Panna cotta
Se pun intr-un vas smantana si lapte se dau la foc mic. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se lasa sa fiarba 1 min Se ia de pe foc si se adauga gelatina amestecand bine. Se lasa sa se raceasca 15 min . Formele se ung cu un pic de ulei apoi ...
Foi de napolitana cu crema de caramel si nuca
Strivim nuca cu sucitorul sau o macinam. Se topeste untul in cratita,la bain marie apoi se adauga zaharul si urmeaza galbenusurile. Se amesteca totul bine pana se ingroasa. Se adauga nuca si lasam deoaprte. Intre timp intr-o alta cratita topim 200 g ...
Prajitura cu lava de ciocolata
1. Ouale se bat spuma cu zaharul,se adauga romul amestecat cu zeama de lamaie si uleiul si se omogenizeaza.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.Se toarna intr-o tava(23/33) si e da 20 min la cuptorul preincalzit,la foc ...
Croquembouche
Gogosele: Punem apa la fiert impreuna cu uleiul, sarea si zaharul. cand da in clocot punem faina, toata o data si amestecam energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas.Lasam un pic sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand ...
Krem a la Krem
Blat : Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga apoi pe rand galbenusurile , amestecand bine dupa fiecare si la urma praful de crema. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in tava 25/35 ...
Banana Cheesecake
Inainte cu o zi de prepararea prajiturii pune bananele la congelator. Pentru crusta, sframa biscuitii.Cele doua feluri de ciocolata topeste-le la bain-marie apoi amesteca-le cu biscuitii sfaramitati.Pune amestecul obtinut intr-o forma rotunda de 18 ...
Tort cu ciocolata si gem de caise
Pentru blat, se incinge cuptorul la 180° Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt, sarea scortisoara si cuisoarele macinate.Intr-un alt vas se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza cate un ou pe rand urmate de coaja rasa si zeama de ...
Thumbprint chocolate cookies
Se incinge cuptorul la 200° Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate.Untul cu ciocolata si frisca se topesc impreuna la bain-marie apoi se lasa sa se raceasca putin.Ouale se bat impreuna cu compozitia cu ciocolata apoi se incorporeaza ...
Guguluf by Gaby
Amestecam bine zaharul cu ouale,adaugam treptat untul moale.Faina o amestecam cu praful de copt stins cu otet,si cuun strop de sare.Adaugam ouale batute cu zaharul vanilat si mascarponele amestecat cu branza de vaci.In forma de guguluf,unsa si ...
Tort cu crema dubla de ciocolata
Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o spuma lucioasa ca pentru bezea. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de vanilie, apoi se adauga in bezea. Faina o amestecam cu praful de copt si o ...
Tort de ciocolata
BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu ...
Inimioare din biscuiti
Macinam biscuitii si alunele apoi le amestecam cu : cacao, unt, esenta si zahar farin. Daca biscuitii sunt mai dulci ,adaugam zahar mai putin. Legam compozitia cu lapte si la sfarsit punem si ciocolata topita. Amestecam bine. Daca nu s-a legat ...
Desert rapid si racoros
Am curatat fructele. Apoi taiat bananele rondele si nectarinele feliute si cubulete. In cateva cupe de sticla am asezat un strat de banane, apoi am continuat cu necatrine, iar banane si la fial necarine. Peste fructe am pus inghetata si am ...
Papanasi cu ciocolata
Branza de vaci o mixam cu zaharul, smantana, ouale, esenta de vanilie si grisul. Punem un vas cu apa si putina sare la fiert. Luam cu lingura din compozitia de branza si punem in apa care clocoteste. Se lasa sa fiarba in jur de 15 minute. Se ...
Desert rapid cu branza kwark si biscuiti
Se zdrobesc biscuitii grosier si se astern pe fundul unei forme de tort, desupra se toarna uniform cescuta de lapte. Se amesteca cu ajutorul mixerului cateva secunde branza Kwark impreuna cu 400 ml frisca direct scoasa de la rece si praful de budinca ...
Prajitura cu nectarine
Tapetam o forma cu diametrul de 26 cm cu hartie de copt. Nectarinele le taiem felii. Intr-un vas punem mixul pentru 9 torturi, apoi untul la temperatura camerei, ouale, zaharul, esenta si laptele si amestecam bine pana la omogenizarea ...
Prajitura Adriana
Blat: Albusurile se bat spuna tare impreuna cu apa si se adauga zaharul in ploaie. Galbenusurile se adauga pe rand,peste albusuri. Se pune faina amestecata cu cacao, praful de copt si praful de sare, in ploaie, amestecand usor de jos in sus. Se ...
Profiterol
. gogosiele: Se amesteca uleiul cu apa si zaharul se pune pe foc cand incepe sa fiarba se adauga faina se amesteca bine pana se deslipeste de pe oala. Se opreste focul si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga ouale unul cate unul. Cu ...
Profiterol
Se pune apa cu sare si ulei la foc,iar cand clocoteste se pune faina si se amesteca foarte bine pana se desprinde de pe oala.Se ia de pe foc si se pun ouale cate unul amestecand foarte bine si rapid pana se incorporeaza bine Se coc in tava unsa cu ...
Tort Dolphin -Deea face 3 ani!!!
Se face blatul ca la pandispan obisnuit, seprama galbenusurile de albusuri si el batem sperat, galbenusurile cu zaharul , albusurile cu un praf de sare .Apoi se impreuna si se adauga si faina cu praful de copt.Apoi se toarna in atva unsa cu outin unt ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-87