SiteDeBucate » Dulciuri si prajituri de casa

Retete Dulciuri si prajituri de casa cu aluat

 Cozonac traditional Cozonac traditional
umplutura: stafidele se pun la inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de rom. albusurile se bat spuma cu zaharul. nuca macinata se amesteca cu albusurile batute spuma,se taie bucatele de rahat,se adauga stafidele inmuiate,esenta de rom si lapte ...
 Cozonac cu mac Cozonac cu mac
  1. intai si-ntai am facut maiaua: am incalzit (nu fiert) 2-3 linguri de lapte, in laptele incalzit am pus o lingura de zahar si drojdia... ...am turnat faina intr-un castron si am facut o gaura in mijloc...apoi am turnat maiaua in gaura din ...
 Pasca cu branza si stafide Pasca cu branza si stafide
 Am pregatit din aluat de cozonac (vezi aici reteta) o foaie pe care am pus-o intr-o tava rotunda ,dupa care am pus o coronita impletita (tot din aluat)apoi se pune crema de branza  si apoi o cruce din aluat Crema: am amestecat bine branza ...
 Haiose rapide cu rahat Haiose rapide cu rahat
Se lasa sa se dezghete putin aluatu pt a se putea lucra mai bine ,apoi se taie patratele  se pune cate 1 bucatica de rahat si se impatura in doua Se preseaza bine la capete si se pune in tava la cuptor pentru 15 minute (nu mai mult ca eu le-am ...
 Pasca traditionala Pasca traditionala
Prepararea aluatului: Mai intai se face maiaua. Drojdia se pune cu putin lapte caldut si cu putin zahar. Restul de lapte se adauga cu apa minerala si se lasa la fiert. Cat laptele este fierbinte se pune peste 200 g din faina, asta pt a opari faina un ...
 Chec cu lamaie Chec cu lamaie
Se incinge cuptorul la 180°C.Se unge forma cu grasime si se tapeteaza cu faina. Pentru aluat se amesteca, cu mixerul, toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.Se coace aprox. 45 ...
 Melci cu banane si scortisoara Melci cu banane si scortisoara
Pentru aluat, pune drojdia in laptele cald si las-o sa stea 10 minute. Intr-un vas, amesteca faina cu sarea si zaharul, apoi adauga drojdia cu laptele, oul batut, uleiul de masline si atata apa cat sa se formeze un aluat usor moale. Pe o suprafata ...
 Pachetele pufoase cu magiun Pachetele pufoase cu magiun
Se incaleste cuptorul la 200áµ’C. Se ruleaza aluatul si se taie in dreptunghiuri.Pe o parte a fiecarui dreptunghi se pune cate 1-2 lingurite magiun de prune.Se inchid dretunghiurile la jumatate.Sau se pot taie din aluat cercuri, in centrul acestora ...
 Prajitura cu pere si fistic Prajitura cu pere si fistic
Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen, apoi se da aluatul la frigider pana se pregateste umplutura. Pentru umplutura, se curata merele si 2 pere, li se indeparteaza cotoarele, apoi se taie felii.Se incinge ...
 Trandafiri pufosi cu ciocolata si migdale Trandafiri pufosi cu ciocolata si migdale
Incalzeste cuptorul la 200áµ’C. Taie foaia de aluat in jumatate,Dintr-o jumatate taie fasii late de 2cm, iar din cealalata jumatate taie cercuri mici. Periaza fasiile cu ou, apoi presara peste ele migdale macinate si fulgi de ciocolata.Periaza ...
 Tarta cu fructe Tarta cu fructe
Intr-un bol punem drojdia, daca este proaspata, punem zaharul si amestecam pana se lichefiaza dupa care adaugam laptele caldut. Daca drojdia este uscata, atunci o desfacem cu laptele (tot caldut )adaugand si zaharul. Intr-o craticioara punem ...
 Pateuri cu nectarine Pateuri cu nectarine
Mai intai pregatim nectarinele, se spala, se cojesc, se taie cubulete cat mai mici. Le punem intr-un castron, peste care adaugam zeama de lamaie, zaharul brun si le lasam sa-si lase zeama. Punem aluatul pe masa, unde in prealabil am cernut niste ...
 Desert cu mere si gem de cirese Desert cu mere si gem de cirese
Merele se spala,se taie dupa bunul plac al fiecaruia fie in rondele,fasii sau cubulete( eu am ales variant fasii),se indeparteaza cotoarele. Se pun intr-un vas,se toarna apa peste ele cat sa le acopere ,se adauga 2 linguri de zahar si putina ...
 Apple pie englezeasca Apple pie englezeasca
Se framanta margarina RAMA data prin razatoare cu zaharul, oul si nucile macinate, faina si putina sare, se lasa in repaus pentru 1 ora la rece . Se curata merele, se taie felii subtirisi, se calesc cu zaharul coaja rasa de la lamaie, sucul de ...
 Braduti pentru Mosu Braduti pentru Mosu
Se mixeaza in crema untul cu zaharul, apoi se adauga oul se mixeaza pana la omogenizare, apoi adaugati faina amestecata aparte cu praful pentru copt si aromele. Rezulta un aluat numai bun pentru spritat braduti cu forma de steluta asezati intr-o ...
 Trandafiri cu mere Trandafiri cu mere
Merele se taie in sferturi, se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri.Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte.Se ...
 Tarta cu ciocolata Tarta cu ciocolata
Foietajul se lasa la decongelat,se intinde putin si se tapeteaza o forma de tarta cu el(forma se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt) si in mijloc se decupeaza hartie de copt pe care se pun boabe de fasole.Se da la ...
  Pa©tits chinois in tava rotunda
     Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul amestecand faina cu o maia facuta din 50 ml de lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Dupa ce am lasat 15 minute framantam aluatul amestecand compozitia cu zaharul, ouale intregi, ...
 Mere in aluat de foitaj Mere in aluat de foitaj
Merele se spala,se curata de coaja si de casuta seminala cu aparatul special de scos cotoare.Sau daca nu aveti,se taie marul in doua si se scote cotorul,apoi merele se unesc inainte de a fi puse in aluat. Se pun merele intr-o tava,iar in fiecare ...
 Cozonac cu mere Cozonac cu mere
Prepararea umpluturii: Merele se spala, se dau pe razatoare si se scurg. In uleiul incins se pun merele impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Le calim 5-10 min si dupa ce iei de pe foc pui scortisoara. Se da la racit. Prepararea aluatului: Se face ...
1-1011-2021-22
Filtreaza retetele
Tara:
 
Sterge Filtru:
horoscopul de azi
teste
Retete culinare Acasa | Harta Site
© 2008 Sitedebucate. All rights reserved - Retete Dulciuri si prajituri de casa cu aluat - Pagina 6
Retete recomandate
# 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z