Salata de fructe
1.Fructele din compot le pui la scurs,apoi le tai dupa plac:cubulete,feliute si le pui intr`un bol mare.2.Tai si restul fructelor spalate si curatate si le amesteci cu fructele din compot in bol.3.Razi coaja unei lamai si coaja unei portocale peste ...
Salata de fructe deosebit de delicioasa
Se spala fructele, se taie marunt marunt, se adauga iaurtul si esenta de rom, se amesteca, si la sfarsit si presara scortisoara si se baga la rece. Pofta buna! ...
Crema de casa pentru deserturi
Se amesteca in blender toate ingredientele dupa care se pun la fiert.Se lasa sa fiarba la foc mic amestecand continuu sa nu se lipeasca pana se ingroasa si se obtine consistenta dorita.Este o crema rapida si tare delicioasa... ...
Crema de zahar ars
Se pun 150g zahar intr-un vas mai adanc pe care-l asezi la foc mic. Se lasa cratita pe foc pana ce zaharul se caramelizeaza si capata o culoare maronie. Apoi se intinde pe peretii vasului.Se bat foarte bine ouale cu zaharul, zaharul vanilat, se ...
Tort cu struguri si alune
1.Separi ouale,bati albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.Pui 10 linguri de zahar,bati 5 min,apoi pui si restul zaharului + zaharul vanilat,coaja rasa si zeama de portocala.Adaugi pe rand cate un galbenus,mestecand bine dupa fiecare.La ...
Tort Iepuras cu mure si ciocolata
Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri, 1 si 1/2 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie si 1 plic zahar vanilat. Amestecati cu un tel cu cate 100 ml lapte, 100 ml ulei si ~300 g ...
Tort tigru
Blatul:Bati albusele spuma cu zaharul, adaugi galbenusurile, cacao si faina,praful de copt,apa. Asezi in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt.Siropul: Ferbi apa cu zaharul si zeama de lamaie,iei de pe flacara, lasi sa se raceasca,adaugi ...
TORT DE CIOCOLATA
Pentru aceasta reteta m-am inspirat din retetele de prajituri ale doamnei Miha.Pentru blaturi:Galbenusurile se mixeaza bine cu 100g zahar,zaharul vanilat si un praf de sare.pana isi dubleaza volumul.Apoi se adauga cacaoa dizolvata in 2 linguri de apa ...
Tort de ciocolata cu blat de capsuni
Puneti intr-un castron gemul, 3 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet, zaharul vanilat si uleiul. Omogenizati cu telul si adaugati faina amestecand pana ce compozitia devine omogena. Bateti spuma albusurile si ...
Tort de ciocolata cu blat de caise
Puneti intr-un castron gemul, 3-4 galbenusuri, praful de copt stins cu putina zeama de lamaie sau otet, zaharul vanilat si uleiul. Omogenizati cu telul si adaugati faina amestecand pana ce compozitia devine omogena. Bateti spuma albusurile si ...
Tort de ciocolata
Se fac cele 200g de cafea tare si se amesteca cu cele 8 linguri de zahar pana cand acesta se topeste. Se desface blatul si se pune deoparte. Se pune ciocolata intr-un castron si se topeste la baie de aburi, apoi se raceste cu cafeaua care intre timp ...
Cupola cu frisca
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul,se incorporeaza faina amestecata cu cacaoa.Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pt 30-35 de minute.Cele 2 oua se ...
Tort Anena
Se face crema prima data, pentru a avea timp sa se raceasca.Cele 4 oua se amesteca cu 300 g zahar la bain-marie, pana se dizolva.La aceasta crema, secretul este sa nu aducem crema la punctul de fierbere. In cazul in care va fierbe, crema se taie.Dupa ...
Tort de mere
Pt.blat,se face un pandispan,asa:albusurile se bat spuma,tare;se pune zaharul(si 1 lingura zeama de lamiie);se bate,in continuare,pina ce zaharul e topit,iar compozitia e f.tare.Pe urma se pun galbenusurile si aromele(coaja de lamiie si ...
Sarlota
Pt crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca,se ia de pe foc,se adauga ciocolata,se amesteca pana se topeste si se lasa sa se ...
Tort Fluturas
Blatul:Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, faina,nuca,cacaoa,praful de copt si arome dupa preferinta.Blatul se coace intr-o forma rotunda cu diametrul de 30 cm.,tapetata cu hartie de copt.Timp de coacere cam 45-50 de ...
Tort cu nuca si ciocolata
Pentru aluat am batut albusurile cu un strop de sare si 5 linguri de zahar;Separat am frecat galbenusurile cu un strop de sare, 1 lingurita de ulei (am citit ca accentueaza culoarea galbenusurilor) si 3 linguri de zahar;Peste spuma albusurilor am ...
Tort de clatite cu crema de vanilie
Prepararea clatitelor:Intr-o craticioara se pune laptele, adaugam si zaharul.Punem si sticluta cu esenta de rom.Adaugam si ouale.Adaugam si faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase.Dupa ce sa ...
Tort Malaga
Pentru blat, se bat ouale intregi cu un pahar de zahar pana formeaza o crema onctuoasa. Se adauga uleiul in suvoi subtire, mixand in continuare, apoi se amesteca usor cu faina amestecata cu praful de copt. Se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de ...
1-1011-2021-3031-35