapa si se caleste aproximativ 1 minut in ulei de masline. Se adauga ciupercile spalate si taiate. Cand sunt aproape gata se adauga sare si putin lapte. Se mai lasa pe foc cateva minute. Se serveste cu mamaliguta calda. Se poate servi si cu ...
Pilaf colorat.
Se alege orezul si se lasa la inmuiat cu apa calduta.Intre timp se toaca marunt zarzavatul.Se caleste morcovul,se adauga ceapa,ardeiul,rosiile si la sfarsit ciupercile.Orezul spalat bine se adauga peste legume.Se adauga apa cat sa le acopere.Se lasa ...
Ciupercute ingrasate
Se curata ciupercile de pielite si e cotoare.Cotoarele se toaca marunt.Tot marunt tocam usturoiul, ardeiul, dovlecelul, vanata, cubul de branza si verdeata.Amestecam totul si apoi 'ingrasam ' ciupercile.Ugem tava, incingem cuptorul si bagam ...
TOCANITA DE CIUPERCI
Ciupercile se curata, se spala si se taie feliute. Intr-o cratita se pune uleiul, se adauga ceapa uscata, taiata pestisori si ceapa verde taiata inele si se calesc la foc mic; se pune boiaua de ardei si piperul apoi cipercile. Se adauga apa cat sa le ...
CIUPERCI CU USTUROI
Dupa ce am taiat ciupercile si usturoiul marunt,se pun la calit in putin ulei.Cand aproape sunt gata se adauga delicat si vinul alb.Se mai lasa 2 minute si se ia de pe foc,sunt gata. (sa nu taiati ciupercile destul de marunt pt ca la prajit se strang ...
Ciuperci cu garnitura de cartofi copti
Se stoarce apa de pe ciuperci. Se taie cat mai marunt usturoiul, ceapa si ardeiul. Se razaleste morcovul prin razatoarea mica. Se amesteca ciupercile cu usturoi, ceapa, morcov, ardei, sos de rosii si ulei, se adauga sare si piper, dupa care se calesc ...