Tort diplomat
Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca bine si se lasa la frigider cel putin o ora, indicat ar fi sa se lase la rece de seara pana dimineata.Apoi gelatina, galbenusurile si 100g zahar pudra ...
Negresa
Intr-o cratita, topiti ciocolata impreuna cu untul.Intre timp, bateti ouale spuma impreuna cu zaharul. Adaugati faina, zaharul vanilat si ciocolata topita. Puneti amestecul la cuptor intr-o forma speciala la 180°C (termostat 6) timp de 15 minute. ...
Chec surpriza
Se separa albusurile de galbenusuri, se bat galbenusurile cu 1/2 cana zahar pana se topeste zaharul. Se bat albusurile cu 1/2 cana zahar pana se fac spuma, se amesteca cele doua compozitii peste care se adauga romul,uleiul pana se omogenizeaza. Peste ...
SARLOTA DE PEPENE VERDE
1. Se pune frisca 10 minute in congelator.2. Se curata pepenele verde de coaja si seminte, se taie in cubulete si se mixeaza. Daca este necesar, se indulceste putin. 3. Se bate bine frisca cu 1 lingura zahar si un varf de cutit de sare. Se adauga ...
trandafiri din ciocolata
Se topeste ciocolata pe baie marina, cand e gata se toarna deodata toata glucoza si se amesteca cu o lingura de lemn pana ciocolata incepe sa se desprinda de pe peretii vasului (asa se si intampla )Apoi se rastoarna compozitia pe o folie si se ...
Capsuni in ciocolata
Se incalzesc ciocolatile pe baie de apa se adauga cateva picaturi de ulei in fiecare si se mentin pe foc pentru a venita ingrosarea acestora pana terminam decorul ...
Muffinsuri sau briose
Se pun toate ingredientele in mixer si se amesteca bine... Se ung formele de muffinsuri. Se pune jumate de cantitate si gem si deasupra cealalata cantitate. Se baga in cuptor la 210 grade, 20 minute... In principiu va ajunge pentru 12 forme, ...
Salam de biscuiti cu banana
Puneti margarina la topit cu ciocolata si laptele, suplimentar zahar daca vreti mai dulce.Zdrobiti cu mana biscuitii...Adaugati compozitia calda peste biscuiti, puneti rom. Daca e prea moale, mai adaugati biscuiti..Puneti pe folie, iar la mijloc ...
pere cu ciocolata
se pun perele in apa fiarta timp de 20 min , dupa acea se scot , si se pune ciocolata intr-un vas si se trece fiecare para prin ciocolata. ...
Bilute de ciocolata si nuca de cocos
Untul se lasa la temperatura camerei 1/2 ora si dupa se omogenizeaza bine.Ciocolata se topeste la bagno marie.Se amesteca branza de vaci cu zaharul,ciocolata si cu untul.Se adauga nuca de cocos cat sa se intareasca putin compozitia.Se formeaza bilute ...
Crema de ciocolata cu zahar ars
Incingeti cuptorul la 140gr.Dati ciocolata pe razatoarea mare si lasati-o sa se topeasca pe baia de apa, amestecand ca sa ramana neteda.Frecati galbenusurile cu zaharul, pana ce se albesc si incorporati ciocolata topita, frisca nebatuta si apoi ...
Inghetata rapida de smochine la Robochef
Se scot smochinele de la congelator,se lasa la dezghetat doar cat se pot desprinde una de cealalta.Se taie smochinele asa congelate pe jumatate, se pun in vasul special si incepem prelucrarea.In momentul in care fructele sunt sfaramate se toarna ...
Inghetata cu iaurt cu pulpa de fructe
- Intr-un bol se pune 200 ml lapte rece, se adauga praful de capsuni si se freaca cu mixerul la viteza mica 1 minut dupa care se trece la viteza mare timp de 2 minute. Se pun 2 linguri pline de zahar pudra si se mai freaca 1 minut, apoi se adauga ...
Parfait 4 - reteta rapida
Se amesteca zaharul, cacao şi apa si se pun pe ochiul de aragaz la foc mic pana se omogenizeaza compoziţia, se topeste zaharul. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se incorporeaza pe rand cele 4 galbenusuri.Se bat spuma albusurile si se adauga in ...
Inghetata coapta
Se face un pandispan (sau folositi biscuiti rotunzi), apoi il decupam cercuri. Pe acest biscuite punem inghetata si gemul. Acoperim cu bezea (acoperim foarte bine, sa nu se topeasca inghetata) si punem la cuptorul incins cu flacara mare 1 min. Cand ...
SEMIFREDDO al CIOCCOLATO
Ciocolata se topeste la bain marie,cind s-a topit bine se adauga cafeaua,esenta de rom si se mesteca rapid, dupa care se adauga si galbenusurile si se lasa sa se raceascaalbusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si zaharul(nu adaugati mai ...
Inghetata
Intr-o cupa se aseaza inghetata de ciocolata,napolitanele(cubulete mici),dulceata de capsuni dupa care se adauga inghetata de sitic,frisca,topingul si .....pofta buna!!! ...
INGHETATA DE CIOCOLATA
Ouale impreuna cu zaharul se pun intr-un vas si se bat deasupra unui vas cu apa pe foc. Ele se bat pana devin spumoase. Peste aceasta se adauga ciocolata topita.Frisca se bate separate si se incorporeaza peste prima compozitieSe incorporeaza si ...
Profiterol
Intr-o cratita se pun untul,zaharul,apa si se aseaza pe foc.Se amesteca pana incepe sa fiarba,apoi se ia de pe foc si se adauga faina,amestecand incontinuu.Compozitia se pune din nou pe foc pana devine omogena.Se ia de pe foc si se lasa la ...
1-1011-2021-3031-4041-5051-6061-7071-8081-87